Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 26 Οκτ 2022 15:03

Αιμοδοτικές εξορμήσεις του ΓΝΛ

Το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας ανακοινώνει το πρόγραμμα

εξορμήσεων της τρέχουσας εβδομάδας, για τους εθελοντές Αιμοδότες.
-26/10/22, 9:00-13:30, Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, Κεντρική Διοίκηση, Μοσχοχώρι.
-31/10/22, 9:00-13:30, Αιμοδοτικός Σύλλογος 1ης Κοινότητας Δ. Λαρισαίων, στέγη ΚΑΠΗ, Μανουσάκη 21.
Μπορείτε να αιμοδοτείτε καθημερινά στην Αιμοδοσία του Γ.Ν. Λάρισας από Δευτέρα έως Παρασκευή 8:30 -13:30 και Σάββατο-Κυριακή 9:00-12:00.

 

Ημερίδα για τη Φυτοπροστασία στη Λάρισα
O ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, Ινστιτούτο Βιομηχανικών και Κτηνοτροφικών Φυτών διοργανώνει ημερίδα με θέμα «η Φυτοπροστασία σε ένα νέο περιβάλλον, προκλήσεις από τις πολιτικές «από το αγρόκτημα στο πιάτο» και «πράσινη συμφωνία».  Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ινστιτούτου Βιομηχανικών και Κτηνοτροφικών Φυτών, Θεόφραστου 1 Λάρισα, την Τρίτη 1 Νοεμβρίου στις 10 π.μ. Στην ημερίδα θα μιλήσουν στελέχη του ΥπΑΑΤ και ειδικοί σε θέματα φυτοπροστασίας, θα αναδειχθούν προβλήματα της ανθεκτικότητας εχθρών σε φυτοπροστατευτικά προϊόντα και θα παρουσιαστούν προτάσεις για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Εχθρών και τη διαχείριση της ανθεκτικότητας.

 

Στον Δοξαρά οι σιδηροδρομικοί της Λάρισας
Ο Σύλλογος Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών Λάρισας «Άγιος Φίλιππος» και το Πολιτιστικό Κέντρο Λάρισας την 1η Νοεμβρίου θα λειτουργήσουν την εκκλησία των Αγίων Αναργύρων στον Σταθμό Δοξαρά, όπου μετά τη Θεία Λειτουργία θα τελέσουν αρτοκλασία και μνημόσυνο υπέρ των θανόντων σιδηροδρομικών.
Η αναχώρηση θα γίνει 8 το πρωί με λεωφορείο από την πλατεία του Σταθμού και είναι προσφορά του συλλόγου.
Οι ενδιαφερόμενοι/-ες μπορούν να επικοινωνούν με τα παρακάτω τηλέφωνα: 6977-744.376, 6945-636.829, 6976-399.321.

 

Εκδήλωση της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ στους Γόννους
Τα παραρτήματα Γόννων και Λάρισας της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ πραγματοποιούν εκδήλωση προς τιμήν των θυσιασθέντων κατά τη διάρκεια της Εθνικής Αντίστασης και του τρίχρονου αγώνα του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, την Κυριακή 30 Οκτωβρίου και ώρα 10.30 π.μ. στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης Γόννων.

 

Ο Νίκος Παπαθανάσης στη Λάρισα για την 28η Οκτωβρίου
Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Νίκος Παπαθανάσης, θα εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση στην παρέλαση των μαθητικών και στρατιωτικών τμημάτων της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου στη Λάρισα.

 

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω παρέλασης
Από την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας αποφασίσθηκαν προσωρινές κυκλοφορικές ρυθμίσεις κατά τη διάρκεια της παρέλασης της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940. Οι ρυθμίσεις, μεταξύ άλλων, προβλέπουν απαγόρευση στάσης και στάθμευσης, καθώς και διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων, από την 06:00 ώρα της 28ης Οκτωβρίου 2022 έως και τις 11:30 π.μ., στον Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου, αλλά και στις οδούς Πολυκάρπου και Μητροπολίτου. Λόγω της παρέλασης, από τις 9 το πρωί μέχρι και την ολοκλήρωση σε τμήματα των οδών: 23ης Οκτωβρίου, Κύπρου, Παναγούλη, Νεοφύτου, Βενιζέλου, Φιλελλήνων, Παπαναστασίου, Κενταύρων και Ανθίμου Γαζή.

 

Επετειακή εκδήλωση αύριο
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Εταιρία Φίλων Λόγιας Παράδοσης», το σωματείο προάσπισης ανθρώπινων δικαιωμάτων «ΑΣΠΙΔΑ» και οι «Φίλοι Λάρισας του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου», διοργανώνουν εκδήλωση αύριο Πέμπτη 27 Οκτωβρίου και ώρα 7 το απόγευμα στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λάρισας (Παπακυριαζή 44). Ομιλητές θα είναι ο ομοτ. καθηγητής ΕΚΠΑ Θεόδωρος Παπακωνσταντίνου, με θέμα: «Ήμουν κι εγώ εκεί: Μια μικρή κουκκίδα απ’ τα μετόπισθεν» και ο δρ φιλόλ. Γιάννης Ηλιούδης με θέμα: «Γιώργος Θεοτοκάς και Mario Vitti: Δύο λόγιοι, ένας Έλληνας κι ένας Ιταλός γράφουν για το έπος του ‘40». Χαιρετισμούς θα απευθύνουν και οι εκπρόσωποι των διοργανωτών. Είσοδος ελεύθερη.

 

Εκδρομή της Ομάδας Συνεργασίας του ΣΕΟ
Η ομάδα συνεργασίας του ΣΕΟ διοργανώνει ημερήσια εκδρομή στο Ελατοχώρι Πιερίας την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσκεψη στο Δίον, ξενάγηση στο Μουσείο και στη συνέχεια γεύμα στο Ελατοχώρι. Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 2410-537.760 και 6937-478.294.

 

 Μνημόσυνο Βορειοηπειρωτών για τον Κων. Κατσίφα

Ο Σύνδεσμος Βορειοηπειρωτών Θεσσαλίας «Ο Πύρρος» διοργανώνει την ετήσια επιμνημόσυνη δέηση για τη μνήμη του Κωνσταντίνου Κατσίφα, που θα τελεστεί στις 30 Οκτωβρίου στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Λαρίσης, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass