Η ΠΕΑΕΑ τίμησε τον αγωνιστή Γ. Φιλιππίδη

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ

Δημοσίευση: 03 Ιαν 2023 13:40

Αντιπροσωπεία της Δ.Ε. του Παραρτήματος Λάρισας της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, συνοδευόμενη και από τον βουλευτή του ΚΚΕ, Γιώργο Λαμπρούλη, επισκέφτηκε πρόσφατα τον 96χρονο αγωνιστή, Γιώργο Φιλιππίδη, και του παρέδωσε τιμητική πλακέτα για την πολύχρονη προσφορά του στην εθνική

αντίσταση και το κίνημα.
Την πλακέτα παρέδωσε ο πρόεδρος του παραρτήματος, Θαν. Σερδένης, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Τιμούμε τον Γ. Φιλιππίδη. γιατί σε όλη τη ζωή έως τα 96 του χρόνια που είναι σήμερα, έθεσε τον εαυτό του στην υπηρεσία του λαού μέσα από την εθνική αντίσταση ως αετόπουλο και στη συνέχεια ως ΕΠΟΝίτης και μέλος του Συμβούλιου Πόλης Λάρισας της ΕΠΟΝ».
Προσθέτοντας ότι «από διάφορες θέσεις του κινήματος έδωσε βροντερό παρών, πάντα ως μέλος και στέλεχος του ΚΚΕ. Εξορίστηκε και φυλακίστηκε για τη δράση του την ιδεολογία και τα ιδανικά το 1959, το 1961 και το 1967. Μετά τη μεταπολίτευση διετέλεσε μέλος της Επιτροπής πόλης και αργότερα ως μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας του ΚΚΕ για πολλά χρόνια. Δημοτικός σύμβουλος επί δημαρχίας Αλέκου Χονδρονάσιου από το 1959 είναι χαρακτηριστικό ότι το 1967 με τη δικτατορία, όντας δημοτικός σύμβουλος, συλλαμβάνεται μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και εξορίζεται στη Γιούρα.
Το 1982 διετέλεσε πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και αντιδήμαρχος επί δημαρχίας Αριστείδη Λαμπρούλη. Στήριξε για πολλά χρόνια το παράρτημα Λάρισας της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ ως μέλος της Δ.Ε., αλλά και από τη θέση του πρόεδρου. Σε όλο το διάβα της ζωής, από τις εξορίες και τις φύλακες, από τη Γιούρα έως το Λακκί και το Παρθένι, όχι μόνο δεν λύγισε, αλλά όπως ο ίδιος λέει στο βιογραφικό του σφράγισε τη δράση του με το ΚΚΕ».
«Ο Γ. Φιλιππίδης παρέμεινε στυλοβάτης σιγουριάς και πίστης στο κόμμα στα ιδανικά της εθνικής αντίστασης και του ΔΣΕ. Όρθωσε το ανάστημά του και υπεράσπισε τη θεωρία, τις αρχές, τα ιδανικά και τα σύμβολα του κόμματος.
Στο πρόσωπό του, τιμάμε και όλους τους συναγωνιστές και συναγωνίστριες που η πλειοψηφία τους δεν είναι μαζί μας, γιατί έχουν φύγει από τη ζωή, αλλά δεν ξεχνάμε ότι σε όλη τους τη ζωή μέσα από τις γραμμές της ΕΑΜικής αντίστασης και του ΚΚΕ συμμετείχαν σε όλους τους δημοκρατικούς και κοινωνικούς αγώνες της πατρίδας μας για την εθνική ανεξαρτησία, την ειρήνη και τον σοσιαλισμό», αποτελώντας «φωτεινό παράδειγμα για τις νέες γενιές στην καθημερινή πάλη για την ανατροπή του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass