Ενώπιον του εφέτη ανακριτή οι τρεις κατηγορούμενοι

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ - ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ

Δημοσίευση: 17 Μαρ 2023 10:00

Διαδοχικά, από νωρίς σήμερα το πρωί, πρόκειται να βρεθούν ενώπιον του εφέτη ανακριτή, Σωτ. Μπακαΐμη, οι τρεις νέοι κατηγορούμενοι για τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών στις 28 Φεβρουαρίου, όπου, από τη μετωπική σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών του ΟΣΕ, έχασαν τη ζωή τους 57 επιβαίνοντες.


Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», τουλάχιστον οι δύο από τους τρεις κατηγορούμενους, ο 62χρονος Βολιώτης επιθεωρητής, καθώς και ο 50χρονος Λαρισαίος σταθμάρχης, δεν πρόκειται να απολογηθούν σήμερα, αλλά θα ασκήσουν το δικαίωμά τους να λάβουν προθεσμία, προκειμένου οι συνήγοροί τους να μελετήσουν τη δικογραφία και οι ίδιοι να προετοιμάσουν τις απολογίες τους, οπότε οι όποιες εξελίξεις στη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης μετατίθενται για την ερχόμενη εβδομάδα. Κατηγορούμενοι είναι οι δύο σταθμάρχες της απογευματινής βάρδιας της 28ης Φεβρουαρίου, οι οποίοι φέρονται να εγκατέλειψαν πριν τη λήξη της βάρδιάς τους το Σταθμαρχείο, όπως και ο 62χρονος προϊστάμενος του Τμήματος Επιθεώρησης Λάρισας, ο οποίος έχει την ευθύνη για τις βάρδιες, τοποθετώντας τον 59χρονο, «μη έχοντα» εμπειρία, στη διαχείριση της κυκλοφορίας και προφυλακιστέο πλέον, Σταθμάρχη, μόνο του σε νυχτερινή υπηρεσία, το βράδυ της τραγωδίας που συγκλόνισε το πανελλήνιο.
Υπενθυμίζεται πως σε βάρος των τριών έχει ασκηθεί δίωξη για το κακούργημα, της διατάραξης της ασφάλειας της συγκοινωνίας μέσων σταθερής τροχιάς (σιδηροδρόμου) με επικίνδυνες για την ασφάλεια της συγκοινωνίας πράξεις, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο περισσοτέρων, μεγάλου αριθμού προσώπων (κατά συρροή), τη βαριά σωματική βλάβη περισσοτέρων προσώπων (κατά συρροή), καθώς και σημαντική βλάβη σε εγκαταστάσεις κοινής ωφέλειας, τον κίνδυνο περισσοτέρων προσώπων και τον κίνδυνο σε περισσότερα ξένα πράγματα.
Αλλά και για τα πλημμελήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή, της βαριάς σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή και της απλής σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή (από υπόχρεο λόγω του επαγγέλματός του να καταβάλει ιδιαίτερη επιμέλεια και προσοχή).
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass