Τροπολογία για τα χρέη σε Εφορία, Ταμεία και Δήμους

ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ *ΕYAΓΓEΛIA ΛΙΑΚΟΥΛΗ: ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Δημοσίευση: 17 Δεκ 2022 13:10

Τροπολογία, για να δοθεί η δυνατότητα στους οφειλέτες να εντάξουν τις οφειλές τους σε μια γενναία ρύθμιση οφειλών 120 δόσεων, κατέθεσε η Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ. Η Ε. Λιακούλη, μετά την κατάθεση της Τροπολογίας, επισήμανε τα εξής:
«Με την Τροπολογία μας, θεσπίζουμε:  Α) Για όσους δεν έχουν ενταχθεί μέχρι σήμερα σε ρύθμιση οφειλών: νέα βιώσιμη ρύθμιση έως και 120 μηνιαίες δόσεις.

Η δυνατότητα χορηγείται για οφειλές που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες έως και την 15η Δεκεμβρίου 2022. Η ένταξη στη ρύθμιση έχει ως προϋπόθεση την προκαταβολή 5 % του οφειλόμενου κεφαλαίου, ενώ προβλέπεται έκπτωση 40 - 85% επί των προσθέτων τελών και προσαυξήσεων, ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων εξόφλησης της οφειλής (όσο λιγότερες οι δόσεις τόσο μεγαλύτερη η έκπτωση). Ειδικά στην περίπτωση εφάπαξ καταβολής του συνόλου της οφειλής, εκπίπτει το σύνολο των προσαυξήσεων και προστίμων. Επιπλέον, όσοι υπάγονται στη ρύθμιση και τηρούν τους όρους της, δικαιούνται να λάβουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα. Β) Για όσους είχαν ενταχθεί σε προηγούμενη ρύθμιση και την έχασαν: αναβίωση της παλιάς ρύθμισης οφειλών.
Στεκόμαστε στο πλευρό των συνανθρώπων μας που ο κ. Μητσοτάκης έχει εγκαταλείψει στο έλεος της ενεργειακής κρίσης και των δραματικών ανατιμήσεων. Είναι ανεπίτρεπτο να παρακολουθούμε με αναλγησία τη “θηλιά” των χρεών να τους “πνίγουν” και να αδρανούμε. Καλά τα λόγια, αλλά η κρισιμότητα των στιγμών απαιτεί πράξεις. Καλώ την Κυβέρνηση να αποδεχτεί την Τροπολογία μας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass