Μωβ κάδοι σε Αγιά και Μελιβοία

ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΕΙΔΩΝ ΕΝΔΥΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΥΣΗΣ

Δημοσίευση: 03 Δεκ 2022 15:15

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε») Του Νίκου Γουργιώτη

Τοποθετήθηκαν στην Αγιά και στη Μελιβοία από την εταιρεία EASTWEST GREECE,

σε συνεργασία με τον Δήμο Αγιάς, κάδοι μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης. Με την εν λόγω εταιρεία ο Δήμος έχει προχωρήσει σε υπογραφή συμφωνητικού συνεργασίας για την εναλλακτική διαχείριση μη επικίνδυνων αποβλήτων, μετά από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αντώνη Γκουντάρα, και πρόεδρο της Επιτροπής, ο Δήμος Αγιάς προχώρησε στην κίνηση αυτή στην προσπάθεια ανάπτυξης εναλλακτικών διαδικασιών διαχείρισης αποβλήτων και ενεργοποίησης νέων ρευμάτων με στόχο τη μείωση των ποσοτήτων αποβλήτων που οδηγούνται στον ΧΥΤΑ. Έχουν τοποθετηθεί τρεις κάδοι στην Αγιά. Ένας έξω από τον Ιερό Ναό Αγίων Αντωνίων, ένας πίσω από την Τράπεζα Πειραιώς κι ένας στο πάρκο του Πολιτιστικού Κέντρου «Χρυσαλλίδα». Στη Μελιβοία έχει τοποθετηθεί ένας έξω από το σχολείο.
«Η αποκομιδή των υλικών θα γίνεται από την εταιρεία με ίδια μέσα, και συχνότητα ανάλογη των ποσοτήτων συλλογής» μας είπε ο κ. Γκουντάρας. «Δέσμευση» τόνισε «για τον Δήμο είναι η ετήσια συλλογή να ανέρχεται σε 8.000 κιλά από όλους τους κάδους. Η διάρκεια της συνεργασίας είναι πενταετής και δεν υπάρχει κανένα κόστος για τον Δήμο, αλλά όφελος από τις μειωμένες ποσότητες απορριμμάτων προς τον ΧΥΤΑ. Μάλιστα μετά την αξιολόγηση  των συλλεχθέντων υλικών από την εταιρεία, μέρος των συλλεχθέντων θα διατίθεται σε αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας. Παράλληλα, θα σημειωθεί μείωση των κλωστοϋφαντουργικών υλικών που καταλήγουν σε ταφή χωρίς ανακύκλωση, και μείωση ενέργειας για την παραγωγή νέων υλικών».
Η εταιρεία EASTWEST GREECE δραστηριοποιείται απ’ το 2015 στον τομέα ανακύκλωσης ειδών ένδυσης και υπόδησης. Μέσω της στενής της συνεργασίας με 68 δήμους, υπηρεσίες και επιχειρήσεις ως τώρα, θέτονται οι βάσεις για ένα καθαρό και αειφόρο περιβάλλον, καθώς όλες οι δράσεις προσανατολίζονται στη χρήση των φυσικών μας πόρων με σεβασμό και αγάπη. Το 2021 συλλέχθηκαν πανελλαδικά 2.840 τόνοι ενδυμάτων και υποδημάτων, ενώ ως σήμερα έχουν τοποθετηθεί 2.099 κάδοι ανακύκλωσης. Το μήνυμα που απευθύνεται προς τους πολίτες είναι «Φέρτε τα ρούχα και παπούτσια σας και δώστε τους μια δεύτερη ευκαιρία για χρήση, καθώς τα άριστα ποιοτικά είδη διατίθενται σε άπορους μέσω της τράπεζας ενδυμάτων των δήμων, ενώ τα υπόλοιπα παίρνουν τον δρόμο της ανακύκλωσης». «Με σύνθημα “Τίποτα δεν είναι για πέταμα” και σε μια κοινωνία αλληλεγγύης και κυκλικής οικονομίας αξιοποίησης όλων των υλικών και αγαθών, τα ρούχα και τα παπούτσια δεν μπορούν να οδηγούνται στους κοινούς κάδους απορριμμάτων», μας είπε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Αστέριος Τσώνης τονίζοντας παράλληλα: «Η εξειδικευμένη ομάδα EASTWEST GREECE μπορεί να εγγυηθεί πως τα ρούχα θα καταλήξουν στα χέρια άλλων που πραγματικά τα έχουν ανάγκη, αλλά ακόμη και τα ρούχα που δεν έχουν πλέον ζωή ανακυκλώνονται και κατόπιν επεξεργασίας κατασκευάζονται πανάκια καθαρισμού, μονωτικό υλικό, στουπιά, φόρμες εργασίας, γέμιση για τα καθίσματα των αυτοκινήτων κι άλλα». «Η εταιρεία» μας είπε «διαθέτει τους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης ρούχων κι ο κόσμος, όλοι εμείς, συμβάλλουμε στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας μας σε πρωτοβουλίες και δράσεις που αφορούν την ευθύνη μας για μια ποιοτική ζωή και ένα πιο «πράσινο» περιβάλλον. Ο κόσμος έχει πια τη δυνατότητα να ανακυκλώσει πλήθος πραγμάτων τα οποία μπορεί να μην είναι χρήσιμα. Από ρούχα, παπούτσια, ζώνες, τσάντες, μέχρι και παιδικά παιχνίδια, σεντόνια, μαξιλάρια, κουρτίνες, κουβέρτες. Εφόσον συλλέξετε αυτά που δεν χρειάζεστε, τα τοποθετείτε στον μωβ κάδο ανακύκλωσης ρούχων μέσα σε σακούλες. Από εκεί συλλέγονται, διαχωρίζονται και αυτά που είναι σε καλή κατάσταση και μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν επιστρέφουν σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, ενώ τα φθαρμένα διαχωρίζονται ανάλογα με το χρώμα και το υλικό, και προωθούνται για περαιτέρω επεξεργασία. Τα νέα προϊόντα που προκύπτουν από τα ανακυκλωμένα υλικά χρησιμοποιούνται σε διάφορες παραγωγές».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass