Στη Λάρισα ο νέος Μητροπολίτης Καμπάλας και πάσης Ουγκάντα

Δημοσίευση: 21 Δεκ 2022 13:00

Στη Λάρισα βρέθηκε ο νέος μητροπολίτης Καμπάλας και πάσης Ουγκάντα (ο διαδεχθείς τον μακαριστό μητροπολίτη Ιωνά) κ. Ιερώνυμος, φιλοξενούμενος του τοπικού Ορθοδόξου Ιεραποστολικού Συλλόγου «Πορεία Αγάπης».


Mίλησε στην κατηχητική σύναξη ανδρών του Συλλόγου, για την Ορθόδοξη Ιεραποστολή στην Αφρική και το ενδιαφέρον των Αφρικανών να γνωρίσουν την Ορθοδοξία και να εργαστούν γι’ αυτήν. Ενημέρωσε το Δ.Σ. του Συλλόγου, για το έργο της Μητροπόλεώς του στην Ουγκάντα, ευχαριστώντας για την άριστη -και πολυετή- συνεργασία μαζί του και την αγάπη των Λαρισαίων προς την Ορθόδοξη Εξωτερική Ιεραποστολή γενικώς. Την επομένη ημέρα, μετά τον εκκλησιασμό του στον Άγιο Αχίλλιο, όπου προσκύνησε τη Λάρνακα του Αγίου μετέβη στην Αγναντερή Λαρίσης και τέλεσε τρισάγιο στον τάφο του αειμνήστου καθηγητού Ιατρικής Ιωάννου Νανά, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης και αναγνώρισης προσφοράς του στην Ορθόδοξη Ιεραποστολή στην Αφρική, συντελώντας στη λειτουργία και ανακαίνιση δύο υγειονομικών μονάδων (Νοσοκομείων) στην Ουγκάντα και Μπουκόμπα (Β. Τανζανία), αντίστοιχα. Ακόμη λειτούργησε στον Ι.Ν. Αγίου Θωμά Μακρυχωρίου, κατόπιν προσκλήσεως του εφημερίου π. Ιωάννου (Τομαρά) και ομίλησε επικαίρως στο εκκλησίασμα. Αναχωρώντας από τη Λάρισα ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Λαρίσης κ. Ιερώνυμο για την αγάπη του προς το πρόσωπό του και την άδεια επισκέψεως και παραμονής του στην περιφέρειά του. Οι δύο Μητροπολίτες είναι γνώριμοι από πολλών ετών συνδεόμενοι πνευματικά με τον μακαριστό (+) Μητροπολίτη Φθιώτιδος Νικόλαο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass