ΑΝΝΑ ΒΑΓΕΝΑ

«Ποτέ ξανά φασισμός»

Δημοσίευση: 29 Ιαν 2023 15:30

Στην αφιερωματική εκδήλωση «Το δράμα του Ολοκαυτώματος γίνεται τέχνη», στο αμφιθέατρο του ΔΩΛ παρευρέθηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Λάρισας κ. Άννα Βαγενά συγχαίροντας τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας και την Ισραηλιτική Κοινότητα Λάρισας γι’ αυτήν την πρωτοβουλία, ενώ απευθυνόμενη στα παιδιά η κ. Βαγενά είπε: «Αγαπημένα μου παιδιά, σ’ αυτήν εδώ την αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου έκανα τα πρώτα μου καλλιτεχνικά βήματα.

Ήμουν έφηβη, όπως εσείς, και κάναμε με τους συμμαθητές μου της Β’ Λυκείου μία εκδήλωση για τον Σεφέρη. Σήμερα, στη δική σας εκδήλωση, αποτίουμε φόρο τιμής στα 1.500.000 Εβραιόπουλα, που το ναζιστικό καθεστώς της χιτλερικής Γερμανίας εξόντωσε με τον χειρότερο τρόπο στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και αλλού. Σκεφτείτε πόσα παιδιά, πόσοι νέοι στη δική σας ηλικία, δεν πρόλαβαν να χαρούν τη ζωή, τη φιλία, τον έρωτα, να σπουδάσουν, να κάνουν τη δική τους οικογένεια και παιδιά, να δουν τα όνειρά τους να εκπληρώνονται. Γι’ αυτό εσείς οι νέοι, εσείς που είστε η ελπίδα αυτού του τόπου, αλλά και όλης της ανθρωπότητας, μην επιτρέψετε σε κανένα φασιστικό φίδι να ξανακάνει τα ίδια, να σταματήσει τα όνειρά σας για πάντα. Ποτέ ξανά φασισμός και ναζισμός! Ποτέ ξανά Ολοκαυτώματα!». Στη συνέχεια η κ. Βαγενά κατέθεσε μαζί με τα παιδιά που πήραν μέρος στην εκδήλωση λουλούδια στην αναθηματική στήλη της Άννας Φρανκ, στην ομώνυμη Πλατεία στη Λάρισα. Η κ. Βαγενά ήταν βαθιά συγκινημένη, καθώς σ’ αυτήν την πλατεία βρισκόταν το πατρικό της σπίτι, όπου μεγάλωσε και το οποίο, δυστυχώς, δεν υπάρχει πια.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass