Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 08 Ιαν 2023 13:05

Οι σημερινοί έλεγχοι για κορονοϊό

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τους Δήμους και τον ΕΟΔΥ θα πραγματοποιήσεις και σήμερα δωρεάν μαζικούς δειγματοληπτικούς ελέγχους για κορονοϊό στη Λάρισα.

Τα rapid tests θα γίνουν από 09:00 έως 15:00 στο Δημαρχείο και στον ΟΣΕ. Στο μεταξύ, από τους χθεσινούς ελέγχους στον ΟΣΕ, σε συνολικό αριθμό 322 δειγμάτων καταγράφηκαν 38 θετικά κρούσματα, σε 20 γυναίκες και σε 18 άνδρες με διάμεση ηλικία τα 44 έτη.

 

Συμβαίνουν στον Αγ. Αχίλλιο…

Κάθε Τρίτη στις 7.00 μ.μ. τελείται Ιερά Παράκληση, εναλλάξ, προς τιμήν των εν Αγίοις Πατέρων ημών Αχιλλίου του Πολιούχου μας και Λουκά, Αρχιεπισκόπου Κριμαίας του Ιατρού. Κατά τη διάρκεια της Ιεράς Παρακλήσεως εκτίθεται σε προσκύνημα το Ιερό Λείψανο του Αγίου Λουκά, προς πνευματική ενίσχυση και αγιασμό των πιστών Χριστιανών. Κάθε Τρίτη στις 8.30 μ.μ. γίνονται συνάξεις νέων φοιτητών, εργαζομένων, νέων ζευγαριών). Προηγείται η Ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου και ακολουθεί ομιλία από τον π. Ραφαήλ, με θέμα: «Χρηστοήθεια των χριστιανών». Κάθε Τετάρτη, στις 5.30 μ.μ. τελείται Παράκληση και εσπερινό κήρυγμα από τον π. Ραφαήλ, με θέμα: «Ανάλυση της Θείας Λειτουργίας».


Ομιλία στο Μεταξοχώρι για ψυχοθεραπεία και εξομολόγηση

Ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Μεταξοχωρίου, σε συνεργασία με τον Δήμο Αγιάς, διοργανώνει ομιλία με θέμα «Αναζητώντας τον Άνθρωπο», σήμερα Κυριακή 8 Ιανουαρίου, στις 6:30 το απόγευμα, στο Πολιτιστικό Κέντρο Μεταξοχωρίου (παλιό Παρθεναγωγείο). Στόχος της ομιλίας είναι να εξετάσει τις ομοιότητες και διαφορές ανάμεσα στη ψυχοθεραπεία και στην εξομολόγηση. Αρχικά θα γίνει μια τοποθέτηση - ανάλυση, φωτίζοντας τις σημαντικότερες πτυχές του συγκεκριμένου θέματος, έτσι ώστε να αποτελέσει εφαλτήριο συζήτησης και κατάθεσης απόψεων. Ομιλητής θα είναι ο αρχιμανδρίτης π. Αθανάσιος Παραβάντσος, ο οποίος έχει εκπαιδευτεί επαγγελματικά στη ψυχοθεραπεία στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο στον Καναδά με έμφαση στη ψυχαναλυτική «ψυχολογία του εαυτού». Μετά την εκδήλωση θα ακολουθήσει μπουφές.

 

Κόβουν πίτα οι Νερομυλιώτες

Η Τοπική Κοινότητα και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νερομύλων θα κόψουν την πρωτοχρονιάτικη πίτα σήμερα Κυριακή 8 Ιανουαρίου, στις 10:30 π.μ. (αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία) στο κτίριο του πρώην σχολείου του χωριού.

 

Κόβουν την πίτα τους οι «Φίλες της Αγάπης»

Με ελπίδα και αισιοδοξία υποδέχονται οι «Φίλες της Αγάπης» τον καινούργιο χρόνο, κόβοντας τη βασιλόπιτα, σε μια εκδήλωση που ετοιμάζουν με πολύ μεράκι και προσκαλούν τα μέλη, τις φίλες και τους φίλους του Συλλόγου την Κυριακή 29 Ιανουαρίου στο κέντρο «εν Λαρίση» και ώρα 1 το μεσημέρι για να περάσουν αξέχαστες ώρες, γεμάτες κέφι, που τόσο μας έλειψε τρία χρόνια τώρα.

 

Κόβει πίτα σήμερα η «ΑΓΑΠΗ»

O Φιλανθρωπικός Σύλλογος Δ. Κιλελέρ «Η ΑΓΑΠΗ» διοργανώνει κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας σήμερα στις 5 το απόγευμα στο κτήμα «ΕΡΑΣΜΙΑ» στη Νίκαια.

 

Κοπή πίτας της ΠΟΝ

Εκδήλωση για την καθιερωμένη κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας οργανώνει η ΠΟΝ Λάρισας την Κυριακή 22 Ιανουαρίου στη 1 το μεσημέρι, στο κέντρο «Εν Λαρίση».

 

Κόβουν πίτα οι Κρανιώτες Λάρισας

Την ετήσια απολογιστική Γενική Συνέλευση του θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος Κρανιωτών Λάρισας και Περιχώρων «Η Ξηροκρανιά», την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023, στις 11.30 π.μ., στην αίθουσα του Συλλόγου (Καραθάνου 33, Λάρισα). Τα θέματα είναι διοικητικός απολογισμός δράσης, οικονομικός απολογισμός και κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας.
Πληροφορίες: Λάμπρος Γκονέλας, τηλ. 6976-497.616.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass