Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 02 Οκτ 2022 15:34

Εορτάζουν τον προστάτη της Δικαιοσύνης

Τον προστάτη της Δικαιοσύνης, Άγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη, εορτάζουν δικαστές και εισαγγελείς, Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας και Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Λάρισας. Στο πλαίσιο του εορτασμού, αύριο Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, από τις 7 έως τις 10 το πρωί θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου και στη συνέχεια θα ακολουθήσει δεξίωση στο κέντρο «Φρούριο».


Εναρξη μαθημάτων Braille - Νοηματικής στη Λάρισα

Το Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Όρασης «Μάγνητες Τυφλοί» οργανώνει στη Λάρισα χειμερινό κύκλο σεμιναρίων εκπαίδευσης στο σύστημα γραφής και ανάγνωσης τυφλών Braille.
Τα μαθήματα θα είναι ταχύρρυθμα, θα ξεκινήσουν στις 11 Οκτωβρίου και οι εξετάσεις πιστοποίησης θα γίνουν τον Δεκέμβριο. Τα σεμινάρια περιλαμβάνουν ώρες θεωρίας και πρακτικής εξάσκησης.
Στους ενδιαφερόμενους θα δοθεί υποστηρικτικό υλικό και η δυνατότητα απεριόριστης πρακτικής εξάσκησης καθημερινά. Υποβολή αιτήσεων και σειρά προτεραιότητας, στα γραφεία του παραρτήματος του σωματείου επί της Κούμα 9 – Λάρισα (1ος όροφος) ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. 2 EDU4U. Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2410-549.831, 2410-252.860.
Στον ίδιο χώρο ξεκινούν, επίσης, νέα τμήματα εκμάθησης της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας, καθώς επίσης και εξειδικευμένα τμήματα ταχύρρυθμης προετοιμασίας για την απόκτηση επάρκειας.
Τα μαθήματα θα γίνονται από τη σχολή εκμάθησης Ε.Ν.Γ. «ΝΟΗΣΙΣ», υπό την επιστημονική εποπτεία και καθοδήγηση του ειδικού καθηγητή στη Νοηματική (ΠΕ31-ΥΠΔΒΜΘ), Νίκου Γαλάνη.


Τεστ για κορονοϊό σήμερα σε ΟΣΕ και Δημαρχείο

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τους Δήμους και τον ΕΟΔΥ υλοποιεί πρόγραμμα δράσεων των ΚΟΜΥ για δωρεάν μαζικό δειγματοληπτικό έλεγχο στον γενικό πληθυσμό της Θεσσαλίας. Για σήμερα Κυριακή το πρόγραμμα των μαζικών δειγματοληπτικών ελέγχων ανίχνευσης κορονοϊού στη Λάρισα έχει ως εξής:
08:30-15:00, μαζική δειγματοληψία στο Δημαρχείο Λάρισας και
09:00-16:00, μαζική δειγματοληψία στον ΟΣΕ Λάρισας.


Αιμοδοσία στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Αιμοδοσία διοργανώνουν οι εθελοντές αιμοδότες του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Η αιμοδοσία θα γίνει την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, τις ώρες 9 π.μ. με 1.30 μ.μ., στον χώρο του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Γαλλικού Ινστιτούτου «μεγάλη πρόκληση στις μέρες μας αποτελεί η ανάγκη συλλογής επαρκούς και ασφαλούς αίματος από εθελοντές, μη αμειβόμενους αιμοδότες, προκειμένου να καλυφθούν οι διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες υγείας.
Με την ελπίδα ότι η ανταπόκρισή σας θα είναι θετική, σας παρακαλούμε να δηλώσετε συμμετοχή για την καλύτερη διοργάνωση της δράσης και της τήρησης των υγειονομικών μέτρων στα τηλ.: 2410-287.508, email: larissa@ifg.gr».

 

Συνεργασία ΤΕΒΑ με το παράρτημα των Ρομά Τυρνάβου

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Τυρνάβου πραγματοποίησε συνάντηση ενημέρωσης και συνεργασίας με το προσωπικό του προγράμματος «Παροχή Συνοδευτικών Μέτρων της Κοινωνικής Σύμπραξης Λάρισας» που υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του ΤΕΒΑ. Η συνάντηση με την κα Στυλιανή Σκράπα - Ψυχολόγο του προγράμματος έγινε στο Κέντρο Κοινότητας και στο Κέντρο Κοινότητας Ρομά με στόχο την άμεση συνεργασία των προγραμμάτων.
Οι υπηρεσίες που προσφέρονται στους συμμετέχοντες δικαιούχους του ΤΕΒΑ είναι:
* Υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης, ενδυνάμωσης και κοινωνικής ένταξης παιδιών.
* Διατροφικές Συμβουλές (και συμβουλές υγιεινής διατροφής).
* Συμβουλές διαχείρισης οικογενειακού προϋπολογισμού, συμβουλευτική επιχειρηματικότητας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass