Ομοβροντία αντιπολίτευσης για την επίσκεψη Μητσοτάκη

Β. ΖΩΓΡΑΦΟΣ: Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ - Γ. ΜΑΛΑΚΟΣ: ΚΑΤΩΤΕΡΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ - ΑΛ. ΖΟΡΜΠΑΣ: ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ

Δημοσίευση: 28 Φεβ 2023 14:32

Εμφανώς ικανοποιημένοι εμφανίζονται τόσο ο κομματικός μηχανισμός όσο και

τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας από την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ως επικεφαλής πολυμελούς κυβερνητικού κλιμακίου στη Λάρισα την προηγούμενη Παρασκευή, δίνοντας το στίγμα της πολιτικής και των επιλογών του για τη Θεσσαλία και τη Λάρισα τα επόμενα χρόνια. Στον αντίποδα της ευφορίας στο κυβερνητικό στρατόπεδο, όπου παρατηρείται -μετά την πρωθυπουργική περιοδεία- βεβαιότητα για την έκβαση των εκλογών της άνοιξης και την εκλογική επικράτηση του κόμματος, τα κόμματα της αντιπολίτευσης εκτιμούν ότι η επίσκεψη δεν είχε να προσθέσει τίποτε ουσιαστικό για τα μεγάλα προβλήματα της περιφέρειας, αφού ο Πρωθυπουργός δεν έδωσε απαντήσεις στους αγρότες, στους σεισμοπαθείς του Δαμασίου και της Ελασσόνας, στα λαϊκά στρώματα για την ακρίβεια, τα χρέη και τους πλειστηριασμούς. «Πολύ γρήγορα θα ξεχαστεί από τους Λαρισαίους και τις Λαρισαίες η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πόλη μας» τονίζει ο γραμματέας της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Ζωγράφος, ενώ ο γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ δηλώνει ότι ο Πρωθυπουργός εμφανίστηκε κατώτερος των περιστάσεων «όπως αποδείχθηκε και η πολιτική του όλα αυτά τα χρόνια..». Από την πλευρά του ο γραμματέας ΤΕ Λάρισας ΚΚΕ, Αλέξανδρος Ζορμπάς, υποστηρίζει ότι: «Οι χρεοκοπημένοι μύθοι που επιστράτευσε ξανά ο Πρωθυπουργός και το κυβερνητικό κλιμάκιο κατά τη διάρκεια της περιοδείας τους στη Λάρισα, ότι η ανάπτυξη για τα κέρδη των λίγων μπορεί να μοιράζεται «δίκαια» στους πολλούς δεν έχει καμία σχέση με όσα ζει ο λαός της Θεσσαλίας». Οι τρεις γραμματείς των κομμάτων της αντιπολίτευσης με δηλώσεις τους σχολιάζουν την επίσκεψη του Πρωθυπουργού δίνοντας το στίγμα των προβληματισμών τους ενόψει των εκλογών της άνοιξης.

 

Ζωγράφος Βασίλης Συντονιστής Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ

Η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στην πόλη μας δεν άφησε και τις καλύτερες εντυπώσεις. Ήρθε ως πρωθυπουργός της χώρας στη Λάρισα και δεν άφησε κανένα αποτύπωμα αισιοδοξίας. Το μόνο που θα μείνει στις μνήμες μας είναι οι φιέστες, η υπερπροβολή, οι selfies και τα ευχαριστώ με τον κ. Αγοραστό. Προσπάθησε να μας πείσει πως ζούμε σε μια άλλη χώρα, γι’ αυτό και η πολλή φασαρία, η υπερβολική διαφήμιση, το πλήθος αστυνομικών, αλλά «άνθρακας ο θησαυρός» όσον αφορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Νομός μας. Μια περιοχή ιδιαίτερα αγροτική, με αγρότες που βρίσκονται στα μπλόκα, με οξυμένα και χρόνια προβλήματα. Η κοροϊδία και ο εμπαιγμός σε βάρος τους δεν έχει όρια. Πού είναι να απαντήσει στα πραγματικά προβλήματα των αγροτών, για τη μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα (Πετρέλαιο κίνησης, θέρμανσης, βενζίνη, φυσικό αέριο) στον χαμηλότερο συντελεστή της ΕΕ; Γιατί δεν απάντησε στη μη καταβολή ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο; Στη μείωση του Φ.Π.Α στα αγροτικά εφόδια, στα τρόφιμα στο 6%; Γιατί δεν είπε τίποτα για τους μικρομεσαίους; Τη ρύθμιση των χρεών; Την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος; Την κατάργηση του πτωχευτικού κώδικα, για την προστασία της πρώτης κατοικίας, της αγροτικής γης και της επαγγελματικής στέγης; Στην αύξηση του κατώτατου μισθού με νόμο στα 800 ευρώ; Στην επιστροφή των αναδρομικών στους συνταξιούχους; Ο κ. Μητσοτάκης κινδυνολογεί και αντιπαραθέτει την απλή αναλογική που σέβεται κάθε ψήφο με την ακυβερνησία. Και ταυτόχρονα με περίσσεια αλαζονεία εμφανίζεται ως σωτήρας σε μια κοινωνία ρημαγμένη από τις πολιτικές του. Διαστρεβλώνει την πραγματικότητα λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. αποφεύγει τον διάλογο και το λέει αυτός που αρνείται χρόνια να συμμετάσχει σε debate με τον Αλέξη Τσίπρα, αυτός που όταν δυσκολεύεται αποχωρεί από τη Βουλή. Επιχειρεί συμψηφισμό της απόφασης για τον Νίκο Παππά, με τις υποκλοπές, τις απευθείας αναθέσεις και τα τεράστια σκάνδαλα της κυβέρνησής του. Ψεύδεται όταν αναφέρεται στο σχέδιό του για καλύτερους μισθούς, όταν σήμερα επικρατεί εργασιακή ζούγκλα.
Ξέχασαν ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Αγοραστός να αναφερθούν στις σεισμόπληκτες οικογένειες του Δαμασίου, οι οποίες παραμένουν δύο χρόνια σε κοντέινερς και τροχόσπιτα που μπάζουν νερά. Κουβέντα για τα προβλήματα των νέων επιστημόνων, της νεολαίας, την ακρίβεια, την αισχροκέρδεια, την εργασιακή επισφάλεια. Ο κ. Μητσοτάκης θα μείνει στην ιστορία ως πιο αντιλαϊκός, νεοφιλελεύθερος πρωθυπουργός της Ελλάδας, αφού επιχειρεί να ιδιωτικοποιήσει τις ΔΕΥΑ. Το νερό από υπέρτατο αγαθό να γίνει εμπόρευμα. Το νερό πρέπει να γνωρίζουν ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Αγοραστός δεν τίθεται σε κανόνες ελεύθερου ανταγωνισμού και αγοράς.

 

Μαλάκος Γιάννης Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Εκτός από τις δήθεν «τυχαίες» του συναντήσεις, η έλευση του πρωθυπουργού στη Λάρισα, δεν προσέφερε τίποτα το ουσιαστικό. Ο αγροτικός και κτηνοτροφικός κόσμος του νομού μας τον απαξίωσε τελείως -κάτι που φάνηκε στον Πλατύκαμπο-, ενώ πριν την αποχώρησή του από την πόλη δεν αναφέρθηκε, ούτε κατ’ ελάχιστο, στη μείωση του κόστους παραγωγής των αγροτών που έχει αυξηθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια! Για την ενέργεια και για το νερό ούτε που ασχολήθηκε, αφού η κατάργηση του Ν.1069/80 είναι στο τελικό στάδιο, όπως ορίζει η δεξιά κυβέρνησή του. Μία γενική αναφορά στον εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα και όλα λύθηκαν ως διά μαγείας! Όσον αφορά την ΚΑΠ, την οποία επιμελήθηκε ο ίδιος, την παρουσίασε ως εξαιρετική... Μάλλον έτσι εξηγείται γιατί οι πολίτες του γύρισαν την πλάτη. Για τις σεισμόπληκτες περιοχές του νομού μας καμία αναφορά, αν και δεκάδες οικογένειες κλείνουν δύο χρόνια παραμονής στα κοντέινερ. Επίσης, επιτέλους ακούσαμε ξανά για τον δρόμο Λάρισας-Φαρσάλων. Κάθε εκλογές τον θυμούνται! Όσον αφορά τη νέα γενιά, ο κ. Μητσοτάκης δεν βρήκε έναν καλό λόγο που να μπορεί να πείσει τους νέους να μείνουν στην ύπαιθρο, να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα και να μη φύγουν στο εξωτερικό. Κατώτερος των περιστάσεων ο Πρωθυπουργός, λοιπόν, όπως αποδείχθηκε και η πολιτική του όλα αυτά τα χρόνια.
Απέναντι στον εμπαιγμό και την υποκρισία, υπάρχει μία μόνο επιλογή ...η νέα γενιά στο προσκήνιο, η αγροτιά στο προσκήνιο, η κοινωνία στο προσκήνιο με ισχυρό ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ!

 

Ζορμπάς Αλέξανδρος, γραμματέας ΤΕ Λάρισας ΚΚΕ

Οι χρεοκοπημένοι μύθοι που επιστράτευσε ξανά ο Πρωθυπουργός και το κυβερνητικό κλιμάκιο κατά τη διάρκεια της περιοδείας τους στη Λάρισα, ότι η ανάπτυξη για τα κέρδη των λίγων μπορεί να μοιράζεται «δίκαια» στους πολλούς δεν έχει καμία σχέση με όσα ζει ο λαός της Θεσσαλίας. Η υποδοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη από τον Πρέσβη των ΗΠΑ George Tsunis, στις εγκαταστάσεις της 110 Πτέρυγας Μάχης, απ’ όπου επιχειρούν αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη ως και την Ουκρανία, μόνο φόβο και ανασφάλεια γεμίζουν τον λαό της ευρύτερης περιοχής που βλέπει να μετατρέπεται η Θεσσαλία σε αμερικανοΝΑΤΟικό ορμητήριο πολέμου και ταυτόχρονα ο ίδιος γίνεται θύμα και στόχος αντιποίνων, αντίπαλων ιμπεριαλιστικών κέντρων με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ που στηρίζουν με νύχια και με δόντια την πολιτική της εμπλοκής στα ΝΑΤΟικά σχέδια. Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα του Πρωθυπουργού περί «πρωταθλητισμού στην Ευρώπη του πρωτογενή τομέα», δεν μπορούν να κρύψουν το γεγονός ότι χιλιάδες αγροτοκτηνοτρόφοι βλέπουν το εισόδημά τους να ροκανίζεται από το υψηλό κόστος παραγωγής και τις εξευτελιστικές τιμές. Αλλά και οι εργαζόμενοι της Θεσσαλίας, έχουν συσσωρεύσει πολύτιμη πείρα η οποία τους επιτρέπει να ξέρουν ποιοι θα μετρήσουν νέες απώλειες για να διασφαλιστούν τα κέρδη των νέων επενδύσεων που υπόσχεται ο Πρωθυπουργός. Γνωρίζουν καλά, ότι τα τελευταία χρόνια οι μεγάλες επιχειρήσεις της Θεσσαλίας επιδοτήθηκαν από το κράτος με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για επενδύσεις, ενώ οι μισθοί των εργαζομένων βρίσκονται κάτω από αυτούς που ίσχυαν πριν 11 χρόνια, ακόμα και σε ονομαστικούς όρους.
Στον αντίποδα της μεγάλης κερδοφορίας των επιχειρήσεων όμως ο λαός της Θεσσαλίας αντιμετωπίζει όλα αυτά τα χρόνια:
* Τους μισθούς του καθηλωμένους στα επίπεδα του βασικού μισθού.
* Την ανεργία να παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα.
* Τις άσχημες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, με πάνω από 200 εργατικά ατυχήματα κατά μέσω όρο τον χρόνο στην Περιφέρεια Θεσσαλίας την δεκαετία 2009 - 2019, (πηγή: ΕΛΣΤΑΤ, καταγεγραμμένα εργατικά ατυχήματα).
Όσο για τη μαγική εικόνα που παρουσίασαν ο Πρωθυπουργός και οι υπουργοί του, στην παρουσίαση του Προγράμματος «Θεσσαλία 2030», ο λαός της περιοχής γνωρίζει καλά ότι το μεγάλο ποσοστό από τα 4,5 δισ. ευρώ που προβλέπονται για την περιοχή, θα κατευθυνθούν για να στηρίξουν την κερδοφορία των ομίλων της λεγόμενης «πράσινης ανάπτυξης», του κατασκευαστικού τομέα, της ενέργειας και όχι τις ανάγκες του λαού για υγεία, παιδεία, αντισεισμική προστασία κ.ά.
Ενδεικτικά, δύο χρόνια μετά τον σεισμό στον νομό Λάρισας, ακόμη δεν έχουν λυθεί τα προβλήματα των σχολείων και εκατοντάδων σεισμόπληκτων που μένουν σε κοντέινερ. Όπως επίσης η άθλια κατάσταση που βρίσκονται τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας, που αποτελεί καθημερινό βίωμα στον λαό της περιοχής που τρέμει η ψυχή του μήπως και αρρωστήσει.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass