ΕΔΕ για τα χημικά εγκαύματα πυροσβεστών

ΓΙΑ ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ «ΑΤΥΧΗΜΑ» ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ Η ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ

Δημοσίευση: 17 Μαρ 2023 13:40

Για «ακόμα ένα προδιαγεγραμμένο ατύχημα» κάνει λόγο η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών με αφορμή χημικά εγκαύματα πυροσβεστών που εργάστηκαν στα Τέμπη στη σιδηροδρομική τραγωδία.


Όπως, μεταξύ άλλων, σημειώνει σε ανακοίνωσή της: «Δυστυχώς, οι προειδοποιήσεις μας για ακόμα μία φορά επιβεβαιώθηκαν εξαιρετικά γρήγορα, αφού με σχετικά δημοσιεύματα και ρεπορτάζ σε διάφορα Μ.Μ.Ε. κάνουν λόγο για χημικά εγκαύματα που προκλήθηκαν σε τέσσερις πυροσβέστες, οι οποίοι συμμετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Μάλιστα, ο παράγοντας που προκάλεσε τα χημικά εγκαύματα φαίνεται να μην έχει διευκρινιστεί ακόμη και για τον λόγο αυτόν διενεργείται Ε.Δ.Ε. από το Πυροσβεστικό Σώμα».
Προστίθεται ότι «ένα από τα αιτήματα που συμπεριλαμβάνονταν στο διεκδικητικό μας πλαίσιο ήταν: Υποβολή σε διαγνωστικές εξετάσεις αμέσως μετά την εμπλοκή των εργαζομένων σε ύποπτα επιχειρησιακά περιβάλλοντα.
Έχουν περάσει είκοσι ολόκληρα χρόνια από την ψήφιση του Ν. 3144/2003, όπου μετά από πολύχρονους αγώνες επεκτάθηκε η εφαρμογή των διατάξεων για την υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους εργασίας και για τους πυροσβέστες και προέβλεπε τη θέσπιση σχετικού Π.Δ. για τα μέτρα ασφάλειας στα επιχειρησιακά συμβάντα.
Καμία, όμως, Κυβέρνηση μέχρι σήμερα, όχι μόνο δεν εφάρμοσε τα μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους εργασίας, όπως έχει καταγγείλει αλλεπάλληλες φορές η Ε.Α.Κ.Π. αυτές τις δύο δεκαετίες, αλλά ούτε τόλμησε να εκδώσει το σχετικό Π.Δ. για την υγιεινή και ασφάλεια για τις εγγενείς δραστηριότητες στο Πυροσβεστικό Σώμα.
Με αφορμή και αυτό το θλιβερό γεγονός σε βάρος της υγείας συναδέλφων μας, απαιτούμε: Την πλήρη διαλεύκανση και δημοσιοποίηση των παραγόντων που προκάλεσαν τα χημικά εγκαύματα στους συναδέλφους μας και την παροχή πλήρους ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής φροντίδας. Την άμεση θέσπιση του Π.Δ. για την υγιεινή και ασφάλεια για τις εγγενείς δραστηριότητες στο Πυροσβεστικό Σώμα και τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την πλήρη και ουσιαστική εφαρμογή του.
Την άμεση εφαρμογή των μέτρων για την υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών. Την αυταπόδεικτη αναγνώριση του επαγγέλματός μας ως βαρύ ανθυγιεινό και επικίνδυνο με τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass