Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 09 Δεκ 2022 12:55

Εορταστική εκδήλωση του Συνδέσμου Ρουμελιωτών

Ο Σύνδεσμος Ρουμελιωτών Ν. Λάρισας «Αθανάσιος Διάκος» διοργανώνει εορταστική εκδήλωση στο πνεύμα των Χριστουγέννων στο κέντρο «Φρούριο» στις 15 Δεκεμβρίου και ώρα 5.30. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

Ενημέρωση για τη νέα ΚΑΠ στην Αγιά

Ο Δήμος Αγιάς, σε συνεργασία με το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο (Παράρτημα Θεσσαλίας - Κεντρικής Ελλάδας), διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση στην Αγιά, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Χρυσαλλίδα», τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, στις 6:00 το απόγευμα, με θέμα «Νέα ΚΑΠ 2023 - 2027» και ομιλητές τον γεωπόνο, πρόεδρο του ΓΕΩΤΕΕ (Παράρτημα Θεσσαλίας - Κεντρικής Ελλάδας) κ. Ντογκούλη Δημήτριο και τον γεωπόνο, πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Γεωπόνων κ. Σοφολόγη Δημήτριο. Καλούνται όλοι και όλες, αγρότες και αγρότισσες της περιοχής, να συμμετέχουν στην εκδήλωση.

 

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ κατά της έμφυλης βίας
ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ «ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΕΙΟ»

Στο πλαίσιο των δράσεων για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, η Θεματική Φεμινιστικής Πολιτικής και Ισότητας Φύλων της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Λάρισας διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: «Έμφυλη βία - Κοινωνικές Πρακτικές - Ενδοοικογενειακή βία - Γυναικοκτονία».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο Λάρισας σήμερα στις 18:30, με ομιλήτριες τις: Μαρία Γκασούκα, καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αιγαίου, Σοφία Βαγενά, πρόεδρο της Επιτροπής Δικαιωμάτων και Ισότητας Αστυνομικού Προσωπικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Ερμίνα Μαγαλιού, εκπαιδευτικός, μέλος Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και μέλος θεματικής Φεμινιστικής Πολιτικής και Ισότητας Φύλων ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Λάρισας. Νικολέτα Μπουρνόβα, δικηγόρο Δ.Σ. Λάρισας, μέλος θεματικής Φεμινιστικής Επιτροπής και Ισότητας Φύλων ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Λάρισας. Εύη Παπανίκα, υπεύθυνη θεματικής Φεμινιστικής Πολιτικής και Ισότητας Φύλων από τη Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Λάρισας. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Γιάννης Γιαννακόπουλος.

 

«Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ δεν αποτελεί παρέα κανενός συνδικαλιστή»
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Ι. ΚΑΨΑΛΗ ΚΑΙ ΑΔΗΚ

Διευκρινίσεις επί των ανακοινώσεων που έκαναν τις τελευταίες ημέρες ο κ. Ι. Καψάλης και οι ΑΔΗΚ κάνει με ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Λάρισας. Ειδικότερα, επισημαίνει τα εξής:
«-Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ προέκυψε μέσα από νόμιμες εκλογές που συμμετείχαν 951 συνάδελφοι. Όσοι μιλάνε για παράνομο Δ.Σ., όπως η παράταξη των ΑΔΗΚ, προφανώς αδυνατούν να αποδεχτούν τις δημοκρατικές διαδικασίες.
- Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ δεν αποτελεί παρέα κανενός συνδικαλιστή, όπως υπονοεί σε ανακοίνωσή του πρώην στέλεχος της διοίκησης. Η αντίληψη που εκφράζει ο συγκεκριμένος συνάδελφος δεν συνάδει με τις δημοκρατικές λειτουργίες του Σωματείου. Τον καλούμε να σεβαστεί τις αποφάσεις του Δ.Σ., οι οποίες προκύπτουν πάντα μέσα από συζήτηση και ψηφοφορία. Αυτή η διαδικασία ακολουθήθηκε και στην ανακοίνωση του Δ.Σ. για τη στήριξη του μέλους του Δ.Σ. και την οποία ψήφισαν όλες οι παρατάξεις, εκτός από μία».

 

Αγορά χωρίς μεσάζοντες την Κυριακή

Αγορά προϊόντων χωρίς μεσάζοντες, οργανώνουν οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας μεθαύριο Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στη Σκεπαστή Αγορά Νεάπολης Λάρισας τις ώρες 10:00-14:00. Οι παραγγελίες πραγματοποιούνται μέσω της ιστοσελίδας των Εν.Πο.Λ. www.energw.gr, στο τηλέφωνο του Πολυχώρου 2413-011.972 και στο 6909-566.709. Για εξαιρετικές περιπτώσεις πολιτών που αδυνατούν να κάνουν μόνοι τους την ηλεκτρονική παραγγελία, μπορούν να πηγαίνουν στον Πολυχώρο Αλληλεγγύης των Εν.Πο.Λ., στην οδό Λάμπρου Κατσώνη 37.

 

Στις 21 Δεκεμβρίου οι εκλογές στην ΕΛΜΕ Λάρισας

Οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. στην ΕΛΜΕ ν. Λάρισας θα διεξαχθούν την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου από τη 1 το μεσημέρι έως τις 7 το απόγευμα, στο 1ο Πειραματικό Λύκειο Λάρισας (πρώην 1ο ΓΕΛ). Η Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Σωματείου θα πραγματοποιηθεί την προηγούμενη ημέρα, Τρίτη 20 Δεκεμβρίου, στις 6 το απόγευμα στο αμφιθέατρο του 6ου ΓΕΛ Λάρισας. Η κατάθεση των ψηφοδελτίων των Παρατάξεων θα γίνει την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου, έως τις 8 μ.μ. στα γραφεία της ΕΛΜΕ. Οι εκλογές θα διεξαχθούν διά ζώσης σύμφωνα με το καταστατικό του Σωματείου.

 

Βεβαιώσεις σεμιναρίων ΚΑΡΠΑ στον Αμπελώνα

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αμπελώνα «Η ΕΛΠΙΔΑ» και ο Φιλανθρωπικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Αμπελώνα «Η ΑΡΩΓΗ» την ερχόμενη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου στις 4.30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Αμπελώνα θα δώσουν τις βεβαιώσεις παρακολούθησης στους συμμετέχοντες στα σεμινάρια με θέμα «Πρώτες Βοήθειες - ΚΑΡΠΑ» που διοργανώθηκαν σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ Θεσσαλίας τους προηγούμενους μήνες.
Στις απονομές θα παρευρίσκεται ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ και εκπαιδευτής κ. Γούλας Γιάννης και η εκπαιδεύτρια του ΕΚΑΒ Μπέμπου Ελένη. Όσοι-όσες δεν μπορέσουν να παρευρεθούν θα πρέπει να επικοινωνήσουν στα 6932-658.217 (Γιαννόπουλος Ιωάννης πρόεδρος του Συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ) και 6937-287.172 (Κουκούλης Γεώργιος πρόεδρος του Συλλόγου ΑΡΩΓΗ) για να τις παραλάβουν.

 

Εβδομάδα αιμοδοσίας από τον ΣΘΕΒ

Ο Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών στο πλαίσιο των δράσεων κοινωνικής ευθύνης και ευαισθητοποίησης των επιχειρήσεων μελών του λειτουργεί από το 2008 «Τράπεζα Αίματος» σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία έχει στόχο να συμβάλει στην αντιμετώπιση του προβλήματος της εξεύρεσης αίματος στις έκτακτες ανάγκες των επιχειρήσεων μελών του (εργοδότες και εργαζομένους) με τη δημιουργία διαρκούς παρακαταθήκης.
Στο πλαίσιο αυτό καλεί εργοδότες και εργαζομένους των επιχειρήσεων μελών του να συμμετέχουν στην εβδομάδα αιμοδοσίας για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος του Συνδέσμου, που διοργανώνεται από τις 12 έως και τις 17 Δεκεμβρίου 2022 (ΔΕΥΤ.-ΠΑΡ.: 08.00-18.30, ΣΑΒΒ.: 10.00-13.00) στο ΠΓΝΛ.

 

Φιλανθρωπική εκδήλωση από τον Σύλλογο Μελίνα

Ο Σύλλογος Γυναικών «Μελίνα» διοργανώνει Φιλανθρωπική χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για τα παιδιά της «Φλόγας» αύριο Σάββατο 10 Δεκεμβρίου στις 5 το απόγευμα στο Γυμνάσιο Ευυδρίου.

 

Συλλογή τροφίμων από τον Δικηγορικό Σύλλογο

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας, στo πλαίσιο δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης, καλεί τα μέλη του να συνδράμουν στην πρωτοβουλία που ανέλαβε για τη συλλογή τροφίμων, τα οποία, ενόψει Χριστουγέννων, θα προσφερθούν σε ευπαθείς ομάδες συμπολιτών μας.
Τα είδη που θα συλλεγούν είναι ενδεικτικά τα εξής: Αλεύρι - Ζυμαρικά - Όσπρια - Ελαιόλαδο - Γάλα εβαπορέ - Σκόνη γάλακτος - κονσέρβες παντός τύπου - Δημητριακά - Παξιμάδια. Η συλλογή θα πραγματοποιηθεί στον 1ο όροφο του Μεγάρου Δικηγόρων Λάρισας και θα ολοκληρωθεί το μεσημέρι της Δευτέρας 19 Δεκεμβρίου 2022.

 

Ο Γεωπονικός βραβεύει αριστούχους μαθητές

Από τον Γεωπονικό Σύλλογο Ν. Λάρισας ανακοινώνεται ότι τα δικαιολογητικά, που απαιτούνται, για την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση της βράβευσης των παιδιών των Γεωπόνων - μελών του Συλλόγου μας, που εισήχθησαν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, αλλά και μαθητών Γυμνασίου - Λυκείου, που αρίστευσαν κατά το προηγούμενο σχολικό έτος, είναι ένα αντίγραφο βαθμολογίας για τους μαθητές και τις μαθήτριες και μία υπεύθυνη δήλωση του φοιτητή-σπουδαστή με τα στοιχεία της Σχολής του.
Σε κάθε περίπτωση, εάν στα δικαιολογητικά δεν αναγράφονται τα ονόματα των γονέων, θα πρέπει να κοινοποιούνται στον Σύλλογο. Παρακαλούνται οι γονείς να αποστείλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τη βράβευση των παιδιών τους στο e-mail του Συλλόγου geoponikoslarisa@gmail.com έως την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022.

 

Εκδήλωση Αντιστασιακών στον Γοργοπόταμο

Μεθαύριο Κυριακή 11 Δεκέμβρη πραγματοποιείται εκδήλωση για την 80ή επέτειο της ανατίναξης της σιδηροδρομικής γέφυρας του Γοργοπόταμου.
Την εκδήλωση διοργανώνουν η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ) και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΔΣΕ) και η Επιτροπή Ανατ. Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι, στον ομώνυμο ιστορικό τόπο.
Το Παράρτημα Λάρισας ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ διοργανώνει μετάβαση με λεωφορείο στην εκδήλωση στις 8.30 π.μ. από την οδό Τ. Τσιόγκα (πρώην Καλλιθέας).
Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 6973-311.677 και 6973-311.674.


Το σημερινό πρόγραμμα των ελέγχων για κορονοϊό

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τους Δήμους και τον ΕΟΔΥ συνεχίζει το πρόγραμμα δωρεάν μαζικών δειγματοληπτικών ελέγχων ανίχνευσης κορονοϊού για σήμερα Παρασκευή στον ν. Λάρισας ως εξής:
09:00-15:00 στο Δημαρχείο, 09:00-20:00 στον ΟΣΕ, 09:00-15:00 μαζική στο Εμπορικό Κέντρο Γαία, 09:00-14:00 στην πλατεία Αγιάς (δίπλα από τα γραφεία του Κυνηγετικού Συλλόγου) και 09:00-14:00 στο ΚΑΠΗ Γιάννουλης.    Την Κυριακή
η ολομέλεια
των ΑΔΗΚ Η Συντονιστική Επιτροπή των Ακηδεμόνευτων Δημοκρατών Καθηγητών Ν. Λάρισας, πραγματοποιεί ολομέλεια της συνδικαλιστικής παράταξης, μεθαύριο Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στις 12 μ. στο ξενοδοχείο Διόνυσος, Λ. Κατσώνη 24 με θέματα: Συνδικαλιστική Ενημέρωση και εκλογές ΕΛΜΕ Ν. Λάρισας.

 

Αιμοδοσία στη δομή φιλοξενίας προσφύγων

Εθελοντική αιμοδοσία των εργαζομένων στην «Ελεγχόμενη Δομή Προσωρινής Φιλοξενίας Αιτούντων Άσυλο Κουτσόχερου», θα πραγματοποιηθεί σήμερα στη δομή.

 

Διαβούλευση για το νέο LEADER στο Μακρυχώρι

Ο Δήμος Τεμπών και η ομάδα Τοπικής Δράσης, ο Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ν. Λάρισας «ΑΕΝΟΛ Α.Ε. στο πλαίσιο της Ανοικτής Δημόσιας Διαβούλευσης για τον σχεδιασμό του νέου LEADER 2023-2027 διοργανώνουν ενημερωτική συνάντηση την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 11:30 π.μ. στην αίθουσα Αντλιοστασίου στο Μακρυχώρι.
Σκοπός της συνάντησης / διαβούλευσης είναι η ανάλυση της περιοχής παρέμβασης, η ιεράρχηση των αναγκών, οι ευκαιρίες ανάπτυξης, η καταγραφή του επενδυτικού ενδιαφέροντος, η διερεύνηση των δυνατοτήτων συνεργασιών και δικτυώσεων.

 

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση από την Ιεραποστολή Φαρσάλων

Ο Σύλλογος Φιλανθρωπίας και Ιεραποστολής Φαρσάλων «Παναγία Ελεούσα» διοργανώνει μεθαύριο Κυριακή στις 5 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων χριστουγεννιάτικη εκδήλωση. Πρόκειται για ένα εορταστικό πρόγραμμα με χριστουγεννιάτικους ύμνους, τραγούδια, κάλαντα, ποιήματα και επίκαιρη ομιλία από τον πρωτοπρεσβύτερο, αιδεσιμολογιώτατο πατέρα Κωνσταντίνο Κουτσουπιά, εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Μ. Βραγγενών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass