«Σε ομηρία οι απολυμένοι των Σ/Μ»

ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΖΗΤΑ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ - ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΘΕΜΑ

Δημοσίευση: 05 Φεβ 2023 13:53

«Είναι αναγκαία και κοινωνικά δίκαιη η νομοθετική παρέμβαση της Κυβέρνησης για την ικανοποίηση των πρώην εργαζομένων των σούπερ μάρκετ Λάρισα» τονίζει ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης, με ερώτησή του προς τους υπουργούς Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα, και Εργασίας, κ. Κωστή Χατζηδάκη. Στην ερώτησή του ο κ. Κόκκαλης τονίζει, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Έχει παρέλθει χρονικό διάστημα οχτώ ετών από τον χρόνο που η γνωστή αλυσίδα «ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΛΑΡΙΣΑ ΑΒΕΕ» τέθηκε σε καθεστώς πτώχευσης, με συνέπεια, μεταξύ άλλων, 600 εργαζόμενοι να χάσουν την εργασία τους και να βιώσουν μια μακρά περίοδο οικονομικής κρίσης, πανδημίας και ενεργειακής κρίσης, σε συνθήκες ανεργίας, δυσχέρειας ανεύρεσης νέας εργασίας και σε συνθήκες αδυναμίας βιοπορισμού.
Έκτοτε οι εργαζόμενοι αποτελούν μέρος ενός μακροχρόνιου δικαστικού αγώνα, χωρίς βέβαια δική τους υπαιτιότητα, αναμένοντας την καταβολή σε αυτούς των αξιώσεών τους, που αφορούν σε μισθούς και αποζημιώσεις, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει πραγματοποιηθεί.
Εν τέλει, 8 χρόνια μετά, οι εργαζόμενοι των Σ/Μ «ΛΑΡΙΣΑ» τελούν σε καθεστώς πλήρους αβεβαιότητας ως προς το εάν θα είναι εφικτή η ικανοποίηση των απαιτήσεών τους, δεδομένου ότι θα ικανοποιηθούν, αφού η Τράπεζα Πειραιώς λάβει το 65% του εκπλειστηριάσματος. Επειδή η Κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει νομοθετική πρωτοβουλία προκειμένου να αποζημιωθούν πλήρως οι εργαζόμενοι, δεδομένου ότι αντιβαίνει στις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης οι εργαζόμενοι να μη λάβουν τους μισθούς τους, επειδή ικανοποιήθηκαν τα τραπεζικά ιδρύματα - πιστωτές. Επειδή υπήρξε ανάλογη δέσμευση της Κυβέρνησης ότι θα κάνει συγκεκριμένη παρέμβαση για την ικανοποίηση των απαιτήσεων των εργαζομένων της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», κρίνεται επιβεβλημένο και σύμφωνο με τις αρχές της ισότητας να επέλθει ανάλογη νομοθετική ρύθμιση και για την πλήρη και άμεση ικανοποίηση των εργαζομένων του σούπερ μάρκετ «ΛΑΡΙΣΑ». Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:
1. Πώς προτίθενται να επιλύσουν νομοθετικά το ζήτημα της ικανοποίησης των απαιτήσεων των εργαζομένων του σούπερ μάρκετ «ΛΑΡΙΣΑ Α.Β.Ε.Ε.», ώστε να λάβουν από τη διανομή του εκπλειστηριάσματος το σύνολο των αξιώσεών τους;
2. Προτίθενται σε κάθε περίπτωση με νομοθετική ρύθμιση να επέλθει μεταρρύθμιση του πίνακα κατάταξης με την εφαρμογή του υπερπρονομίου των εργαζομένων;».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass