ΕΚΟΨΑΝ ΠΙΤΑ

Δημοσίευση: 13 Φεβ 2023 12:00

Χόρεψαν οι Σαρακατσαναίοι

Ο Σύνδεσμος Σαρακατσαναίων Λάρισας «Ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ» διοργάνωσε με τεράστια επιτυχία την ετήσια χοροεσπερίδα του το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου στο κατάμεστο κέντρο Λιόγερμα.
Ο χοροδιδάσκαλος Δημήτρης Σαμουρέλης συντόνισε τη βραδιά, ενώ η πρόεδρος του Συνδέσμου Έφη Ρουπακιά καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, στέλνοντας ευχές για καλή Χρονιά και Καλές Αποκριές, με υγεία, ενώ δήλωσε χαρούμενη που συναντιούνται ξανά μετά από 3 χρόνια οι Σαρακατσάνοι της Λάρισας και ευχήθηκε να περάσουν όλοι μαζί ένα όμορφο βράδυ. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων κ. Γεώργιος Μουτσιάνας, ο οποίος, μεταξύ άλλων, ευχαρίστησε την Κυβέρνηση που μετά από 30 χρόνια χορήγησε ελληνική ιθαγένεια στους Σαρακατσάνους της Βουλγαρίας.

 

SARAKATSANAIOI_PITA.jpg

SARAKATSANAIOI_PITA3.jpg

SARAKATSANAIOI_PITA2.jpg
Ακολούθησε ένα σύνολο παραδοσιακών χορών από τον Σύνδεσμο Σαρακατσαναίων Λάρισας «Ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ» που εντυπωσίασαν, αποτελούμενο από τρία τμήματα. Οι μικροί συνεχιστές της παράδοσης ζέσταναν τη βραδιά με τους χορούς τους, ενώ ακολούθησαν οι μεγαλύτεροι, οι οποίοι καταχειροκροτήθηκαν χορεύοντας με τον φλάμπουρα, με ζωηρές χορευτικές φιγούρες και αναπηδήσεις, εκφράζοντας την τόλμη, τη λεβεντιά και την ορμητικότητα των Σαρακατσάνων.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές Ν. Λάρισας Μάξιμος Χαρακόπουλος, Χρήστος Κέλλας, Στέλλα Μπίζιου, Βασίλης Κόκκαλης, Ευαγγελία Λιακούλη, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Αγοραστός, ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Πινακάς, η πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Τάνια Δόκου, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Λαρισαίων και υποψήφιος δήμαρχος Θανάσης Μαμάκος, οι Χρήστος Καπετάνος, Ρένα Καραλαριώτου, Θανάσης Παιδής, Χαράλαμπος Τσιαπάλας, αυτοδιοικητικοί, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων κ.ά.
Μετά το πέρας των χορευτικών, ο κ. Δημήτρης Σαμουρέλης κάλεσε τους πολιτικούς να μην προχωρήσουν σε ομιλίες, αλλά να σύρουν πρώτοι τον χορό, με τους ίδιους να ακολουθούν το κάλεσμά του και να ανεβαίνουν στην πίστα.

 

 FOTOGRAFOI_PITA.jpg

Εκοψαν πίτα οι Λαρισαίοι φωτογράφοι

Εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας πραγματοποίησε το Σωματείο Επαγγελματιών Φωτογράφων Ν. Λάρισας, στην ταβέρνα «Παραμύθι».

 

 SKLHRYNSH_PITA2.jpg

 SKLHRYNSH_PITA.jpg

Γιόρτασε η Ενωση Ατόμων με ΣκΠ

Η Πανθεσσαλική Ένωση Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας πραγματοποίησε χθες γιορτινή εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας στο «Αρχοντικό του Αβέρωφ».

 

 EIKASTIKOI_PITA1.jpg

EIKASTIKOI_PITA9.jpg

EIKASTIKOI_PITA8.jpg

Πρόσφεραν δώρα για τη βασιλόπιτα

Ο Σύλλογος Εικαστικών Ν. Λάρισας έκοψε την καθιερωμένη βασιλόπιτα με τα μέλη του, στο Κέντρο «Φρούριο» Λάρισας.
Ο πρόεδρος, Γιάννης Γεωργιάδης, παρουσία των μελών της Διοίκησης, καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους, έδωσε τις καθιερωμένες ευχές και ανακοίνωσε τις μελλοντικές προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Συλλόγου.
Την εκδήλωση χαιρέτισε η αντιπρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας κ. Άννυ Ψάρρα, που είναι και μέλος του Συλλόγου.
Οι τυχεροί και οι τυχερές της βραδιάς ήταν οι: Ελένη Αναστασίου, Γκουντής Ευθύμιος, Χρυσούλα Μπάκαβου, Στεργιούλη Κατερίνα, Βασίλης Βλάχος και Κωσταρίγκα Βασιλική.
Το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί τα μέλη του Συλλόγου, Ρέντα Χρήστο, Γιώργο Χάμο, Γλυκερία Τσιμούρτου, Σοφία Χελιδονά και Σμαρούλα Μητάκου, που πρόσφεραν αυθεντικά έργα τέχνης, ως δώρα για τη βασιλόπιτα.
Ευχαριστούμε όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και ήταν εκεί.
Καλή και δημιουργική χρονιά σε όλους με υγεία!

 

 

AETOS_AETOLOFOY_PITA3.jpg

AETOS_AETOLOFOY_PITA1.jpg

Ο τυχερός του «Αετού» Αετολόφου

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας πραγματοποίησε η ομάδα του «Αετού» Αετολόφου στην καφετέρια «Velvet» στην Αγιά. Το φλουρί έτυχε ο ποδοσφαιριστής Νίκος Παντελιάδης.

 

 

AGIA_EMPOROI_PITA.jpg

AGIA_EMPOROI_PITA1.jpg

Εκοψαν πίτα έμποροι και επαγγελματίες Αγιάς

Του Νίκου Γουργιώτη
ΑΓΙΑ (Γραφείο» Ε»)
Τις πρωτοχρονιάτικες πίτες τους έκοψαν το βράδυ του Σαββάτου 11 Φεβρουαρίου στην Αγιά, στο εστιατόριο του κ. Νικολάου Χατζάκου, ο Εμπορικός - Επιχειρηματικός Σύλλογος Αγιάς και η Επαγγελματική Ένωση Αγιάς.
Τις βασιλόπιτες, τις οποίες πρόσφεραν τα ζαχαροπλαστεία «Σχοινάς» και «Ροδίνι», ευλόγησε ο ιερέας π. Ιωάννης Σαμαράς. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μέλη των δύο Συλλόγων, όπως και τα Διοικητικά Συμβούλια με επικεφαλής τους προέδρους Αθανάσιο Χαύδα και Σωτήρη Συράκη.

 

 

KAPH_AGIAS_PITA.jpg

KAPH_AGIAS_PITA1.jpg

Πίτα και ευχές στο ΚΑΠΗ Αγιάς

Του Νίκου Γουργιώτη
ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε το ΚΑΠΗ του Δήμου Αγιάς κατά τη διάρκεια μιας πολύ όμορφης εκδήλωσης που πραγματοποίησε στο «Κτήμα Νεφέλη» στην Αγιά, το βράδυ του Σαββάτου 11 Φεβρουαρίου.
Ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Ηρακλείδης», όπου ανήκει το ΚΑΠΗ, Χρήστος Σκαρκάλης, η πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου των ηλικιωμένων Αντωνία Δανιήλ, όπως και η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Ευαγγελία Λιακούλη, που τίμησε με την παρουσία της την εκδήλωση, έδωσαν τις ευχές τους προς τους παρευρισκομένους για καλή χρονιά, ενώ ακολούθησε γλέντι υπό τους ήχους ζωντανής λαϊκής μουσικής.  
Τη βασιλόπιτα ευλόγησε ο αρχιερατικός επίτροπος Αγιάς πρωτοπρεσβύτερος π. Αθανάσιος Μακρής, ενώ το «παρών», μεταξύ άλλων, έδωσαν οι αντιδήμαρχοι Αγιάς Ευάγγελος Κρανιώτης, Βασίλης Σμυρλής, Αστέριος Τσιώνης και η γραμματέας της Δημοτικής Οργάνωσης Αγιάς του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Χριστίνα Γιαννουλέα.

 

 

MYRMIDONES.jpg

 

Γιόρτασαν οι «Μυρμιδόνες»
Στο πλευρό τους η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Γιορτινή εκδήλωση, για την κοπή της καθιερωμένης βασιλόπιτας, πραγματοποίησε ο Κοινωνικός Συνεταιρισμός του τομέα ψυχικής υγείας Λάρισας «Μυρμιδόνες».
Στο πλαίσιό της, χαιρετισμό απηύθυνε η πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας κ. Τάνια Δόκου, η οποία εξέφρασε τη στήριξή της, αλλά και τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην ψυχοκοινωνική επανένταξη και στην κοινωνική οικονομία, ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού κ. Δημήτρης Λιόλιος, η γραμματέας του Συνεταιρισμού «Λάτρα» Σταματία και ο πρόεδρος του Συλλόγου Κοινωνικών Λειτουργών Λάρισας και πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου του Κοι.Σ.Π.Ε. Γιάννης Σκαπέρδας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass