Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 08 Νοε 2022 15:02

 «Ρεκόρ ψηφισάντων στις εκλογές  των εκπαιδευτικών»
ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Απολύτως επιτυχημένες ήταν οι ηλεκτρονικές εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια Εκπαιδευτικών αναφέρουν

με κοινό δελτίο Τύπου τα Υπουργεία Παιδείας και Θρησκευμάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. «Ο μεγαλύτερος αριθμός ψηφισάντων σε ηλεκτρονικές εκλογές στην Ελλάδα καταγράφηκε στην ψηφοφορία που διοργάνωσε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για την ανάδειξη των αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια των εκπαιδευτικών ΚΥΣΠΕ, ΚΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΔΕ, ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ, καθώς και των αντίστοιχων εκπροσώπων των μελών του Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού» αναφέρεται κατ’ αρχάς στο δελτίο Τύπου, που συνεχίζοντας τονίζεται ότι «Ειδικότερα, το Σάββατο 5 Νοεμβρίου, 65.500 εκπαιδευτικοί, που αντιστοιχούν σε ποσοστό 34% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, ψήφισαν σε 380 ψηφιακές κάλπες του πληροφοριακού συστήματος ηλεκτρονικών εκλογών «ΖΕΥΣ», που διαχειρίζεται το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ ΑΕ - GRNET), εποπτευόμενος φορέας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Συνολικά, για την ανάδειξη των εκπροσώπων σε όλα τα όργανα, καταμετρήθηκαν περισσότερες από 181.000 ηλεκτρονικές ψήφοι. Πρόκειται για την πιο μαζική -σε απόλυτο αριθμό- συμμετοχή σε ψηφιακή εκλογική διαδικασία στην ιστορία του συστήματος «ΖΕΥΣ».
Υπενθυμίζεται ότι οι αρχαιρεσίες διεξήχθησαν για δεύτερη συνεχόμενη φορά αποκλειστικά ηλεκτρονικά, με τη συνεργασία των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως και Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη, σε συνέχεια της μεταρρυθμιστικής τομής που συντελέστηκε το 2020, με την πρώτη ψηφιακή εκλογική διαδικασία στα Συμβούλια των εκπαιδευτικών.
Η αμιγώς ηλεκτρονική διαδικασία διασφαλίζει την απρόσκοπτη και αδιάβλητη διεξαγωγή των ψηφοφοριών των εκπαιδευτικών, ενώ επιπλέον η πραγματοποίηση των εκλογών ημέρα Σάββατο, διευκόλυνε τους εκπαιδευτικούς να καταθέσουν τις ψήφους τους εύκολα και γρήγορα, χωρίς να διασαλευθεί η εκπαιδευτική διαδικασία, αφού δεν χάθηκε ούτε μία ώρα μάθημα.
Οι εκπαιδευτικές και υπηρεσιακές διαδικασίες εκσυγχρονίζονται με σύμμαχο την τεχνολογία, αποτελούν πρότυπο και για άλλους επαγγελματικούς κλάδους, ευνοούν και διευκολύνουν την ευρεία συμμετοχή και, επομένως, την ισχυρή δημοκρατική εκπροσώπηση στα συλλογικά όργανα των εκπαιδευτικών. Συντελείται μία πραγματική αλλαγή παραδείγματος, με την καλλιέργεια μίας νέας κουλτούρας συμμετοχής στα κοινά, με διαφάνεια, ευκολία, ταχύτητα, αποτελεσματικότητα.
Συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση της εκλογικής διαδικασίας, αλλά και σε όσους συμμετείχαν σε αυτήν, ως ψηφοφόροι ή υποψήφιοι» αναφέρεται καταληκτικά στην ανακοίνωση.

 

«Σεβαστείτε τη νομοθεσία και την πορεία του Σχολείου»
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΤΟΥ 10ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΣΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ

«...Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 10ου Γυμνασίου Λάρισας ενεργεί και αποφασίζει πάντα σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις και τις παιδαγωγικές αρχές, όπως αυτές ορίζονται στο νομοθετικό πλαίσιο» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Διεύθυνσης και του Συλλόγου Διδασκόντων του 10ου Γυμνασίου Λάρισας αναφορικά με καταγγελία της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του ίδιου σχολείου που ανέφερε ότι «Στο 10ο Γυμνάσιο δεν επιτράπηκε σε μαθήτρια να αλλάξει την επιλογή της (β’ ξένης γλώσσας) στην αρχή της σχολικής χρονιάς», με τη διεύθυνση -στην ίδια ανακοίνωση- να καλεί «την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Λάρισας να σεβαστεί την τήρηση της νομοθεσίας, καθώς και την ιστορία και την εκπαιδευτική πορεία του 10ου Γυμνασίου Λάρισας».
Αναλυτικά στην ανακοίνωση της Διεύθυνσης και του Συλλόγου Διδασκόντων του 10ου Γυμνασίου Λάρισας αναφέρεται ότι: «Αναφορικά με το δημοσίευμα της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων στις 31-10-2022 και εξής, καθώς μετά λύπης μας διαβάσαμε σε πλήθος ηλεκτρονικών εφημερίδων και πλατφόρμες ενημέρωσης, ότι “Στο 10ο Γυμνάσιο δεν επετράπηκε σε μαθήτρια να αλλάξει την επιλογή της (β’ ξένης γλώσσας) στην αρχή της σχολικής χρονιάς, άρα κατά συνέπεια να αλλάξει τμήμα, καθώς συνωστίζονταν αντίστοιχα αιτήματα και άλλων μαθητών για παρόμοιες μετακινήσεις...”.
Προς αποκατάσταση της αλήθειας απέναντι στα ανακριβή και συκοφαντικά παραπάνω γραφόμενα, αφού συνήλθαμε επί του θέματος, ως Διεύθυνση και Σύλλογος Διδασκόντων, σας ενημερώνουμε ότι στο Σχολείο μας τηρούνται απαρέγκλιτα οι κείμενες διατάξεις και μόνο αυτές προς όφελος όλων των μαθητών μας ανεξαιρέτως, καθώς βέβαια παράλληλα δεν εξυπηρετούνται κανενός είδους μικροκομματικές σκοπιμότητες και πολιτικές φιλοδοξίες.
Πολλώ δε μάλλον, όταν πρόσφατα με ιδιαίτερο ζήλο και ευαισθησία διαχειριστήκαμε το πρόβλημα μαθήτριας καθώς στόχος όλων μας είναι να αισθάνονται καλά και να προοδεύουν στο σχολείο όλα μας τα παιδιά - έφηβοι.
Όσον αφορά τις ξένες γλώσσες, σύμφωνα με τη με στοιχεία 53476/ΓΔ4/04.04.2017 [Β’ 1171] Υπουργική Απόφαση του ΥΠΑΙΘ «Επιλογή δεύτερης ξένης γλώσσας και συγκρότηση τμημάτων», η επιλογή της δεύτερης ξένης γλώσσας γίνεται στην Ε’ τάξη του Δημοτικού και ισχύει έως και τη Γ’ Γυμνασίου (παράγραφος 1). Κατ’ εξαίρεση, οι γονείς/κηδεμόνες μαθητών/-τριών που έχουν λόγους να αλλάξουν στην Α’ Γυμνασίου την επιλογή δεύτερης ξένης γλώσσας δύναται να υποβάλλουν σχετική αιτιολογημένη γραπτή αίτηση έως τη 10η Ιουνίου στη Διεύθυνση του Δημοτικού από το οποίο αποφοιτούν οι μαθητές/-τριες... (παράγραφος 4). Τέλος, τα τμήματα της δεύτερης ξένης γλώσσας του επόμενου σχολικού έτους συγκροτούνται για το Γυμνάσιο, το αργότερο έως 30 Ιουνίου του προηγούμενου σχολικού έτους (παράγραφος 6).
Εν κατακλείδι, η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 10ου Γυμνασίου Λάρισας ενεργεί και αποφασίζει πάντα σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις και τις παιδαγωγικές αρχές, όπως αυτές ορίζονται στο νομοθετικό πλαίσιο.
Καλούμε την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Λάρισας να σεβαστεί την τήρηση της νομοθεσίας, καθώς και την ιστορία και την εκπαιδευτική πορεία του 10ου Γυμνασίου Λάρισας».

 

Οι έλεγχοι για την ανίχνευση κορονοϊού

Το σημερινό πρόγραμμα των μαζικών δειγματοληπτικών ελέγχων του ΕΟΔΥγια την ανίχνευση κορονοϊού στη Λάρισα περιλαμβάνει ελέγχους: 09:00-15:00, Δημαρχείο Λάρισας. 09:00-20:00, ΟΣΕ Λάρισας. 09:00-15:00, Εμπορικό Κέντρο ΓΑΙΑ. 09:00-12:00, στο Κέντρο Υγείας Φαρσάλων.


Συνάντηση μαθητριών Γυμνασίου Θηλέων του 1962

Οι συμμαθήτριες του Γυμνασίου Θηλέων Λάρισας του έτους 1962 θα συναντηθούν την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου στις 11:45 στην καφετέρια απέναντι από το «Hondos» στην πλατεία Ταχυδρομείου.

 

 Η ποιότητα της ατμόσφαιρας στη Λάρισα

Η ποιότητα της ατμόσφαιρας στην πόλη της Λάρισας, όπως δείχνουν τα στοιχεία του Σταθμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος:
Σύμφωνα με τις μετρήσεις του Σταθμού που είναι εγκατεστημένος στο Διοικητήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, τα αιωρούμενα σωματίδια pm 10 κατέγραψαν στις 3 Νοεμβρίου μέσο όρο τιμών 87 μg/m3, στις 4 Νοεμβρίου μέσο όρο τιμών 73 μg/m3, στις 5 Νοεμβρίου μέσο όρο τιμών 62 μg/m3 και στις 6 Νοεμβρίου μέσο όρο τιμών 22 μg/m3. Για τις ημερήσιες ωριαίες μετρήσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά από το site της Περιφέρειας Θεσσαλίας https://www.thessaly. gov.gr/


Εκδήλωση ΟΝΝΕΔιτών στη Λάρισα

Συνάντηση τιμής και μνήμης στις ιδέες, στα όνειρα και στους αγώνες διοργανώνει η Δ.Ε.Ε.Π. Λάρισας και προσκαλεί όλες τις γενιές των ΟΝΝΕΔιτών την Κυριακή 13 Νοεμβρίου στις 12 στο κτήμα Δρυστέλλα.
Επίσης καλεί τα μέλη, αν έχουν στην κατοχή τους φωτογραφίες ή άλλο αρχειακό υλικό, να το φέρουν μαζί σας ώστε να γίνει σάρωση και να επιστραφεί το υλικό.


Εργαστήριο παρακολούθησης αλλαγών στα επαγγέλματα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ

Το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ) παράρτημα Θεσσαλίας συμμετέχει στο διαδικτυακό Παγκόσμιο Φεστιβάλ Μάθησης (6-9 Νοεμβρίου 2022) που διοργανώνεται κάθε χρόνο από τις πόλεις Melton και Wyndham (Αυστραλία), μέλη του δικτύου «Πόλεων που Μαθαίνουν» της UNESCO. Στο πλαίσιο της συνεργασίας του με τον Δήμο Λαρισαίων και τη διευρυμένη επιτροπή “Λάρισα - Πόλη που Μαθαίνει” θα λάβει μέρος στο Φεστιβάλ με τη διαδικτυακή παρουσίασης της δράσης «Εργαστήριο πρόγνωσης και παρακολούθησης αλλαγών στα επαγγέλματα» σήμερα Τρίτη και ώρα 12:00-13:00 (ώρα Ελλάδος), μέσω της πλατφόρμας Zoom https://us06web.zoom. us/j/87614566695.
Το εργαστήριο πρόγνωσης και παρακολούθησης αλλαγών στα επαγγέλματα αποτελεί ερευνητική πρωτοβουλία, αλλά και παρέμβαση υποστήριξης των επιχειρήσεων, εκ μέρους του IME ΓΣΕΒΕΕ, με βασική επιδίωξη να καλύψει ένα κενό στρατηγικής πληροφόρησης σε επίπεδο επαγγελμάτων σχετικά με την έγκαιρη αναγνώριση τάσεων, εξελίξεων και μεταβολών που επιδρούν στην εξέλιξή τους. Κεντρική δράση του έργου αποτελεί η ανάπτυξη Οδικών Χαρτών προσαρμογής επαγγελμάτων για είκοσι δύο (22) επαγγέλματα δίνοντας έμφαση κυρίως σε τεχνικά επαγγέλματα, σε επαγγέλματα της πολιτιστικής και δημιουργικής βιομηχανίας, του τομέα της αγροδιατροφής, σε επαγγέλματα που έχουν πεδίο εφαρμογής σε νέες τεχνολογίες και τάσεις, όπως για παράδειγμα η τρισδιάστατη εκτύπωση και το ψηφιακό μάρκετινγκ.
Οι Οδικοί Χάρτες προσαρμογής επαγγελμάτων αναπτύχθηκαν και δημοσιευτήκαν στη λογική σύντομων και ευανάγνωστων εκδόσεων και απευθύνονται σε πλήθος διαφορετικών αποδεκτών, όπως επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι, επιχειρήσεις, φορείς εκπροσώπησης επιχειρήσεων (Ομοσπονδίες, Σωματεία κ.ο.κ.), αλλά και φορείς σχεδιασμού πολιτικών, φορείς εκπαίδευσης/κατάρτισης κ.ά.

 

 Ανανέωση θητείας αντιδημάρχων Δήμου Λαρισαίων
ΕΩΣ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Για ακόμα έναν χρόνο ανανεώνει τη θητεία όλων των αντιδημάρχων του Δήμου Λαρισαίων, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης. Συγκεκριμένα ανανεώνει τη θητεία, με έναρξη και λήξη από 9-11-2022 έως και 31/12/2023, στους εξής έμμισθους αντιδημάρχους Γιώργο Σούλτη Eπιχειρησιακού Σχεδιασμού και Τεχνικών Έργων, Δημ. Δεληγιάννη Διοίκησης, Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, Θανάση Αδαμόπουλο Οικονομικών Υπηρεσιών και Συντηρήσεων Υπαίθριων Χώρων, Πάνο Σάπκα Πολιτισμού και Επιστημών, Παναγιώτη Νταή Περιβάλλοντος, Ντίνο Διαμάντο Βιώσιμης Κινητικότητας και Συστημάτων Έξυπνης πόλης, Σωτήρη Βούλγαρη Κοινωνικής Πολιτικής, Γιάννη Αλεξούλη Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας και ως άμισθους αντιδημάρχους τους: Ρίτα Απρίλη Δημοτικών Ενοτήτων Γιάννουλης, Κοιλάδας και Αγροτικής Ανάπτυξης, Νίκο Καλτσά Πολεοδομίας και Μιχάλη Αναστασίου Καταστημάτων και Διαφημίσεων.

 

 Πρόταση νόμου για δανειολήπτες ελβετικού φράγκου

ΚΑΤΕΘΕΣΕ Η Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ

Πρόταση νόμου για τους δανειολήπτες ελβετικού φράγκου, κατέθεσε στη Βουλή η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, μαζί με σύσσωμη την Κ.Ο. Μετά την κατάθεση της πρότασης Νόμου, η Ευαγγελία Λιακούλη τόνισε: «Συνεχίζω με πράξεις, όπως ακριβώς είχα δεσμευτεί, την αμέριστη στήριξή μου στον αγώνα των συμπολιτών μας, που έχουν λάβει δάνεια σε ελβετικό φράγκο. Με την πρόταση Νόμου που συνυπογράφω, προωθούμε τη βέλτιστη δυνατή και οριστικά βιώσιμη λύση στο αδιέξοδο που έχει διαμορφωθεί.
Υπογραμμίζω ξανά ότι οι εν λόγω συμπολίτες μας, όταν έλαβαν τα δάνεια, δεν είχαν εμπειρία σε τέτοιου είδους προϊόντα, καθώς μέχρι τότε δεν είχαν χορηγηθεί δάνεια σε συνάλλαγμα (στεγαστικά ή καταναλωτικά) σε καταναλωτές. Οι τράπεζες αποσιωπούσαν ή υποβάθμιζαν την επίρριψη του συναλλαγματικού κινδύνου αποκλειστικά σε αυτούς. Τα επόμενα χρόνια, ακολούθησε μια απρόβλεπτη σε έκταση επιδείνωση της συναλλαγματικής ισοτιμίας, που ανέτρεψε κάθε αναλογία παροχής και αντιπαροχής για τους δανειολήπτες, οδηγώντας τους σε τραγικό αδιέξοδο. Η Πολιτεία δεν τους παρείχε κατάλληλη και αποτελεσματική προστασία. Οι πρόσφατες συναλλαγματικές εξελίξεις επιδεινώνουν ακόμη περαιτέρω τη θέση τους. Οι διατάξεις που επεξεργαστήκαμε, οργανώνουν και αποδίδουν μια πιο δίκαιη και ισόρροπη κατανομή του κινδύνου. Αποτελεί αυτονόητο χρέος και ευθύνη όλων μας, να νοιαζόμαστε και να απλώνουμε θεσμική “χείρα βοηθείας” στους συνανθρώπους μας, πολύ περισσότερο στην παρούσα κρίσιμη δημοσιονομική συγκυρία. Πιστεύω πως, με ενότητα και υπευθυνότητα, όλες οι πολιτικές δυνάμεις του Κοινοβουλίου έχουν καθήκον να υπερψηφίσουν την πρόταση Νόμου του ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής για να ανοίξουμε ξανά ένα φωτεινό “παράθυρο” ελπίδας και αξιοπρέπειας στη “σκοτεινιασμένη” ζωή των δανειοληπτών ελβετικού φράγκου».

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass