Εργα 70 εκατ. το 2023 στην πόλη της Λάρισας

ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΧΘΕΣ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΜΕΣΩ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΜΕ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ - ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΒΑΚ ΖΗΤΗΣΕ ΤΟ ΤΕΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 30 Νοε 2022 15:55

Μια σειρά από ζητήματα, παράπονα, σκέψεις, αλλά και ιδέες για βελτίωση της ζωής στην πόλη, βρήκαν την ευκαιρία να καταθέσουν διαδικτυακά και σε live μετάδοση οι πολίτες της Λάρισας που πήραν μέρος στη διαβούλευση για τον Προϋπολογισμό και το Τεχνικό Πρόγραμμα του

οικονομικού έτους 2023 μέσω τηλεδιάσκεψης.
Η πρωτότυπη αυτή πρωτοβουλία του Δήμου που έγινε με την υποστήριξη της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Novoville είχε αμείωτο ενδιαφέρον, καθώς έδωσε τη δυνατότητα σε όποιον πολίτη επιθυμούσε, είτε μεμονωμένα, είτε εκπροσωπώντας κάποιον σύλλογο να μάθει όσα τον ενδιαφέρουν άμεσα και γρήγορα.
Ρόλο συντονιστή της συζήτησης ανέλαβε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Τάχος, ενώ στη συνέχεια τοποθετήθηκε ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης. Κατά τη διάρκεια της αρχικής ομιλίας του, ο κ. Καλογιάννης προανήγγειλε ένα «ιστορικό» τεχνικό πρόγραμμα για το 2023, με έργα ύψους 70 εκατ. ευρώ μόνο για την πόλη της Λάρισας, ενώ παράλληλα ξεκαθάρισε πως το κόστος της ενεργειακής κρίσης, ύψους 5 εκατ. ευρώ, δεν θα μετακληθεί στους πολίτες, αφού δεν θα υπάρξει αύξηση τελών. Αναφέρθηκε στο ΣΒΑΚ και τη σημαντικότητά του, αλλά έκανε και λόγο για την πρωτοπορία της Λάρισας σε σχέση με τις υπόλοιπες πόλεις της Ελλάδας.
Στη συνέχεια απάντησε σε σειρά ερωτήσεων που σχετίζονται με τις στάσεις του Αστικού ΚΤΕΛ, μίλησε για τους ακτινωτούς ποδηλατόδρομους που θα συνδέσουν τις συνοικίες με το κέντρο. Για το κέντρο της πόλης είπε πως είναι κάτι που του ζούμε όλοι οι πολίτες, ενώ αναφέρθηκε και στα έργα που θα γίνουν και έγιναν στις συνοικίες της Λάρισας. Μίλησε για τις ασφαλτοστρώσεις, τη σημασία της αλληλέγγυας οικονομίας, ενώ έδωσε και διευκρινίσεις ακόμη και για τους κυκλικούς κόμβους.
Ο κ. Καλογιάννης αναφέρθηκε και στο Πρόγραμμα «Ηλέκτρα» για τα μεγάλα σχολικά συγκροτήματα και το οποίο σχετίζεται με την εξοικονόμηση ενέργειας.
Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, κ. Γιώργος Σούλτης ανέλυσε το σχέδιο του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Λαρισαίων που όπως εξήγησε, πρόκειται για έργα που έχουν μπει στο πρόγραμμα με εγκεκριμένες χρηματοδοτήσεις. μεταξύ των έργων είναι η σύνδεση Νικηταρά με τη Βενιζέλου, η ανακατασκευή του δακτυλίου της Ηρώων Πολυτεχνείου από το ύψος της Καρδίτσης μέχρι μετά την οδό Βόλου, στην οδό Κουτσίνα, η ενοποίηση αρχαιολογικών χώρων, η ανακατασκευή της Ανθίμου Γαζή και το τμήμα της Ηπείρου από την Ανθίμου Γαζή μέχρι τον Άγιο Αντώνιο, η κατασκευή δύο μεγάλων περιφερειακών πάρκινγκ στη Νεάπολη και η κατασκευή πάρκινγκ στην Καλλιθέας, στο Αλκαζάρ, στη Γεωργιάδου και πίσω από τα ΚΤΕΛ κ.ά.
Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών και Συντηρήσεων Υπαίθριων Χώρων κ. Θάνος Αδαμόπουλος περιέγραψε το προσχέδιο του Προϋπολογισμού του Δήμου Λαρισαίων για επίσης το 2023.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΤΕΕ
Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Θεσσαλίας Νίκος Παπαγεωργίου, στην εισήγησή του αναφέρθηκε στα προβλήματα που έχει δημιουργήσει στην πόλη το εφαρμοζόμενο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ), τονίζοντας ότι το ΤΕΕ/ΤΚΔΘ έχει επανειλημμένως αναδείξει τα εν λόγω προβλήματα, έχοντας μάλιστα προτείνει και λύσεις και κάλεσε τη Δημοτική Αρχή να προχωρήσει σε αναθεώρηση του Τεχνικού Προγράμματος και του Προϋπολογισμού του 2023, καθώς και στην άμεση αναθεώρηση του ΣΒΑΚ, όπως ορίζει μάλιστα η νομοθεσία.
Κ. ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass