Εκδήλωση για τη νόσο Αλζχάιμερ στη Νίκαια

Δημοσίευση: 10 Οκτ 2014 15:39 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 18:13

 

Εκδήλωση με θέμα «Τρίτη Ηλικία και Νόσος Αλζχάιμερ» έγινε στο πνευματικό κέντρο της Νίκαιας του Δήμου Κιλελέρ. Βασικοί ομιλητές ήταν ο κ. Ιωαννίδης Περικλής, Ιατρός-Νευρολόγος από Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και η κ. Αραμπατζή Ξανθή, Ψυχολόγος από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Ιωαννίδης έκανε μια ιστορική αναδρομή για τη νόσο Αλζχάιμερ και παρουσίασε τους επιδημιολογικούς παράγοντες κινδύνου και τα πιθανά αίτια της νόσου. Έκανε επίσης επεξηγηματική αναφορά στη συμπτωματολογία και στη διάγνωση της. Επιπροσθέτως αναφέρθηκε στη θεραπεία (φαρμακευτική αγωγή και συμπτωματική αντιμετώπιση) και στην πρόληψη της νόσου.

Η κα Αραμπατζή αναφέρθηκε στη μνήμη και στη μάθηση στην τρίτη ηλικία και έκανε αναφορά στη σημασία της έγκυρης διάγνωσης σε προβλήματα μνήμης καθώς και σε τρόπους υποβοήθησης της. Κατέγραψε επίσης τη χρησιμότητα της νευροψυχολογικής εκτίμησης στη διάγνωση της νόσου.

Τέλος έγινε παρουσίαση της επιδημιολογικής μελέτης που θα αρχίσει να λαμβάνει χώρα στη Δημοτική Κοινότητα της Νίκαιας, των προκαταρτικών αποτελεσμάτων της μελέτης από το Δήμο Λάρισας και επεξηγήθηκε η διαδικασία  της εξέτασης που θα πραγματοποιείται από τους ιατρούς και τους ψυχολόγους.

Στην εκδήλωσε που οργανώθηκε σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής Α. Χατζούλης, η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νίκαιας Β. Πιλάτου, ο Τοπικός Σύμβουλος Γ. Ψαρούλης και πλήθος κόσμου.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass