Οι φλαμουριές φεύγουν, οι μελικοκιές έρχονται

ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΩΝ ΔΕΝΤΡΩΝ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΣΑΡΙΜΒΕΗ – ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΟΙ ΦΟΙΝΙΚΕΣ ΣΤΗ ΝΗΣΙΔΑ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ

Δημοσίευση: 14 Οκτ 2022 21:00

Του Κώστα Γκιάστα

Αλλαγές δέντρων θα έχουμε επί της οδού Σαρίμβεη και συγκεκριμένα επί του πεζοδρομίου που βρίσκεται στην πλευρά των κατοικιών της 1ης Στρατιάς. Τα δέντρα που είχαν φυτευτεί παλιότερα ήταν οι φλαμουριές, οι οποίες δεν ευδοκίμησαν κατά τον τρόπο που αναμενόταν, κι έτσι οι

αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου έχοντας τις συμβουλές των ειδικών αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αντικατάσταση.
Αυτήν τη στιγμή έχουν αφαιρεθεί οι περιφράξεις και έχουν κοπεί τα δέντρα που είτε ξεράθηκαν, είτε είχαν σπάσει κατά το παρελθόν. Στις επόμενες ημέρες με κατάλληλο μηχάνημα θα καταστραφεί η ρίζα, με σκοπό να δημιουργηθεί ο σωστός χώρος για να υποδεχθεί τη ρίζα και μέρος του κορμού από του νέου δέντρου.
Η επιλογή είναι να τοποθετηθούν οι μελικοκιές. Σύμφωνα με τους ειδικούς πρόκειται για ένα φυλλοβόλο δέντρο ανθεκτικό στη μεσογειακή ζώνη.
Το δέντρο μπορεί να φτάσει σε αρκετά μέτρα ύψος και ζει για πολλά χρόνια.
Γενικά είναι είδος που προσαρμόζεται πολύ εύκολα σε διάφορα περιβάλλοντα. Αντέχει σε ψυχρά, θερμά, ξηρά, ανεμώδη και πολύ αλκαλικά εδάφη. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε εμπλουτισμό αναδασώσεων μεσογειακών οικοσυστημάτων. Επίσης είναι πολύ καλό για δρόμους ή για τη δημιουργία σκιάς σε πλατείες.
Ένα ακόμα ζήτημα που σχετίζεται με το «πράσινο» του ίδιου πολυσύχναστου δρόμου, είναι οι φοίνικες. Είχαν τοποθετηθεί στη διαχωριστική νησίδα του δρόμου, εδώ και πολλά χρόνια. Κάποιοι από αυτούς ξεράθηκαν και αρκετοί έχουν σταματήσει να αναπτύσσονται.
Ο συνδυασμός αυτός δεν δημιουργεί μια όμορφη εικόνα, κάτι που γνωρίζει η Δημοτική Αρχή και θα προχωρήσει σε αντικατάσταση. Αυτό όμως δεν πρόκειται να συμβεί άμεσα λόγω του μεγάλου κόστους των φοινίκων, ενώ αναμένεται να υπάρξει πρώτα μελέτη σχετική με το έργο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass