Η ηχηρά μηνύματα από την Ελασσόνα

ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ

Δημοσίευση: 17 Μαρ 2023 13:10

Μέσα σε ατμόσφαιρα θλίψης, έντονου σκεπτικισμού και μηνυμάτων πραγματοποιήθηκε χθες στην Κεντρική πλατεία της Ελασσόνας νέα κινητοποίηση διαμαρτυρίας φορέων, συλλόγων, σωματείων εργαζομένων της επαρχίας Ελασσόνας και πολιτών για τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών.

Αρχικά, εκ μέρους του Συλλόγου Ελασσονιτών Εθελοντών Ενεργών Πολιτών, το μέλος της Διοίκησης, Γεωργία Παπακωνσταντίνου, «κατέθεσε», ανάμεσα στα άλλα, με νόημα τα ακόλουθα: «Θρηνούμε μια τεράστια απώλεια συνανθρώπων μας, χωρίς διακρίσεις και χρώματα. Πήραμε όλοι μας το μήνυμα ότι όσες διαφορές κι αν μας χωρίζουν, πάντα θα είμαστε ενωμένοι στον ανθρώπινο πόνο. Στέλνουμε ηχηρό μήνυμα συμπαράστασης στους συγγενείς των θυμάτων και απαιτούμε από τη δικαιοσύνη να αποδοθούν ευθύνες και να τιμωρηθούν παραδειγματικά όποιοι ευθύνονται για αυτό το έγκλημα και για όλα τα προηγούμενα. Οφείλουμε να ακούσουμε τις φωνές των παιδιών μας, χρέος μας να τα προστατεύσουμε, καθώς και τον συνάνθρωπό μας. Ας το συνειδητοποιήσουν ότι έχουμε τη δύναμη όλοι μαζί ενωμένοι να αλλάξουμε αυτόν τον σάπιο κόσμο που ζούμε και να φτιάξουμε έναν καλύτερο και ασφαλή κόσμο για εμάς, αλλά περισσότερο για τα παιδιά μας».
Σε σύντομη τοποθέτησή του, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ελασσόνας Γιώργος Μπαμπάλης ανέφερε, ανάμεσα στα άλλα, τα εξής: «Για τους εργαζόμενους η διερεύνηση σε βάθος και η απόδοση ευθυνών, καθώς και η λήψη μέτρων για να μην ξαναθρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές, αποτελεί κεντρικό αίτημα της κοινωνίας και βρίσκεται στο επίκεντρο της απεργιακής κινητοποίησής μας. Η αδιαφάνεια, η συγκάλυψη, η μετάθεση ευθυνών και οι τυχόν καθυστερήσεις δεν θα επιτρέψουμε να οδηγήσουν στη λήθη. Απαιτούμε να διερευνηθούν σε όλο το εύρος οι αιτίες του δυστυχήματος και να αποκαλυφθούν οι υπεύθυνοι. Οι κομματικές και εκλογικές σκοπιμότητες δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν αιτία εύκολων καταλογισμών και ανταλλαγής κατηγοριών. Για το Εργατικό Κέντρο Ελασσόνας, τα βασικά τρία ερωτήματα που θα πρέπει να απαντηθούν άμεσα είναι: Γιατί φτάσαμε σε αυτήν την τραγωδία; Ποιοι ευθύνονται; Πώς δεν θα συμβεί ποτέ ξανά;…».
Με τη σειρά του, ο πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων και Εργατοτεχνιτών Επαρχίας Ελασσόνας Παναγιώτης Νούσιας, ανάμεσα στα άλλα, τόνισε ότι: «Το έγκλημα στα Τέμπη είναι ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα! Κάθε μέσο μαζικής μεταφοράς είναι εν δυνάμει και δικό μας μέσο. Κάθε δρόμος μετακίνησης, όπως για παράδειγμα ο δρόμος - «σφαγείο» της Μελούνας που καθημερινά χρησιμοποιείται από εργαζόμενους, αποτελεί και δικό μας κίνδυνο. Πόσους ακόμα νεκρούς θα θρηνήσουμε για να γίνει επιτέλους σήραγγα στη Μελούνα! Δεν είναι η ώρα της σιωπής, είναι η ώρα της φωνής και της διεκδίκησης! Είναι η ώρα για διεκδίκηση και αγώνα για τη ζωή που μας κλέβουν, τη ζωή που αξίζει σε όλους μας και κυρίως στη νέα γενιά. Όσο η προστασία της εργασίας και της ζωής μας λογίζεται ως κόστος, τόσο θα μετράμε τραγωδίες…».
Μετά τη συγκέντρωση, ακολούθησε πορεία με συνθήματα στον κεντρικό δρόμο 6ης Οκτωβρίου, που κατέληξε στα γραφεία της Δ.Ε.Υ.Α. Ελασσόνας.

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γιάννη Μουκίδη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass