ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Συλλαλητήριο ενάντια στον «αντιλαϊκό προϋπολογισμό»

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΗΝ «ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΜΠΡΟΥΛΗ»

Δημοσίευση: 17 Δεκ 2022 13:20

Συλλαλητήριο κατά του προϋπολογισμού που πρόκειται να ψηφιστεί την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή πραγματοποιεί σήμερα στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Λαμπρούλη, στον Λόφο του Φρουρίου, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

Ο πρόεδρος του ΕΚΝΛ Γιάννης Σκόκας στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου προχθές έκανε έκκληση για συμμετοχή όλων των Λαρισαίων επισημαίνοντας πως με τη διαμαρτυρία οι πολίτες στέκονται ενάντια στην ψήφιση του προϋπολογισμού στη Βουλή που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα. Συγκεκριμένα ο κ. Σκόκας τόνισε τα εξής: «Απευθύνουμε ένα πλατύ κάλεσμα στα Σωματεία του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, τους συλλόγους και μαζικών φορείς των αυτοαπασχολούμενων, των εμπόρων, των αγροτών, επιστημόνων, των φοιτητών και των γυναικών να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο για τον νέο αντιλαϊκό προϋπολογισμό της κυβέρνησης το Σάββατο 17 Δεκέμβρη στις 12:00 το μεσημέρι στην πλατεία Λαμπρούλη (λόφος Φρουρίου). Να δώσουμε μια μαζική, μαχητική απάντηση ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό που για ακόμη μια χρονιά δίνει ώθηση στην εγκληματική πολιτική ενάντια στη ζωή και τα δικαιώματά μας.
Αναφερόμενος στον προϋπολογισμό ο ίδιος τόνισε πως «είναι ένας προϋπολογισμός που συνεχίζει τις αιματηρές περικοπές σε κοινωνικές δαπάνες όπως είναι η υγεία, η παιδεία, τον πολιτισμό, την ανεργία κ.α. Ειδικά για τους άνεργους προβλέπει 74 εκατομμύρια λιγότερα από τον περσινό αντίστοιχο κονδύλι (900 εκατομμύρια), για τα επιδόματα ανεργίας, «όταν σύμφωνα με στοιχεία του ΕΡΓΑΝΗ, οι απολύσεις που καταγράφηκαν το δεκάμηνο Γενάρη - Οκτώβρη έφτασαν στα 2.357.582. Είναι δηλαδή ένας προϋπολογισμός, όπως και οι προηγούμενοι πλήρως εναρμονισμένος με τον στόχο για θωράκιση της ανταγωνιστικότητας και των κερδών των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass