Ενοχος 64χρονος για αποπλάνηση 14χρονου αγοριού

Ο ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΠΡΟΕΒΗ ΣΕ ΑΣΕΛΓΕΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ Ι.Χ. ΤΟΥ - ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΜΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ Η ΠΟΙΝΗ

Δημοσίευση: 09 Δεκ 2022 13:13
«Η αγνότητα της παιδικής ηλικίας  πρέπει να διαφυλάσσεται  ως κόρη οφθαλμού» τόνισε  ο εισαγγελέας του Τριμελούς  Εφετείου Πλημμελημάτων «Η αγνότητα της παιδικής ηλικίας πρέπει να διαφυλάσσεται ως κόρη οφθαλμού» τόνισε ο εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων

«Η αγνότητα της παιδικής ηλικίας είναι αγαθό προστατευόμενο που πρέπει να διαφυλάσσεται ως κόρη οφθαλμού εάν προσβλέπουμε όλοι σε ένα καλύτερο μέλλον» τόνισε χθες ο εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Λάρισας, προτείνοντας την ενοχή ενός 64χρονου σήμερα συνταξιούχου, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για αποπλάνηση ενός 14χρονου αγοριού στην Καρδίτσα.
Ο 64χρονος οικογενειάρχης συνταξιούχος που εκπροσωπήθηκε χθες στο δικαστήριο από τον συνήγορό του, κρίθηκε ένοχος και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 ετών (με τριετή αναστολή) χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», οι ασελγείς πράξεις τελέσθηκαν στο αυτοκίνητο του συνταξιούχου και κάτω από το σπίτι της οικογένειας του ανήλικου αγοριού στην Καρδίτσα. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 64χρονος στην Καρδίτσα και στις 10.30 το βράδυ της 22ας Ιανουαρίου 2016 «ενήργησε ασελγείς πράξεις με πρόσωπο νεότερο από 15 ετών, αλλά που είχε συμπληρώσει τα 14 έτη, γεγονός που γνώριζε και συγκεκριμένα, ευρισκόμενος μετά του ανηλίκου εντός του αυτοκινήτου του, προκειμένου να ικανοποιήσει τη γενετήσια επιθυμία του επιδόθηκαν σε ερωτικές περιπτύξεις» που αναλυτικά περιγράφονται στο κατηγορητήριο.
Στο πλαίσιο της ακροαματικής διαδικασίας χθες, μεταξύ άλλων, κατέθεσαν οι γονείς του ανήλικου. Ο εισαγγελέας της έδρας στην αγόρευσή του σημείωσε ότι «η γενετήσια πράξη έχει αποδειχθεί, είναι πλήρως ομολογουμένη. Είναι απολύτως αποδοκιμαστέα πράξη, ποινικώς και ηθικώς που στρέφεται σε βάρος του ανηλίκου».
«Πρέπει να επισημανθεί» πρόσθεσε ο εισαγγελέας «ότι η αγνότητα της παιδικής ηλικίας είναι αγαθό προστατευόμενο που πρέπει να διαφυλάσσεται ως κόρη οφθαλμού εάν προσβλέπουμε όλοι σε ένα καλύτερο μέλλον».
«Πέραν πάσης αμφιβολίας έλαβε χώρα η πράξη, ο ανήλικος και η οικογένειά του βρήκαν το θάρρος να αντιμετωπίσουν το συμβάν» καταγγέλλοντάς το στις διωκτικές αρχές. «Ο κατηγορούμενος αποδείχτηκε ότι έκανε χρήση, περιστασιακά και κατάχρηση, αλκοόλ, αλλά δεν αποδείχθηκε ότι τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή είχε καταναλώσει αλκοόλ. Δεν έχει αποδειχτεί δηλαδή ότι εξαιτίας του αλκοόλ δεν ήξερε τι κάνει» διευκρίνισε ο εισαγγελέας.
Πρόσθεσε ακόμα ότι «δεν ήταν τυχαία η συνάντηση των δύο προσώπων» κατηγορουμένου και θύματος. «Στην πορεία, οι κινήσεις του κατηγορουμένου έδειχναν ότι υπήρχε σχεδιασμός. Κάλεσε τον ανήλικο στο Ι.Χ., δημιούργησε οικείο κλίμα, άρχισε τις θωπείες, τον απέκρυψε κατά την αναζήτηση του πατέρα του».
«Αυτή η γενετήσια πράξη, αυτή η συμπεριφορά δεν έπρεπε να συμβεί σε ανήλικο. Η πράξη τελέσθηκε και δεν υπάρχει μειωμένος καταλογισμός», κατέληξε ο εισαγγελέας προτείνοντας την ενοχή του 64χρονου. Την ενοχή του κατηγορουμένου ζήτησε και η πολιτική αγωγή, ενώ η υπεράσπιση απέδωσε την πράξη του οικογενειάρχη, στην κατάσταση μέθης με αφορμή και τα προβλήματα αλκοολισμού που αντιμετώπιζε εκείνη την περίοδο.  
Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας τελικά έκρινε ένοχο τον 64χρονο κατηγορούμενο σύμφωνα με το κατηγορητήριο και μη αναγνωρίζοντας ελαφρυντικά τού επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 ετών (σ.σ. από 4 έτη πρωτόδικα) με τριετή αναστολή.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass