Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 18 Μαρ 2023 10:00

Ολομέλεια ΔΑΚΕ Καθηγητών Ν. Λάρισας

Η ΔΑΚΕ Καθηγητών Ν. Λάρισας πραγματοποιεί ολομέλεια , σήμερα Σάββατο 18 Μαρτίου στις 6 μ.μ. στον πολυχώρο «Φρούριο», για συνδικαλιστική ενημέρωση. Θα παρευρεθεί ο αιρετός της ΔΑΚΕ στο ΚΥΣΔΕ Δημήτρης Πεππές.

 

Συνάντηση Γονέων Παιδιών με Δυσλεξία

Ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Δυσλεξία και Μαθησιακές Δυσκολίες Ν. Λάρισας και Θεσσαλίας καλεί με ανακοίνωσή του όλους τους γονείς που έχουν παιδιά με αντίστοιχες δυσκολίες να γνωρίσουν τον Σύλλογο και να συμμετέχουν στις δράσεις του. Η συνάντηση θα γίνει σήμερα στις 6 το απόγευμα, στον 2ο όροφο της καφετέριας Passarella (Βενιζέλου, απέναντι από το Αρχαίο Θέατρο).

 

Στα Μετέωρα το ΣΕΟ Λάρισας

Το Τοπικό Τμήμα Λάρισας του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού θα επισκεφθεί την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023 την Ιερά Μονή Αγίου Στεφάνου Μετεώρων, για την παρακολούθηση της ακολουθίας του Ακάθιστου Ύμνου. Η αναχώρηση θα γίνει στη 1 μ.μ. μπροστά από το Δημοτικό Ωδείο και η επιστροφή περίπου στις 9 μ.μ. Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 2410-259.835 και 6937-272.210.

 

Εξετάσεις αλλοδαπών για κτήση ιθαγένειας
ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Αύριο Κυριακή 19 Μαρτίου διεξάγεται η διαγωνιστική διαδικασία για την απόκτηση Πιστοποιητικού Επάρκειας Γνώσεων για Πολιτογράφηση (Π.Ε.Γ.Π.), το οποίο αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την κτήση της ελληνικής ιθαγένειας από αλλοδαπούς αλλογενείς.
Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν σε 61 εξεταστικά κέντρα, εκ των οποίων τα 6 είναι ειδικά εξεταστικά κέντρα που θα συσταθούν σε 11 πόλεις και συγκεκριμένα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, το Ηράκλειο, τη Λάρισα, τη Ρόδο, τα Ιωάννινα, τα Χανιά, την Τρίπολη, τη Χαλκίδα και τη Μυτιλήνη.
Αίτηση συμμετοχής έχουν υποβάλει συνολικά 4.798 υποψήφιοι.
Υπενθυμίζεται ότι οι εξετάσεις πραγματοποιούνται με τη χρήση του Συστήματος Ασφαλούς Μετάδοσης θεμάτων (ΣΑΜ) του Υπουργείου Παιδείας, γεγονός που διασφαλίζει την ακεραιότητα της διαδικασίας, υπέρ της οποίας είχαν γνωμοδοτήσει μετά την τελευταία εξεταστική διαδικασία τόσο η Εθνική Αρχή Διαφάνειας όσο και ο Συνήγορος του Πολίτη.

 

Οι «Φίλες της Αγάπης» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών τους δραστηριοτήτων οι «Φίλες της Αγάπης», με μέλη, φίλους και φίλες του Συλλόγου, θα παρακολουθήσουν αύριο Σάββατο 18 Μαρτίου την παγκοσμίως γνωστή όπερα «Το Φάντασμα της Όπερας» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Η παράσταση αρχίζει στις 3.30 μ.μ. Η αναχώρηση θα γίνει στις 9 το πρωί από το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.

 

Εκδήλωση στη μνήμη του Απόστολου Μπατάλα
ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ
Ο Δήμος Κιλελέρ θα πραγματοποιήσει αύριο Κυριακή εκδήλωση στη μνήμη του αγρότη Αποστόλη Μπατάλα (1882-1910) από τη Νίκαια, ο οποίος έπεσε κατά τη διάρκεια της εξέγερσης των αγροτών στις 6 Μαρτίου 1910.
Στις 11.00 π.μ., στον χώρο του μνημείου, επί της οδού Φαρσάλων, θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση. Θα ακολουθήσουν ομιλία από τη σύμβουλο της Τοπικής Κοινότητας Νίκαιας Βασιλική Μιχαλούλη, κατάθεση στεφάνων, ενός λεπτού σιγή και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

 

Ομιλία στη Χριστιανική Εστία
ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 11.30 Π.Μ.
Εκδήλωση διοργανώνει αύριο Κυριακή 19 Μαρτίου και ώρα 11.30 π.μ. η Χριστιανική Εστία Λάρισας «Ο Απόστολος Παύλος» στην αίθουσα εκδηλώσεών της.
Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο ιατρός – νευρολόγος, επιμελητή της Νευρολογικής Κλινικής 251 Γ.Ν.Α. Αντώνιος Α. Τσαγκαρόπουλος, με θέμα «Το θέλημά μας, πηγή άγχους και συγκρούσεων».

 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων στη ΔΕΥΑΛ
ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας θα πραγματοποιήσουν σήμερα Σάββατο, στις 11 π.μ., οι εργαζόμενοι στη ΔΕΥΑΛ, με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου «Μετονομασία της ΡΑΕ σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων, και διεύρυνση του αντικειμένου της με αρμοδιότητες επί των υπηρεσιών ύδατος και της διαχείρισης αστικών αποβλήτων, ενίσχυση υδατικής πολιτικής» του Υπουργείου Περιβάλλοντος
Στη συνέχεια, θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τα γραφεία των βουλευτών Λάρισας, προκειμένου να τους επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας για την επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση του νερού.
Επίσης, τη Δευτέρα 20 Μαρτίου έχει προκηρυχθεί 24ωρη απεργία από την ΠΟΕ - ΟΤΑ για το ίδιο θέμα.

 

Εκδήλωση για διαφορετικότητα στις ελληνικές επιχειρήσεις

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ «JOIST»

Το Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων (ΚΕΑΝ) διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Διαφορετικότητα και Ένταξη: Χάρτα διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις» την ερχόμενη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023, στο Πάρκο Καινοτομίας «Joist» για την ενημέρωση σχετικά με το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Diversity Charter. Στην εκδήλωση θα γίνει και η υπογραφή της χάρτας διαφορετικότητας από εταιρείες της ευρύτερης περιοχής, καθώς και από θεσμικούς παράγοντες της Θεσσαλίας.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 11 π.μ. με σύντομες τοποθετήσεις-χαιρετισμούς από τους βουλευτές της ΝΔ Χρ. Κέλλα ΚΙΝΑΛ Ευαγγελία Λιακούλη και ΣΥΡΙΖΑ Β. Κόκκαλη και τους:
-Σταύρο Μηλιώνη, πρόεδρο ΚΕΑΝ & ιδρυτή Diversity Charter Greece,
-Κώστα Αγοραστό, περιφερειάρχη Θεσσαλίας,
-Δημήτρη Παπαστεργίου, πρόεδρο Κ.Ε.Δ.Ε.,
-Δημήτρη Δεληγιάννη, αντιδήμαρχο Διοίκησης & Παιδείας του Δήμου Λαρισαίων,
- Σωτήρη Γιαννακόπουλο, πρόεδρο Επιμελητηρίου Λάρισας.
Στις 12 μ. η υπεύθυνη επικοινωνίας Κατερίνα Ψύχα θα παρουσιάσει τη Χάρτα Διαφορετικότητας για τις ελληνικές επιχειρήσεις. Στις 12.20 μ.μ. η senior project manager του ΚΕΑΝ Ράινα Μελισσηνού θα παρουσιάσει τα οφέλη της Διαφορετικότητας και της Ένταξης στον δημόσιο τομέα και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (Ευρωπαϊκά Προγράμματα Diverse Europe και Progedi). Στις 12.40 μ.μ. οι προσκεκλημένοι θα παρακολουθήσουν το Fireside Chat με θέμα «Ο σεβασμός της Διαφορετικότητας ως παράγων ανάπτυξης των επιχειρήσεων» και στη 1 το μεσημέρι θα γίνει η υπογραφή της Χάρτας Διαφορετικότητας από ελληνικές επιχειρήσεις.

 

Νέα επένδυση για τον Ομιλο

ALFA WOOD GROUP

Ο Όμιλος ALFA WOOD GROUP απέκτησε προσφάτως σε δημόσιο πλειστηριασμό, μέσω της θυγατρικής του εταιρείας Ελληνικά Πάνελ Α.Ε. το εργοστάσιο παραγωγής ξυλείας της εταιρείας SHELMAN AE που βρίσκεται στην Κομοτηνή.
Η επένδυση αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ανάπτυξης των εμπορικών δραστηριοτήτων του Ομίλου και με στόχο την ενίσχυση της ακριτικής αυτής τοπικής κοινωνίας και τη διατήρηση σε ελληνική ιδιοκτησία του μεγαλύτερου εργοστασίου στην παραγωγή ειδών ξυλείας στην Ευρώπη.
Ο Όμιλος θα προβεί άμεσα στην επαναλειτουργία του εργοστασίου υιοθετώντας νέες φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές, οι οποίες θα έχουν μειωμένο ενεργειακό αποτύπωμα και θα παράγουν προϊόντα υψηλής ποιότητας.

 

Γιορτάζει το Κιλελέρ η ΠΕΜ

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΠΛΟΚΩΝ

Εκδήλωση μνήμης και τιμής στην εξέγερση των κολίγων στο Κιλελέρ, στην οποία καλούν τους αγρότες και κτηνοτρόφους να συμμετέχουν δυναμικά, θα πραγματοποιήσει αύριο Κυριακή 19 Μαρτίου και ώρα 12 το μεσημέρι, η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων (ΠΕΜ), ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλία και κατάθεση στεφανιών από τους φορείς.
Αυτό αποφασίστηκε σε τηλεδιάσκεψη της Γραμματείας της ΠΕΜ, στην οποία συζητήθηκαν οι πρώτες εκτιμήσεις για τις αγροτικές κινητοποιήσεις το προηγούμενο διάστημα και ο προγραμματισμός δράσης.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΕΜ, «ενώ στον προϋπολογισμό τον Δεκέμβριο δεν ψηφίστηκε ούτε ένα ευρώ για επιστροφή ΕΦΚ για τους αγρότες, με τα μπλόκα η κυβέρνηση αναγκάστηκε να δώσει 76 εκατ. ευρώ. Στα προϊόντα και τις περιοχές που υπήρχε μαζική συμμετοχή στα πρόσφατα μπλόκα καταφέραμε με τις κινητοποιήσεις να αποσπάσουμε λύσεις και κατακτήσεις από την Κυβέρνηση και για ορισμένα προϊόντα θα υπάρχει αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος, ενώ δεν είχαν καμιά πρόθεση να το κάνουν αν δεν υπήρχαν οι μαζικές κινητοποιήσεις που τους στρίμωξαν. Είναι πολύτιμη εμπειρία και πρέπει να βγάλουμε τα απαραίτητα συμπεράσματα. Τα προβλήματα παραμένουν και οξύνονται και το επόμενο διάστημα, όπως το τεράστιο κόστος παραγωγής, οι τιμές κάτω από το κόστος παραγωγής, ο αναχρονιστικός κανονισμός του ΕΛΓΑ, νέες αποφάσεις και νομοσχέδια που προστίθενται στην ήδη άσχημη κατάσταση που βιώνουμε».

 

Ενημέρωση για διαβήτη και οφθαλμιατρικοί έλεγχοι

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Οι Lions Clubs International 117Β Ελλάδα- Κύπρος και η Περιφέρεια Θεσσαλίας, υπό την αιγίδα του Δήμου Λαρισαίων διοργανώνουν σπονδυλωτή εκδήλωση με ανοιχτές για το κοινό δράσεις ευαισθητοποίησης σε θέματα πρόληψης και καλής υγείας, σήμερα Σάββατο και ώρα 10 π.μ. έως 1.30 μ.μ. στο κτίριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο κέντρο της Λάρισας (οδός Παπαναστασίου, πλατεία Ρήγα Φεραίου). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ανοιχτή για το κοινό ιατρική ημερίδα με θέμα την πρόληψη και θεραπεία του σακχαρώδη διαβήτη και παράλληλες δωρεάν εξετάσεις με οφθαλμιατρικούς ελέγχους και μετρήσεις σακχάρου στο κτίριο της Περιφέρειας.
Ομιλητές στην ημερίδα είναι οι κ.κ. Λία Ρογγανάκη αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Θεσσαλίας, γενική ιατρός, Μαρία Παπαγιάννη επίκουρη καθηγήτρια Παιδοενδοκρινολογίας Μεταβολισμού και Διατροφής Παιδιών και Εφήβων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Γεράσιμος Αγοράστης ενδοκρινολόγος, Βίκυ Μπαμπαλιάρη μικροβιολόγος, Δημήτριος Κουφάκης οφθαλμίατρος, Κωνσταντίνος Μπόσινας διαιτολόγος, MSC στην Ασφάλεια Τροφίμων και τη Δημόσια Υγεία, στρατιωτικός κτηνίατρος και Λητώ Τσακίρη- Παπαθανασίου παιδαγωγός και συγγραφέας.
Παράλληλα, τις ίδιες ώρες, με ιατρικό υποστηρικτή το ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, θα γίνονται μετρήσεις σακχάρου στο κτίριο της Περιφέρειας από τρεις νοσηλεύτριες, ενώ στον χώρο της πλατείας Ρήγα Φεραίου-Νομαρχίας μπροστά από την Περιφέρεια θα βρίσκεται εξοπλισμένο βαν όπου θα διενεργούνται δωρεάν οφθαλμολογικοί έλεγχοι από τους οφθαλμιάτρους Μαρή Δημήτριο, Κουφάκη Δημήτριο και Φίλη Πολύτιμη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass