«Η μνήμη τους θα μείνει για πάντα ζωντανή»

Η ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΥΣ ΕΚΤΕΛΕΣΘΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ

Δημοσίευση: 28 Σεπ 2022 15:30

Με μία σεμνή τελετή η Κοινότητα Γιάννουλης τίμησε την περασμένη Κυριακή στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Γιάννουλης τους τέσσερις πατριώτες της Γιάννουλης, που εκτελέστηκαν από τα ναζιστικά στρατεύματα Κατοχής το 1944.


Τον λόγο της ημέρας εκφώνησε ο εκπαιδευτικός και μέλος της Κοινότητας Γιάννουλης, Κων. Μπαράκος. Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «η Γιάννουλη πρόσφερε βαρύ τίμημα στον αντιφασιστικό αγώνα. Η θυσία των τεσσάρων πατριωτών της Γιάννουλης, που εκτελέστηκαν από τα ναζιστικά στρατεύματα Κατοχής το 1944 θα μένει πάντοτε ζωντανή στη μνήμη μας. Δεν πρέπει ποτέ να λησμονούμε ότι για να διατηρεί ένα έθνος την ελευθερία του οφείλουν αυτοί που το συναπαρτίζουν να έχουν την αποφασιστικότητα να την υπερασπιστούν με όποιο κόστος.
Οφείλουμε να αναδεικνύουμε και να έχουμε συλλογική ιστορική μνήμη του Έθνους μας, για να αντιλαμβανόμαστε από πού ερχόμαστε, να τιμούμε όσους θυσιάστηκαν για την ελευθερία και τα ιδανικά της Πατρίδας. Πρέπει να θυμόμαστε την Ιστορία μας, αλλιώς είμαστε καταδικασμένοι να την ξαναζήσουμε.
Πριν μία εβδομάδα, πάλι εδώ, στον ίδιο τόπο, στη Γιάννουλη, τιμήσαμε τη μνήμη των προσφύγων μας και δώσαμε το μήνυμα πως θα τηρήσουμε την υπόσχεσή μας να μην ξεχάσουμε ποτέ! Συνεπώς και αυτό το μνημόσυνο είναι απόδειξη ότι οι Γιαννουλίτες και ο ελληνικός λαός, γενικότερα, δεν ξεχνούν. Τα ιστορικά σημεία που σημάδεψαν τον δρόμο της λευτεριάς δεν πρέπει να τα σβήσουμε… Αλλιώς θα χάσουμε τον δρόμο. Έναν δρόμο ποτισμένο με αίμα, αλλά δαφνοφορεμένο με τιμή και δόξα.
Υποκλινόμενοι με ευλάβεια μπροστά στη θυσία των ηρώων-συγχωριανών μας και απευθυνόμενοι προς όλους τους συγγενείς των πεσόντων, επαναλαμβάνουμε το βαρύ ιστορικό μας χρέος για συνεχή αγώνα προς το υπέρτατο αγαθό της ελευθερίας. Ένα χρέος, το οποίο θα εκπληρωθεί μόνο με την ενότητα, την ομοψυχία και την πίστη στα ιδανικά της ελευθερίας και της δημοκρατίας.
Το σημερινό μήνυμα: Είναι χρέος μας να θυμόμαστε, να τιμούμε και να αγωνιζόμαστε υπέρ Πατρίδος. Αποστόλε Αβδημιώτη, Μιχαήλ Κουλουψούζη, Χρήστο Μιχαλακίδη, Κωνσταντίνε Θεριμιώτη, αιωνία σας η μνήμη» κατέληξε ο ομιλητής.
Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, παρευρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Β. Πινακάς, η περιφερειακή σύμβουλος Δέσπ. Αράπκουλε, η αντιδήμαρχος Γιάννουλης Ρ. Απρίλη, ο επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης Παν. Γούλας και δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος της Κοινότητας Γιάννουλης κ. Δαβλέρης και μέλη του Συμβουλίου, ο εκπρόσωπος της «Ελληνικής Λύσης» κ. Παλάντζας, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων του τόπου, καθώς και οι συγγενείς των θυμάτων Κατοχής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass