Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Θεοφάνια

ΜΕ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΕΥΛΑΒΕΙΑ, ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠΛΗΘΟΥΣ ΠΙΣΤΩΝ Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΔΥΣΗ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΟΝ ΠΗΝΕΙΟ

Δημοσίευση: 08 Ιαν 2023 13:25

Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα εορτάστηκαν τα Θεοφάνια, παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών και πλήθους Λαρισαίων στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Αχιλλίου, όπου τελέσθηκε προχθές το πρωί ο μέγας Αγιασμός των Υδάτων.
Ακολούθησε η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στη γέφυρα του Πηνειού από τον πρωτοσύγκελο της Μητρόπολης Λάρισας, π. Ιγνάτιο -ο μητροπολίτης Λαρίσης, σεβ. Ιερώνυμος απουσίαζε στην Κωνσταντινούπολη-, ο οποίος υπογράμμισε πως «στη μεγάλη Δεσποτική εορτή των Θεοφανίων η προσταγή “ετοιμάσατε την οδόν Κυρίο…” είναι μία προτροπή ελπίδας. Υπάρχει αυτή η οδός και είμαστε κεκλημένοι όλοι να αγωνιστούμε να την ετοιμάσουμε, πρώτα στις καρδιές μας και στη συνέχεια στη ζωή όλων. Και να είμαστε βέβαιοι πως ο Ισχυρότερος όλων μας, ο Κύριός μας, θα δώσει το φως και τον αγιασμό Του και σ’ εμάς και στον κόσμο όλο».


Μεταξύ πολλών που αψήφησαν το κρύο και βούτηξαν στα παγωμένα νερά του Πηνειού ήταν και ο 22χρονος ανθυπολοχαγός του Πεζικού, Γιάννης Ζιώγας, ο οποίος ανέσυρε τον Σταυρό, εκφράζοντας την ευχή «η Βάπτιση του Κυρίου να δώσει δύναμη σε όλους τους Έλληνες, να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες που έχουμε και να μείνουμε όλοι ενωμένοι».
ΜΗΝΥΜΑ ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ
Με αφορμή τα Θεοφάνια, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός στο μήνυμά του σημειώνει πως «η λαμπρή εορτή των Θεοφανίων φωτίζει την Οικουμένη με το μήνυμα της εν Χριστώ πνευματικής αναγέννησης του Ανθρώπου. Είναι μια σπουδαία ημέρα για την Ορθοδοξία, ημέρα ελπίδας για ένα πιο φωτεινό μέλλον με όπλο την αγάπη του Θεού και τη σωτήρια αλήθεια. Η ευχή της Εκκλησίας για θεία φώτιση παραμένει πάντα επίκαιρη και διαχρονική. Μας υπενθυμίζει ότι τίποτα δεν είναι αυτονόητο και ότι χρειάζεται όλοι ενωμένοι να συνταχθούμε στο ηθικό χρέος για την υπεράσπιση των πανανθρώπινων αρχών και αξιών του ανθρωπισμού, της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης, της ειρήνης. Το ανέσπερο Φως της Χριστιανοσύνης, είναι κατ’ εξοχήν, φως Αγάπης, φως υπέρ του Ανθρώπου απανταχού της γης, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις. Χρόνια πολλά, καλή φώτιση σε όλες και σε όλους».
Ο ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ
Ο αν. γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ, βουλευτής ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, μετά την τελετή Αγιασμού των Υδάτων τόνισε πως «το 2023 είναι μια χρονιά με νέες προκλήσεις και σημαντικές αποφάσεις για την πορεία της πατρίδας μας, με την κυβέρνησή μας να αποτελεί την εγγυήτρια δύναμη σταθερότητας και ευημερίας. Με εθνική αυτοπεποίθηση και περηφάνια αντιμετωπίζουμε τις εξωτερικές προκλήσεις, διασφαλίζουμε τα δίκαια και τα δικαιώματά μας στη γη και τις θάλασσές μας και συνεχίζουμε αταλάντευτα την πορεία που χαράξαμε για την ανάταξη της οικονομίας και την ανάταση της κοινωνίας μας».
Ο ΒΑΣ. ΚΟΚΚΑΛΗΣ
Ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., κ. Βασίλης Κόκκαλης, μετά το πέρας της τελετής δήλωσε πως η μεγάλη αυτή γιορτή της Ορθοδοξίας μας, εκπέμπει και φέτος πολλαπλά μηνύματα στην ανθρωπότητα. Σε μία περίοδο όπου η μισαλλοδοξία και ο σφετερισμός προκαλούν δεινά στις κοινωνίες και υπονομεύουν το σύνολο της πορείας του γένους, είναι όσο ποτέ άλλοτε αναγκαία η φώτιση ώστε οι κινούντες τα νήματα να προχωρήσουν σε επιλογές που θα επαναφέρουν την ομαλότητα. Γιατί μόνο μέσα από την κάθαρση και την πνευματική λύτρωση που συμβολίζει για την Ορθοδοξία η σημερινή ημέρα, μπορούμε να βαδίσουμε ασφαλώς σε ένα μέλλον ειρηνικής συνύπαρξης και δημιουργικής συμπόρευσης των λαών.
Στις εκδηλώσεις,  μεταξύ άλλων, παρευρέθηκαν οι βουλευτές Χρ. Κέλλας και Βασ. Κόκκαλης, ο διοικητής της 1ης Στρατιάς Αγγ. Χουδελούδης, ο ΑΤΑ Γ. Φασούλας, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Βασ. Πινακάς, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης, ο διοικητής των Π.Υ. Θεσσαλίας Ευάγγ. Φαλάρας, ο βοηθός ΓΕΠΑΔ της ΕΛ.ΑΣ. Βασ. Καραΐσκος, η γεν. γραμματέας της ΠΕΔ Ρένα Καραλαριώτου, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θαν. Μαμάκος, ο διοικητής της Π.Υ. Λάρισας Νίκ. Μητσογιάννης, ο αστυνομικός διευθυντής Λάρισας Λοϊζ. Παντικίδης, ο διοικητής της 110 Π.Μ. Αργ. Μουστρούφης, η πρόεδρος του Δ.Σ. του Δημοσιογραφικού Οργανισμού «Ελευθερία» Δανάη Δημητρακοπούλου, ο διευθύνων σύμβουλος της «Ε» Γ. Μιχαλόπουλος, αιρετοί, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος πιστών, ενώ πολιτικοί και αιρετοί με δηλώσεις τους αναφέρθηκαν στο μήνυμα της ημέρας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass