Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 20 Ιαν 2023 15:08

Σύσκεψη για τη λεκάνη απορροής Πηνειού

Ο καθορισμός σκοπών και συγκεκριμένων στόχων για την επίτευξη ασφάλειας

του συστήματος Νερό - Γεωργία - Περιβάλλον - Ενέργεια στη λεκάνη απορροής Πηνειού, η κατάθεση προτάσεων για την ικανοποίηση των στόχων και η ανάπτυξη μετα-μοντέλου της λεκάνης απορροής Πηνειού θα απασχολήσουν τεχνική σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή 20 Ιανουαρίου (9:00-14:00) στο κτίριο του ΓΕΩΤΕΕ (Καψούρη 4) στη Λάρισα, με πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Εδαφοϋδατικών Πόρων Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «ΔΗΜΗΤΡΑ». Στη σύσκεψη θα γίνει η 2η Τεχνική συνάντηση των ενδιαφερόμενων μερών του έργου REXUS, με εισηγητή τον δρ. Ανδρέα Παναγόπουλο, διευθυντή Ερευνών Ινστιτούτου Εδαφοϋδατικών Πόρων ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ» και θα ανακοινωθούν τα συμπεράσματα της 1ης τεχνικής συνάντησης. Το έργο REXUS (Διαχείριση των διασυνδεδεμένων συστημάτων (NEXUS) μέσω της μοντελοποίησης της δυναμικής τους με συμμετοχικές διαδικασίες) χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Έρευνας και Καινοτομίας Horizon 2020 της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Οι οικοδόμοι Τυρνάβου στηρίζουν τους αγρότες

Το Παράρτημα Τυρνάβου του Συνδικάτου Οικοδόμων Ν. Λάρισας στηρίζει τον αγώνα επιβίωσης της μικρομεσαίας αγροτιάς. Όπως τονίζουν «οι αγρότες παλεύουνε για την υπεράσπιση του εισοδήματος τους από την αύξηση του κόστους παραγωγής, από τις ζημίες των καιρικών φαινομένων ,από την εκμετάλλευση των εμπόρων και βιομήχανων. Ενώ ο αγρότης παραγωγός πουλά τα προϊόντα του με τιμές εξευτελιστικές τα τρόφιμα φτάνουν στο τραπέζι της λαϊκής οικογένειας πανάκριβα. Με τη δύναμη της Λαϊκής Συμμαχίας σε κοινό μέτωπο απέναντι στην ΕΕ, τους επιχειρηματικούς ομίλους και τις κυβερνήσεις τους να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει. Εχουμε το δίκιο έχουμε τη δύναμη».


Συστάσεις της Περιφέρειας για την κακοκαιρία

Από την Περιφέρεια Θεσσαλίας - Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας ανακοινώθηκε ότι έχει εκδοθεί Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του Καιρού της ΕΜΥ/ΕΜΚ, καθώς διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας θα επηρεάσουν τη χώρα μας τις επόμενες μέρες. Πιο συγκεκριμένα επιδείνωση προβλέπεται να παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα έως και τη Δευτέρα (23-01-2023) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα που θα συνοδεύονται κατά περιόδους από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και από ενισχυμένους ανέμους στα πελάγη. Παρακαλούνται οι πολίτες όπως λάβουν υπόψη τους το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του Καιρού για τον ασφαλή σχεδιασμό των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων τους. Παράλληλα, η Περιφέρεια Θεσσαλίας - Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων. Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr) και τον λογαριασμό της ΕΜΥ στο twitter (@EMY_HNMS).


Αιμοδοσία στη Δήμητρα Αγιάς

Ο Μορφωτικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Δήμητρας διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία, το πρωί της Τετάρτης 25 Ιανουαρίου, από τις 9:00 έως 12:30. Για τον λόγο αυτόν θα παρευρίσκεται κινητό συνεργείο αιμοληψίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας στα γραφεία του Συλλόγου στην πλατεία της Δήμητρας. Καλούνται τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου να στηρίξουν με τη συμμετοχή τους αυτή την τόσο σημαντική προσπάθεια.


Εκταφές από Κοιμητήρια Τυρνάβου και Αμπελώνα
Λόγω της πιεστικής έλλειψης χώρων ταφής καλούμε όλους τους συγγενείς όσων έχουν ταφεί στα Κοιμητήρια Τυρνάβου και Αμπελώνα του Δήμου Τυρνάβου μέχρι και το 2017, να προσέλθουν άμεσα έως 25/01/2023, στο αρμόδιο γραφείο του Δήμου Τυρνάβου (τηλ. 2492-350.157), προκειμένου να προγραμματιστεί η εκταφή του οικείου τους. Μετά την παρέλευση της προαναφερόμενης ημερομηνίας και λόγω της πιεστικής έλλειψης θέσεων ταφής, η αρμόδια υπηρεσία θα προβεί αναγκαστικά σε υποχρεωτικές εκταφές, χωρίς άλλη ειδοποίηση, όπως προβλέπουν η Κανονιστική Διάταξη Λειτουργίας των Κοιμητηρίων και ο σχετικός νόμος. Ο Δήμος Τυρνάβου ζητά την άμεση συνεργασία των πολιτών. Σύμφωνα με τον ισχύοντα κανονισμό Κοιμητηρίων του Δήμου Τυρνάβου η παραχώρηση τάφων είναι τριετούς χρήσης.

 

Ομιλία στη ΓΕΧΑ
Μεθαύριο στις 5:30 μ.μ. στην αίθουσα της Γ.Ε.Χ.Α., οδός Μανδηλαρά 14, θα γίνει ομιλία από τον πανοσιολογιότατο αρχιμανδρίτη π. Μιχαήλ Σαντοριναίο, ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, με θέμα: Στρατευομένη και Θριαμβεύουσα Εκκλησία.

 

Εκπαιδευτικό σεμινάριο για τις θρομβώσεις
Σε θεσμό που προάγει την επιστημονική γνώση έχει καταστεί το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο υπό τον τίτλο: «Ανάπτυξη κλινικών περιπτώσεων θρόμβωσης και λήψη θεραπευτικών αποφάσεων», που διοργανώνεται από το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Θρόμβωση και Αντιθρομβωτική Αγωγή» του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
To Εκπαιδευτικό Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή 20 (16:00 - 20:00) και αύριο Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023 (09:00 - 18:00), στο ξενοδοχείο Divani Palace στη Λάρισα. Διακεκριμένοι ομιλητές έχουν προσκληθεί και συμμετέχουν στο επιστημονικό πρόγραμμα, ενώ το Σεμινάριο συγκεντρώνει και φέτος το ενδιαφέρον όλων των επαγγελματιών υγείας. 

 

Συνέλευση Φίλων ΜΕΘ ΓΝΛ

Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του συγκαλεί το Σωματείο Φίλων της ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας σήμερα στις 18:00 στο Αμφιθέατρο του Γεν. Νοσοκομείου Λάρισας, με θέματα ημερησίας διατάξεως τον διοικητικό απολογισμό, πεπραγμένα του Δ.Σ., την κοπή βασιλόπιτας και τον προγραμματισμό δράσεων έτους 2023. Σε περίπτωση μη επίτευξης της απαιτούμενης από τον Νόμο και το Καταστατικό απαρτίας, η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί στις 23/01/2023 την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο, χωρίς την αποστολή νέας, ειδικής προς τούτο, πρόσκλησης. Σε περίπτωση μη επίτευξης και πάλι της απαιτούμενης από τον Νόμο και το Καταστατικό απαρτίας, η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί την Τρίτη 24/01/2023 την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο, χωρίς την αποστολή νέας ειδικής προς τούτο πρόσκλησης. Όλοι οι προσερχόμενοι θα πρέπει να τηρούν τα υγειονομικά μέτρα προστασίας από τον Covid-19.

 

Το σημερινό πρόγραμμα ανίχνευσης κορονοϊού

Το σημερινό πρόγραμμα για δωρεάν μαζικό δειγματοληπτικό έλεγχο για covid στον ν. Λάρισας έχει ως εξής: 09:00-15:00 στο Δημαρχείο, 09:00-20:00 στον ΟΣΕ, 09:00-15:00 στον Μύλο του Παππά, 09:00-14:00 στην πλατεία Αγιάς, 09:00-14:00 στο ΚΑΠΗ Γιάννουλης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass