Δίπλα στον άνθρωπο

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΧΘΕΣ Η ΠΛΟΥΣΙΑ ΔΡΑΣΗ ΠΟΥ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΙ

Δημοσίευση: 18 Μαρ 2023 16:02

Πλούσια δράση ανέπτυξε ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Λάρισας την περασμένη χρονιά (2022), στο πλαίσιο επίτευξης των στόχων του, σύμφωνα με την παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε χθες στη Γενική Συνέλευση των μελών του στον «Μύλο του Παππά».


Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκαν τα εξής: « Η συμμετοχή του στο 6ο ετήσιο συνέδριο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου-ΕΛΛΟΚ 3, 4 και 5 Φεβρουαρίου 2022, στην Αθήνα. Με αφορμή την 4η Φεβρουαρίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου και εξαιτίας της πανδημίας Covid-19 που επηρέασε σημαντικά τους καρκινοπαθείς λόγω αναβολής του προσυμπτωματικού τους ελέγχου, υλοποιήθηκε όλο τον μήνα Φεβρουάριο καμπάνια με αστικά λεωφορεία που επενδύθηκαν με χρώμα, εικόνες και το μήνυμα «Η ζωή δεν είναι αυτονότητη, ούτε δεδομένη» προκειμένου να υπενθυμίσουμε την αναγκαιότητα της φροντίδας της υγείας όλων μας.
Δημιουργία δύο βίντεο για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου.
Έναρξη συνεργασίας του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λάρισας με το Εργαστήρι Ζωής του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής Υγείας, Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, ΟΚΑΝΑ, μέσα από εβδομαδιαία Εργαστήρια αποκλειστικά για εθελοντές και μέλη του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λάρισας.
Συνεργασία με την εταιρεία Bergman Kord και ενίσχυση τράπεζας περουκών συλλόγου. Δημιουργία δανειστικής βιβλιοθήκης.
Συμμετοχή σε μελέτη σχετικά με τον καρκίνο του μαστού.
Συμμετοχή σε ενημερωτική εκδήλωση για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, του τραχήλου της μήτρας και του προστάτη, όπου δόθηκε η δυνατότητα δωρεάν συνταγογράφησης 100 παραπεμπτικών εξετάσεων για προληπτικό εργαστηριακό έλεγχο (μαστογραφία, υπέρηχο μαστών, καρκινικοί δείκτες, Τεστ Παπανικολάου και προστατικό αντιγόνο στο αίμα PSA για τους άντρες).
Συμμετοχή στη μεγάλη δράση εθελοντισμού - προσφοράς - αιμοδοσίας, «Μαζί μια αγκαλιά», στην Πλατεία Σάπκα. Στον χώρο του περιπτέρου βρίσκονταν καθημερινά, εθελοντές ειδικού σκοπού, για την ενημέρωση του κοινού, σε θέματα διατροφής, ψυχολογίας και κινδύνων από έκθεση σε καρκινογόνα εξαιτίας του επαγγέλματος (διαιτολόγος/ διατροφολόγος ΠΓΝΛ, ιατρός εργασίας και εθελοντές ψυχολόγοι συλλόγου).
Υλοποίηση επιστημονικής εκδήλωσης με τίτλο: «Η συμβολή της ποζιτρονιακής (ΡΕΤ) απεικόνισης στους ογκολογικούς ασθενείς», στη Λάρισα. Συνεργασία με το ΣΙΚΑΕΛ για ενημέρωση πληθυσμού εντός χώρων εστίασης/καφέ σχετικά με τους καρκίνους όρχεων, προστάτη και ψυχική υγεία κ.α.»
Να σημειώσουμε ότι ο Σύλλογος στήριξε και στηρίζει πλήθος αιτημάτων μελών του και μη, τόσο πρακτικών όσο και για θέματα ψυχολογικής υποστήριξης αυτών που σχετίζονται με τη νόσο των ιδίων ή των οικείων τους. Εθελοντές ψυχολόγοι παρέχουν τις υπηρεσίες τους προς όλους όσους έχουν ανάγκη στήριξης (μέσα από ατομικές συνεδρίες αλλά και ομάδες). Δύο κλινικοί διαιτολόγοι / διατροφολόγοι παρακολουθούν τα μέλη του.
Διατηρεί συνεχή επαφή με την ιδιαίτερα ευαίσθητη κοινότητα των ασθενών και οικείων τους, στηρίζει οικονομικά ευάλωτους για πρόσβαση σε εξαιρετικές θεραπείες κ.α.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass