Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 04 Δεκ 2022 13:06

Πανηγυρίζουν Ι.Ν. Αγ. Νικολάου στον ν. Λάρισας

Πανηγυρίζει μεθαύριο Τρίτη 6 Δεκεμβρίου ο μεγαλώνυμος Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου στη Λάρισα. Το πρόγραμμα των λατρευτικών ακολουθιών έχει ως εξής: Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, 5:30 μ.μ.: Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη Εορτή του Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου.
Τρίτη 6 Δεκεμβρίου, 7:00 – 10:30 π.μ.: Όρθρος και Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Ποιμενάρχου μας κ. Ιερωνύμου, επί τη Εορτή του Αγίου Νικολάου. Στις 5:00 μ.μ.: Μέγας Πανηγυρικός Μεθεόρτιος Εσπερινός και ακολούθως, η Ιερά Παράκλησις εις τον Άγιο Νικόλαο.
ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ
Εξάλλου πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Ιτέας-Τεμπών. Αύριο Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου στις 5.30 μ.μ. θα ψαλεί μέγας εσπερινός μετά αρτοκλασίας και μεθαύριο Τρίτη 6 Δεκεμβρίου στις 7.30 π.μ. θα ψαλεί όρθρος, Θεία Λειτουργία και θα γίνει αρτοκλασία.
ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ
Επίσης μεθαύριο Τρίτη 6 Δεκεμβρίου εορτή του Αγίου Νικολάου πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου στον πάνω «μαχαλά» Ανατολής Αγιάς. Αύριο Δευτέρα παραμονή της εορτής και ώρα 5 μ.μ. θα τελεσθεί ο Μέγας Εσπερινός με Αρτοκλασία και την επομένη η πανηγυρική Θεία Λειτουργία από ώρα 7.30- 10.15 π.μ.

 

Συνέλευση Συλλόγου Εργατικών Γιάννουλης

Συνέλευση οργανώνει ο Σύλλογος Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης «Μελίνα Μερκούρη» σήμερα Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, στις 10.30 π.μ. στο ΚΑΠΗ. Στο πλαίσιό της θα γίνει οικονομικός απολογισμός και εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια εκλογών.

 

Συνεχίζεται η δωροέκθεση στην «Πορεία Αγάπης»

Ο Ορθόδοξος Ιεραποστολικός Σύλλογος «Πορεία Αγάπης», ύστερα από δύο χρόνια περιορισμών, λόγω πανδημίας , ετοίμασε και πάλι τη Χριστουγεννιάτικη Δωροέκθεση στον χώρο των γραφείων της (Ηπείρου 79-83 Τηλ. 2410-610.319). Η δωροέκθεση θα λειτουργεί έως και 9 Δεκεμβρίου (Παρασκευή) με ώρες λειτουργίας: 10:30-14:00, καθώς και από 18:00 έως 20:30. Σήμερα Κυριακή 4 Δεκεμβρίου θα λειτουργήσει τις ώρες 11:00 – 13:00 το μεσημέρι.
Στους ενδιαφερόμενους, επισκέπτες της δωροέκθεσης, θα γίνεται σχετική ενημέρωση για το έργο και την βοήθεια της ΠΟΡΕΙΑΣ ΑΓΑΠΗΣ προς την Ορθόδοξη Ιεραποστολή στην Αφρική και στον υπόλοιπο κόσμο. Εξίσου βαρύτιμη και ευεργετική –πέραν της παρουσίας των μελών και φίλων της Ορθοδόξου Ιεραποστολής -θεωρείται και η οποιαδήποτε συμβολική προσφορά τους σε χορηγίες (είδη σπιτιού – δώρα χριστουγεννιάτικα και άλλα– βιβλία - γλυκίσματα και ποτά – εγχώρια τρόφιμα συσκευασμένα, εικόνες, κ.ά. χρήσιμα για τον επισκέπτη της δωροέκθεσης).

 

Θεατρική παράσταση στη ΓΕΧΑ

Σήμερα στις 6.00 μ.μ., στην αίθουσα της ΓΕΧΑ, Μανδηλαρά 14, οι μαθητές των κατηχητικών μαθημάτων θα παρουσιάσουν με θεατρική παράσταση τη μορφή του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης.
Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του και θα κλείσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος.


Τον προστάτη του τιμά ο Σύνδεσμος Πελοποννησίων

Ηδιοίκηση του Συνδέσμου Πελοποννησίων ν. Λάρισας «Ο ΜΩΡΙΑΣ» θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη, λόγω της εορτής του Αγίου Ανδρέα (προστάτη του Συνδέσμου), δοξολογία και αρτοκλασία, στον Μητροπολιτικό ιερό ναό του Αγ. Αχιλλίου, σήμερα Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 10. Στη συνέχεια θα προσφέρουμε παραδοσιακά εδέσματα της Πελοποννήσου, στο αίθριο του «Φρουρίου».

 

Νέα διοίκηση εκλέγει ο Σύλλογος Νεφροπαθών

Ο Σύλλογος Νεφροπαθών Ν. Λάρισας καλεί όλα τα μέλη του να συμμετάσχουν στις εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. και εκπροσώπων στις Ομοσπονδίες.
Οι εκλογές θα γίνουν το διήμερο 9 και 10 Δεκεμβρίου στο Εμπορικό Επιμελητήριο Λάρισας (3ος όροφος). Ώρες προσέλευσης: Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου: 10.00 - 16.00 και Σάββατο 10 Δεκεμβρίου: 10.00 - 14.00.
Οι εκλογές θα διεξαχθούν από την εκλεγμένη εφορευτική επιτροπή με την παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου.
Στις εκλογές μπορούν να συμμετέχουν όλα τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη.

 

Οι σημερινοί έλεγχοι για κορονοϊό

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τους Δήμους και τον ΕΟΔΥ ανακοινώνει πως συνεχίζεται το πρόγραμμα δράσεων των ΚΟΜΥ για δωρεάν μαζικό δειγματοληπτικό έλεγχο και σήμερα στη Λάρισα ως εξής: 09:00-15:00 στο Δημαρχείο και 09:00-15:00 στον ΟΣΕ.
Να σημειωθεί ότι από τους χθεσινούς επίσης ελέγχους στον ΟΣΕ σε συνολικό αριθμό 193 δειγμάτων καταγράφηκαν 25 θετικά κρούσματα Covid-19. Αφορούν 16 γυναίκες και 9 άνδρες με διάμεση ηλικία τα 57 έτη.


Ημερολόγια και ατζέντες σιδηροδρομικών

Την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου ο Σύλλογος Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών «Άγιος Φίλιππος» θα μοιράσει στα μέλη του ημερολόγια και ατζέντες για το 2023 και θα ευχηθεί στα μέλη για τις γιορτές ενώ παράλληλα θα συζητήσουν θέματα που τους ενδιαφέρουν.

 

Εκδήλωση για το αλκοόλ στον Τύρναβο

Εκδήλωση με θέμα «Όταν η πρόληψη συναντά το Αλκοόλ: Μύθοι και Πραγματικότητα» διοργανώνει το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Τυρνάβου σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης Π.Ε. Λάρισας - ΟΚΑΝΑ «ΟΡΦΕΑΣ» την ερχόμενη Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 18:30 στο Δημοτικό Θέατρο Τυρνάβου.
Για το θέμα θα μιλήσει ο ψυχίατρος - νευρολόγος δρ Παναγιώτης Γεωργάκας.
Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν καλλιτεχνικά ο Σύλλογος Γυναικών Τυρνάβου και ομάδα μαθητών του ΕΠΑΛ Τυρνάβου.

 

Χριστουγεννιάτικο μπαζάρ από τις «Φίλες της Αγάπης»

Πλούσιος είναι ο προγραμματισμός εκδηλώσεων από τις «Φίλες της Αγάπης». Ο φιλανθρωπικός και αλληλέγγυος σύλλογος της πόλης μας προγραμματίζει για τους προσεχείς μήνες, τις παρακάτω εκδηλώσεις, για τα μέλη, τις φίλες και τους φίλους του Συλλόγου, που περιμένουν να τις πλαισιώσουν με αγάπη: Χριστουγεννιάτικο «μπαζάρ», 18 Δεκεμβρίου, ημέρα Κυριακή και από ώρα 6 μ.μ. στην αίθουσα του ξενοδοχείου «Grand». Πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση για την κοπή της πίτας 12 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 6 μ.μ. στο κέντρο «Εν Λαρίση».

 

Αγρυπνία στον Αγ. Αχίλλιο για τον Αγ. Αμβρόσιο
Μεθαύριο  Τρίτη 6 Δεκεμβρίου, στις 9.30 το βράδυ, θα τελεσθεί σύντομη Ιερά Αγρυπνία για τη μνήμη του εν Αγίοις πατρός ημών Αμβροσίου, επισκόπου Μεδιολάνων, στον Ι.Μ.Ν. Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης.
Η Αγρυπνία περιλαμβάνει τις ακολουθίες του Εσπερινού και του Όρθρου, καθώς και τη Θεία Λειτουργία, κατά την οποία οι πιστοί χριστιανοί θα έχουν την ευκαιρία να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων.
Την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου το πρωί δεν θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στον Άγιο Αχίλλιο.

 

Η Υπαίθριος Ζωή εκδράμει στο Βέρμιο

Το τουριστικό τμήμα της Υπαιθρίου Ζωής Λαρίσης θα πραγματοποιήσει ημερήσια εκδρομή στο Βέρμιο και στο Χιονοδρομικό κέντρο στο Σέλι την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022. Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο γραφείο του Συλλόγου στην οδό Μανδηλαρά 5β στον 2ο όροφο ή στο τηλέφωνο 2410-250.818 από Τρίτη ως Παρασκευή 7-9 μ.μ.

 

Εκλογές Συλλόγου Αναπήρων

Ξεκίνησε χθες και ολοκληρώνεται σήμερα η εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση των μελών Πανθεσσαλικού Συλλόγου Αναπήρων Πολιτών (ΠΑΝ.Σ.Α.Π.). Η συνέλευση πραγματοποιείται στο Β’ ΚΑΠΗ Λάρισας (πλησίον ΔΕΥΑΛ, επί της οδού Λαγού και Κραννώνος) όπου σήμερα τελειώνει με την ανάδειξη νέου ΔΣ και Ελεγκτικής Επιτροπής.


Συνάθροιση μελών Συλλόγου Κρανιωτών

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Σύλλογος Κρανιωτών Λάρισας και Περιχώρων «Η Ξηροκρανιά» θα πραγματοποιήσει «Μεσημέρι ταβέρνας» για τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου για φαγητό, κρασί και διασκέδαση με ζωντανή μουσική σήμερα Κυριακή και ώρα 12.30 το μεσημέρι στην ταβέρνα «Μεζέ-Μεζέ» (Φιλελλήνων 60) στη Λάρισα, στον λόφο του Φρουρίου. Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 6976-497.616 (Γκονέλας Λάμπρος).


Διαβούλευση για το νέο LEADER στα Φάρσαλα

Η Ομάδα Τοπικής Δράσης, Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης Νομού Λάρισας «ΑΕΝΟΛ Α.Ε.» και ο Δήμος Φαρσάλων, στο πλαίσιο της Ανοικτής Δημόσιας Διαβούλευσης για τον σχεδιασμό του νέου LEADER 2023-2027, διοργανώνουν ενημερωτική συνάντηση αύριο Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου στις 12:30 μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Φαρσάλων.
Σκοπός της συνάντησης - διαβούλευσης είναι η ανάλυση της περιοχής παρέμβασης, η ιεράρχηση των αναγκών, οι ευκαιρίες ανάπτυξης, η καταγραφή του επενδυτικού ενδιαφέροντος, η διερεύνηση των δυνατοτήτων συνεργασιών και δικτυώσεων.

 

Συζήτηση για τα αγροτικά την Πέμπτη στην Αγιά
Η Κ.Ο.Β. Αγιάς του ΚΚΕ καλεί τον κόσμο της περιοχής σε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων, την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, στις 7:00 μ.μ., στην ταβέρνα «Χατζάκος» στην Αγιά, προς εξεύρεση τρόπων λύσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί. «Σας καλούμε» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «να συζητήσουμε για το πώς θα μπορέσουμε να επιβιώσουμε σαν παραγωγοί, να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε αποκομίζοντας εισόδημα που να μας επιτρέπει να ζούμε με αξιοπρέπεια. Να συζητήσουμε για τις αιτίες, αλλά και για τις λύσεις που μπορούν να υπάρξουν στα προβλήματα του κόστους παραγωγής, των τιμών διάθεσης και απορρόφησης των προϊόντων, της προστασίας από φυσικές καταστροφές, τις αποζημιώσεις.  Να ανταλλάξουμε απόψεις για το πώς θα διεκδικήσουμε λύσεις, τι κίνημα, με τι αιτήματα και μορφές μπορεί να είναι αποτελεσματικό. Μας ενδιαφέρει να ακούσουμε για τις απαιτήσεις και τις προσδοκίες που έχετε για τις θέσεις και τη δράση του ΚΚΕ, για το πώς θέλετε τους κομμουνιστές με τους οποίους δίνετε από κοινού αγώνες σε κινητοποιήσεις και μπλόκα».

 

Εκλογές σήμερα στη «Ροδιά»
Εκλογές για νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα πραγματοποιήσει ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Ροδιάς «Η Ροδιά». Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν σήμερα Κυριακή 4 Δεκεμβρίου κι από ώρα 11.30 π.μ. με 1 μ.μ. στο γραφείο της Κοινότητας του χωριού. Για περαιτέρω πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 6939-387.707.

 

Αιμοδοσία σήμερα στους Γόννους
Αιμοδοσία στη Δημοτική Πινακοθήκη Γόννων οργανώνει σήμερα Κυριακή 4 Δεκεμβρίου τις ώρες 9 π.μ. - 1 μ.μ. ο Μορφωτικός Σύλλογος, το Λαογραφικό Μουσείο Γόννων, το Κέντρο Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και το Κέντρο Υγείας Γόννων.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass