«Κάλπικα τα διλήμματα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ»

ΣΕ «ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ» ΚΑΛΕΣΕ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ

Δημοσίευση: 04 Δεκ 2022 14:08

«Μπορεί να φανταστεί ο καθένας αν η τελευταία αντιλαϊκή θητεία της ΝΔ ήταν ένα βήμα, τότε ποιο θα είναι το άλμα, αν ο λαός δεν αποφασίσει να βάλει ένα φρένο, όχι μόνο στα όνειρα του Μητσοτάκη για κυβέρνηση αυτοδυναμίας, αλλά και σ’ αυτά του Τσίπρα για μια δήθεν «προοδευτική» κυβέρνηση συνεργασίας, για να μοιράζεται η αντιλαϊκή ευθύνη αυτής της γιαλατζί προοδευτικής πολιτικής σε περισσότερους από έναν» τόνισε από τη Λάρισα ο Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.
Μιλώντας χθες βράδυ σε πολιτική συγκέντρωση στο κατάμεστο, από μέλη και φίλους τους ΚΚΕ, «Palladium», ο κ. Κουτσούμπας κάλεσε «σε συμπόρευση με το ΚΚΕ» τονίζοντας ότι «παντού, σε όλη την Ευρώπη, η ελπίδα βρίσκεται μόνο στην πάλη των λαών».
«Κάθε μέρα που περνάει» τόνισε ο Γ.Γ. του ΚΚΕ «δυναμώνουν τα κάλπικα διλήμματα, οι υποσχέσεις, οι εκβιασμοί. Έτσι γινόταν πάντα μπροστά στις εκλογές, έτσι γίνεται και τώρα. Αλίμονο αν τα κόμματα της αστικής διαχείρισης δεν έστηναν προεκλογικές παγίδες στον λαό για να εγκλωβίσουν τη δυσαρέσκειά του».
«Αυτοδυναμία», λέει, πως θέλει ο Μητσοτάκης, «για να συνεχίσει η χώρα αυτή την πορεία», που αναλυτικά περιγράψαμε μόλις και «να κάνει», λέει, «το μεγάλο άλμα την επόμενη δεκαετία»».
«Μέσα σε τέσσερα χρόνια η αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ πέρασε δεκάδες αντεργατικούς αντιλαϊκούς νόμους, που αν ο εργάτης, ο άνθρωπος του μόχθου κάνει τον λογαριασμό, θα δει ότι είναι ζημιωμένος και στην εργασία και στο εισόδημα και στην παιδεία και στην υγεία και στην ασφάλιση και στα λαϊκά δικαιώματα».
«Το ίδιο, βέβαια, ζημιωμένος βρέθηκε και ο λαός και με τις κυβερνήσεις συνεργασίας και της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ, και του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ, οι οποίες αποδείχτηκαν πολύτιμο εργαλείο του συστήματος στα χρόνια της κρίσης και των μνημονίων.
Με τον κ. Κουτσούμπα να προσθέτει πως «το αδύνατο γίνεται δυνατό, όταν η λαϊκή οργή και αγανάκτηση, δεν παγιδεύεται στα κάλπικα διλήμματα και τις αντιπαραθέσεις μεταξύ της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του ΠΑΣΟΚ, αντιπαραθέσεις που δεν αφορούν βέβαια την ουσία της πολιτικής που εξυπηρετεί το κεφάλαιο, αλλά ποιος -πιθανά με ποιον συνέταιρο- θα έχει το πάνω χέρι στο επόμενο κυβερνητικό σχήμα, για να συνεχίσει και να επεκτείνει αυτή την πολιτική για την οποία όλοι τους έχουν δεσμεύσεις».
Για να διευκρινίσει «φανερές, αλλά και κρυφές είναι οι δεσμεύσεις που έχουν η κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το ΠΑΣΟΚ, απέναντι στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, δεσμεύσεις που ήδη αποτυπώνονται στη μετατροπή της χώρας σε πολεμικό ορμητήριο, στη συμμετοχή και εμπλοκή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, μια εμπλοκή η οποία -δυστυχώς- όσο πάει και αναβαθμίζεται».
Για να τονίσει ο κ. Κουτσούμπας πως «μπορεί, όταν η συνεχώς αυξανόμενη λαϊκή οργή δεν εγκλωβίζεται στην «ακινησία» της αναμονής των εκλογών, δεν περιμένει δηλαδή πότε ο Μητσοτάκης θα ανακοινώσει την ημερομηνία των εκλογών, μπας και κατέβει «δια της επιφοιτήσεως», κανένας νέος «σωτήρας» στην πολιτική ζωή του τόπου. Τέτοιοι ούτε υπήρξαν ποτέ, ούτε υπάρχουν. Υπάρχει μόνο ο λαός που μπορεί να σώσει τον λαό σήμερα. Άλλωστε, ούτε η ακρίβεια, ούτε η ενεργειακή φτώχεια, ούτε οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, ούτε η υποβάθμιση της υγείας, της παιδείας περιμένουν.
Η ακρίβεια είναι εδώ, εξανεμίζει το ήδη πενιχρό λαϊκό εισόδημα και απαιτεί λύσεις. Και λύση δεν είναι το άδειο «καλάθι του νοικοκυριού», που τώρα ο Γεωργιάδης θα του βάλει γιορτινά λαμπάκια, για να διαφημίσει καλύτερα τις αλυσίδες των μεγάλων super market. Λύση ή έστω ανάσα ανακούφισης, είναι οι αυξήσεις των μισθών και των συντάξεων, είναι η κατάργηση των φόρων στα προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης».
Νωρίτερα ο κ. Κουτσούμπας έκανε εκτενή αναφορά στα προβλήματα των αγροτών σημειώνοντας, μεταξύ άλλων πως οι μηλοπαραγωγοί της Αγιάς «με τις κινητοποιήσεις τους ανέδειξαν σε όλη τη χώρα την αισχροκέρδεια που γίνεται σε βάρος τους». Όπως και στα προβλήματα των αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ που απασχολούνται στους κλάδους του Εμπορίου, της Μεταποίησης, των Κατασκευών, των Επιστημονικών - Τεχνικών επαγγελμάτων, της Εστίασης. Για να σημειώσει πως «τσακώνονται βέβαια ο Μητσοτάκης με τον Τσίπρα στα κανάλια δημόσια, για το ποιος τσάκισε περισσότερο τη μεσαία τάξη, το σίγουρο είναι ότι με την πολιτική τους όλα αυτά τα χρόνια, έχουν τσακίσει στα χρέη τους μικρούς ΕΒΕ για να ωφελούνται τελικά κάποιοι μεγαλοεπιχειρηματίες».
Τέλος αναφέρθηκε στους υγειονομικούς που με τις κινητοποιήσεις «αποκάλυψαν το αντιλαϊκό νομοσχέδιο για την υγεία, που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ, επιστρατεύοντας διάφορα προκλητικά επιχειρήματα για να κουκουλώσει την πραγματική της επιδίωξη, την εμπορευματοποίηση της δευτεροβάθμιας περίθαλψης».
ΜΟΥΣΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ
Ακολούθησε λαϊκό γλέντι και μουσικό αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη, με τίτλο: «Μες στα σύρματα κλεισμένοι, μα η καρδιά μας πάντα ορθή» - Ο Μίκης Θεοδωράκης την περίοδο της επταετίας (1967-1974) και στο οποίο συμμετείχαν οι Γ. Μαγαλιός, Σπ. Μαγαλιός, Δέσποινα Μαύρου, Φώτ. Παπανικολάου, Παν. Σδράλης, Δέσποινα Σωτηρούλη, Βαγγ. Τσιμπανούδης και σε ρόλο αφηγητή και ερμηνευτή ο ηθοποιός Βασ. Καρμίρης, ενώ τη μουσική επιμελήθηκε ο Παν. Σδράλης.
Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass