Ηταν ο ιεράρχης της υπομονής...

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΡΟΥ ΙΓΝΑΤΙΟΥ -ΤΟ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΞΗΡΕ Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ

Δημοσίευση: 21 Δεκ 2022 12:50

«Ο μακαριστός ήταν ο ιεράρχης της υπομονής» τόνισε χθες ο μητροπολίτης Λάρισας, σεβ. Ιερώνυμος, εξαίροντας παράλληλα το ήθος και την πνευματικότητα του μακαριστού Μητροπολίτου Λαρίσης κυρού Ιγνατίου, αναφερόμενος στον βίο του με αφορμή το μνημόσυνο που τελέσθηκε χθες στον Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου.


Η Εκκλησία εόρτασε χθες τη μνήμη του Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου, Επισκόπου Αντιοχείας, ο οποίος ονομάσθηκε «Θεοφόρος» επειδή, κατά την παράδοση, αυτό ήταν το παιδί που όπως διαβάζουμε στα Ευαγγέλια το πήρε ο Χριστός και το έστησε στο μέσον των μαθητών του και είπε:
«Εάν δεν στραφείτε να γίνετε σαν τα παιδιά, δεν θα εισέλθετε στη Βασιλεία των Ουρανών».
Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Λάρισας τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία και ακολούθως το μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Λαρίσης κυρού Ιγνατίου. Στο κήρυγμά του, ο σεβ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε πρωτίστως στο νόημα της εορτής των Χριστουγέννων, καθώς και στο μαρτύριο του Αγίου Ιγνατίου και στις επιστολές που συνέγραψε με τα πλούσια θεολογικά διδάγματα.
Μιλώντας για τον μακαριστό προκάτοχό του, ο οποίος αυτήν την ημέρα εόρταζε τα ονομαστήριά του, εξαίροντας το ήθος και την πνευματικότητά του, ενώ ευχήθηκε και στον εορτάζοντα πρωτοσύγκελλο της Μητρόπολης Λάρισας, π. Ιγνάτιο Μουρτζανό «να ομοιάσει του Αγίου του».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass