Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 24 Ιαν 2023 15:08

Παράταση της εκκοκκιστικής περιόδου

ΖΗΤΑ Η ΔΟΒ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΑΑΤ

Επιστολή προς τον υπουργό ΥΠΑΑΤ, κ. Γιώργο Γεωργαντά, έστειλε

η Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος, ζητώντας παράταση της εκκοκκιστικής περιόδου, ύστερα και από αίτημα των παραγωγών μελών της.
Συγκεκριμένα, ζητήθηκε η παράταση της εκκοκκιστικής περιόδου έως τις 17 Φεβρουαρίου, καθώς λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών και αστάθμητων παραγόντων το προϊόν δεν έχει παραδοθεί σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας, στις εκκοκκιστικές μονάδες και κινδυνεύει να παραμείνει αδιάθετο. Η επιστολή κοινοποιήθηκε και στη γενική γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κα Χριστιάνα Καλογήρου.

 

Παρουσιάζεται βιβλίο για τον Στ. Μάνο

Το βιβλίο του Άρη Πορτοσάλτε με τίτλο «Στέφανος Μάνος. Τομή στην αδράνεια» θα παρουσιαστεί στη Λάρισα την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου, στις 7:00 μ.μ., στο «Χατζηγιάννειο» Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο (Ρούσβελτ 57), από τις εκδόσεις «Πρώτη ύλη» και το βιβλιοπωλείο «Καλτσάς». Με τον Άρη Πορτοσάλτε συνομιλούν οι: Σάκης Μουμτζής, αρθρογράφος στην εφημερίδα «Καθημερινή», και Πέτρος Παπασαραντόπουλος, δημοσιογράφος και διευθυντής των Εκδόσεων «Επίκεντρο», ενώ τη συζήτηση θα συντονίσει ο κ. Γιώργος Καραβάνας, αναπληρωτής διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας.

 

  Το ΕΚΛ «πλάι» στους αγώνες των αγροτών

«Κι ετούτη τη φορά θα σταθούμε στο πλάι σας. Όπως πάντα. Δίπλα στην αγροτιά που δεν το βάζει κάτω, που με περηφάνια συνεχίζει να παλεύει, να διεκδικεί απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων. Την πολιτική που τσακίζει τους μισθούς, το εισόδημα, τα δικαιώματά μας. Που φέρνει τη φτώχεια και την εξαθλίωση σε χιλιάδες αγρότες κι εργαζόμενους» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας για τους αγρότες ενόψει των κινητοποιήσεών τους. «Αυτή η πολιτική που σήμερα εφαρμόζεται από την κυβέρνηση της ΝΔ, πριν από όλες τις προηγούμενες ανεξαρτήτως κόμματος και «χρώματος» «πηγαίνοντας σόι το βασίλειο»...  της βαρβαρότητας που ζούμε καθημερινά. Που έχει ως μοναδικό στόχο το πώς θα αυξάνονται τα αμύθητα πλούτη των μονοπωλίων, μεγαλώνοντας την εκμετάλλευση σε βάρος του εργαζόμενου λαού» τονίζεται και καταλήγει στο ότι «στους νέους αγώνες σας, για τα δίκαια αιτήματά σας θα είμαστε ξανά μαζί σας. Το μέλλον της δικής μας ζωή, της ζωής των οικογενειών μας είναι αποκλειστικά δική μας υπόθεση, υπόθεση του αγώνα μας. Αυτή είναι μόνη επιλογή».

 

Ημερίδα αφιερωμένη στο έργο των δασκάλων
ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ημερίδα με θέμα: «Ο δάσκαλος: χθες, σήμερα, αύριο», θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη , τις ώρες 18:00-20:00, στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, με σκοπό να τιμηθούν οι εκπαιδευτικοί, καθώς και όσοι συντέλεσαν και συντελούν στην εκπαίδευσή τους. Η ημερίδα-αφιέρωμα γίνεται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Εκπαιδευτικών και την επικείμενη γιορτή των Τριών Ιεραρχών και απευθύνεται στο σύνολο των εν ενεργεία και των αφυπηρετησάντων εκπαιδευτικών, αλλά και στους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/-τριών της Π.Ε. Λάρισας. Προσκεκλημένοι ομιλητές είναι ο ομότιμος καθηγητής Παιδαγωγικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κ. Γεώργιος Τσιάκαλος, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: «Η αξία των εκπαιδευτικών στη σημερινή εποχή», ο αν. καθηγητής Νεοελληνικής Ιστορίας, Ιστορίας της Νεοελληνικής Εκπαίδευσης και Διδακτικής της Ιστορίας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Αντώνιος Σμυρναίος, του οποίου η εισήγηση έχει τίτλο: «Ο Παιδαγωγός του μέλλοντος: ένα διερευνητέο αίνιγμα» και ο επίτιμος πάρεδρος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και πρ. διευθυντής της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Λάρισας, κ. Γεώργιος Γκουράβας, ο οποίος θα παρουσιάσει το θέμα: «Η εκπαίδευση των δασκάλων του χθες: Η Παιδαγωγική Ακαδημία Λάρισας». Κατά την ημερίδα θα τιμηθεί η προσφορά των καθηγητών της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Λάρισας στην εκπαίδευση των εκπαιδευτικών που υπηρέτησαν και υπηρετούν στον τόπο μας και θα απονεμηθούν σε αυτούς τιμητικοί έπαινοι. Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν οι χορωδίες του 13ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας και του 55ου Νηπιαγωγείου Λάρισας, οι οποίες μαζί με εκπαιδευτικούς θα ερμηνεύσουν τραγούδια με θέμα την πολύτιμη προσφορά του εκπαιδευτικού, ενώ μαθητές/-τριες θα απαγγείλουν σχετικά ποιήματα. Η ημερίδα είναι ανοιχτή για το κοινό.

 

  Την Κυριακή το αφιέρωμα για τα Φάρσαλα
ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΜΥΛΩΝΑ

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)

Αυτή την Κυριακή 29 Ιανουαρίου στις 12:00 το μεσημέρι θα προβληθεί η εξαιρετική εκπομπή «Από Τόπο σε Τόπο» με τον Χρήστο Μυλωνά που θα προβληθεί από το Κανάλι της Βουλής. Ο Χρήστος Μυλωνάς και οι συνεργάτες του, επισκέφθηκαν τα Φάρσαλα, κατέγραψαν τις ομορφιές του τόπου, τα ήθη και τα έθιμα, όπου και θα παρουσιάσουν σ’ ένα αφιέρωμα για τα ιστορικά Φάρσαλα, την πλούσια πολιτιστική τους κληρονομιά, προβάλλοντας τη γαστρονομία και την τοπική μουσικοχορευτική παράδοση. Συμμετέχουν: Ο Σύλλογος Ντόπιων επαρχίας Φαρσάλων «Ενιπέας» και το χορευτικό συγκρότημα του Οργανισμού, Πολιτισμού και Αθλητισμού Φαρσάλων. Συμμετέχουν στο τραγούδι: Ελένη Δημοπούλου, Δέσποινα Καρρά, Πάνος Κράιας και Γιώργος Μαγαλιός. Παίζουν οι Μουσικοί: Κλαρίνο: Νίκος Γούσιος, Αλέξανδρος Τσουμάνης. Βιολί: Θανάσης Ζιώζιας. Λαούτο: Περικλής Ζήσης, Χρήστος Καλαμπούκας. Σαντούρι: Αποστόλης Καραδήμας. Ντέφι: Νίκος Λάγαρης. Για όσους δεν καταφέρουν να το δούνε θα προβληθεί σε επανάληψη στις 00:30 μετά τα μεσάνυχτα.

 

Την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου το 32ο Συνέδριο του ΕΚΝΛ

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, ύστερα από συνεδρίαση και απόφαση της Διοίκησης που πραγματοποιήθηκε στις 12/01/2023, προχωρά προς το 32ο Συνέδριό του, που θα γίνει την Κυριακή 12 Φλεβάρη 2023, στην ισόγεια αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων του ΕΚΝΛ «Τάκης Τσιόγκας» (ώρα προσέλευσης 9:00 π.μ.-ώρα έναρξης 9:30 π.μ.). Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «είναι μια σημαντική διαδικασία, όπου οι αντιπρόσωποι που εξέλεξαν τα σωματεία θα αποτιμήσουν την τρίχρονη δράση του ΕΚΝΛ, θα καθορίσουν τα νέα καθήκοντα για το τοπικό συνδικαλιστικό κίνημα για το επόμενο τρίχρονο και το διεκδικητικό πλαίσιο. Παράλληλα, θα εκλέξουν νέα Διοίκηση, Ε.Ε. και αντιπροσώπους για τη ΓΣΕΕ. Καλούμε όλους του συναδέλφους και συναδέλφισσες αντιπροσώπους να μεριμνήσουν για τη συμμετοχή τους». Τα θέματα του 32ου Συνεδρίου είναι τα εξής: 1) Διοικητικός απολογισμός 2022 - Πρόγραμμα Δράσης 2023. 2) Οικονομικός Απολογισμός 2022. 3) Οικονομικός Προϋπολογισμός 2023. 4) Έκθεση Ελεγκτικής Επιτροπής. 5) Ομιλίες - Ψηφίσματα - Ψηφοφορίες για έγκριση ψηφισμάτων, διοικητικού απολογισμού, οικονομικού απολογισμού και προϋπολογισμού. 6) Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass