«Και αδιάβαστος και εκτεθειμένος ο κ. Καραχάλιος»

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΣΤΟ «ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΤΟΥ»

Δημοσίευση: 25 Ιαν 2023 16:25

Άμεση ήταν η απάντηση σε ανακοίνωση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Φαρσάλων, Άρη Καραχάλιου, γύρω από τον προϋπολογισμό της Δημοτικής Αρχής. «Το μακροσκελές πολιτικό παραλήρημα του πρώην δημάρχου Φαρσάλων, κ. Άρη Καραχάλιου, έρχεται σε μία περίοδο όπου εύλογα μπορεί κανείς να καταλάβει τα κίνητρα που εκπορεύονται από έναν υπερχειλίζοντα προεκλογικό οίστρο. Η αλήθεια δυστυχώς για τον ίδιο είναι μία και μοναδική και δεν παραγράφεται, δεν παραποιείται, όσο και αν επιχειρεί να τοποθετήσει τόνους λάσπης στον ανεμιστήρα.
Ξεκινώντας από τα αυτονόητα, που δυστυχώς δεν είναι αυτονόητα για έναν άνθρωπο που χρημάτισε δύο θητείες δήμαρχος, ο κ. Καραχάλιος εξετέθη ανεπανόρθωτα στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς δεν είχε τη στοιχειώδη επάρκεια ώστε να γνωρίζει το νομοθετικό πλαίσιο υπό το οποίο λειτουργεί ο Δήμος Φαρσάλων και η αυτοδιοίκηση στη χώρα μας. Αγνοούσε πως μία από τις βασικές αλλαγές που έγιναν ώστε να διασφαλιστεί η στοιχειώδης κυβερνησιμότητα και να μην «τιναχτούν στον αέρα» οι Δήμοι, ήταν η έγκριση των προϋπολογισμών και τεχνικών προγραμμάτων τους επί των θετικών ψήφων. Και αδιάβαστος και επίμονος και εκτεθειμένος! Την ίδια ώρα, έσπευσε να καταψηφίσει -δικαίωμά του- τον προϋπολογισμό, αγνοώντας επίσης πως ο νομοθέτης υποχρεώνει τον δημοτικό σύμβουλο που διαφωνεί, να καταθέσει εναλλακτική πρόταση που να συνοδεύεται από αιτιολογική έκθεση της οικονομικής υπηρεσίας. Αδιάβαστος και μετεξεταστέος όμως και σ’ αυτή την περίπτωση ο κ. Καραχάλιος.
Σ’ ό,τι αφορά το διά ταύτα του προϋπολογισμού, κατανοούμε απολύτως την πρεμούρα του όταν βλέπει να περιλαμβάνει ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα σε έργα, τεχνικά προγράμματα, ενώ την ίδια ώρα εμφανίζει υψηλό αποθεματικό, αλλά και μεγάλες επενδύσεις από ίδιους πόρους.
Ας του φρεσκάρουμε τη μνήμη λοιπόν υπενθυμίζοντας πως το 2019 η δική του διοίκηση παρέδωσε οικονομικό απόθεμα ύψους 1,86 εκατ. ευρώ με επενδύσεις ίδιων πόρων μόλις 11.942 ευρώ, όταν ο προϋπολογισμός του 2023 καταγράφει οικονομικό απόθεμα ύψους 4,35 εκατ. ευρώ με επενδύσεις ιδίων πόρων πάνω από 1 εκατ. ευρώ!
Ας κάνει λοιπόν τα στοιχειώδη μαθηματικά ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, αλλά και οι συμπολίτες και ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του για το ποια διοίκηση υπήρξε χρηστή και αποτελεσματική.
Κι επειδή όπως λέει ο λαός μας, στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλούν για σχοινί, ας υπενθυμίσουμε στον κ. Καραχάλιο ότι παρέδωσε έναν δήμο σε πλήρη ανυποληψία απέναντι στην κεντρική εξουσία, με βαλτωμένα τα περισσότερα μεγάλα και εμβληματικά έργα. Ας του θυμίσουμε ότι δεν είχε εννέα χρόνια τη στοιχειώδη ευθιξία και ικανότητα να ολοκληρώσει το υπόλοιπο 30% της αποχέτευσης των Φαρσάλων, αφήνοντας χιλιάδες κατοίκους να ζουν σε τριτοκοσμικές συνθήκες.
Ας του θυμίσουμε πως στην παρούσα θητεία, πέραν των έργων της καθημερινότητας, με τη συμβολή της τωρινής Δημοτικής Αρχής, δρομολογήθηκαν σπουδαία έργα που θέτουν την επαρχία μας σε τροχιά αειφορίας και ανάπτυξης. Ο καθένας κρίνεται από το έργο του.
Ο κ. Καραχάλιος κρίθηκε το 2019 και κρίθηκε ανεπαρκής από τον φαρσαλινό λαό με ένα συντριπτικά σε βάρος του αποτέλεσμα. Ας αφήσει λοιπόν το εισαγγελικό ύφος κι ας θυμηθεί πως ήταν ο ίδιος που επί εννέα χρόνια είχε τα ηνία του τόπου. Κι αν πάλι πιστεύει όντως πως αυτή η Δημοτική Αρχή είναι τόσο αναποτελεσματική όσο την παρουσιάζει μέσα σε λίγες αράδες εντυπωσιασμού, ιδού η Ρόδος. Το ερχόμενο φθινόπωρο είναι κοντά και ο καθένας μπορεί να διεκδικήσει την ψήφο των συνδημοτών μας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass