Εδωσαν αίμα στη μνήμη της Φώφης

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗ Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 26 Οκτ 2022 15:02

Αιμοδοσία στη μνήμη της Φώφης Γεννηματά και με αφορμή την Παγκόσμια

Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού, πραγματοποιήθηκε χθες από το πρωί μέχρι το μεσημέρι στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας. Τη διοργάνωσαν η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Λάρισας και ο Αιμοδοτικός Σύλλογος «Φώφη Γεννηματά» και οι οποίοι τις προηγούμενες ημέρες καλούσαν τους ευαισθητοποιημένους συμπολίτες «να δωρίσουν το αίμα τους και να αφιερώσουν ελάχιστο χρόνο για να βοηθήσουν όσους είναι σε ανάγκη».
Λίγο μετά την ολοκλήρωση της αιμοδοσίας η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Λάρισας εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία διευκρινίζει πως  η ετήσια αυτή αιμοδοσία έγινε «σε συνέχεια των δράσεων που πραγματοποιούνται στη χώρα προς τιμή της αείμνηστης Προέδρου Φώφης Γεννηματά, και κατόπιν των επισκέψεων στα νοσοκομεία της πόλης μας όπου καταγράφηκαν ανάγκες και δυσλειτουργίες». Στην αιμοδοσία βρέθηκαν στελέχη-μέλη της παράταξης, αλλά και απλοί πολίτες και σύμφωνα με τη Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Λάρισας ήταν «ένας φόρος τιμής στην αείμνηστη Φώφη, μια νότα ζωής στον άνθρωπο» και καταλήγοντας ευχαριστεί θερμά τον κόσμο «που απέδειξε ότι δεν ξεχνά το έργο της Φώφης και συνεχίζουμε στον δρόμο των αξιών που δίδαξε».
*Στο μεταξύ σε δήλωσή της η Ε. Λιακούλη αναφέρει: «Δεν υπάρχει πιο όμορφος τρόπος, από το να συνδέεις μια μεγάλη απώλεια, με την ίδια τη ζωή. Η αιμοδοσία, είναι η ίδια η ζωή, πολύτιμο δώρο που δεν αγοράζεται, δεν παρασκευάζεται, παρά μόνο χαρίζεται. Χαιρετίζω την πρωτοβουλία της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Λάρισας που διοργάνωσε την αιμοδοσία στη μνήμη της Φώφης Γεννηματά, στην οποία θα συμβάλλουμε όλοι, με όλες τις δυνάμεις μας, ώστε να καταστεί θεσμός στην τοπική μας κοινωνία. Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια οι ελλείψεις σε αίμα, έφθασαν σε ιστορικά οριακό σημείο. Για τον λόγο αυτό, παράλληλα με την πρωτοβουλία της αιμοδοσίας, στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ αναλάβαμε την πρωτοβουλία να καταθέσουμε ερώτηση στον κ. Υπουργό Υγείας, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα έχει σταθερά μεγάλες ανάγκες σε αίμα, που αφορούν κυρίως πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία, ασθενείς μακροχρόνιων αιματολογικών ασθενειών, παιδιά με λευχαιμία, καρδιαγγειακές εγχειρήσεις, μεταμοσχεύσεις, αλλά και εγχειρήσεις γενικά. Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε την Κυβέρνηση να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις για αυτές τις κομβικές παραμέτρους του θέματος».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass