Μήνυση για το δυστύχημα του Βουκουρεστίου

Κατέθεσαν Λαρισαίοι επιβάτες κατά του οδηγού του τουριστικού λεωφορείου - Στην Εισαγγελία Βόλου διαβιβάστηκε η μήνυση

Δημοσίευση: 27 Μαρ 2023 13:25

Την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του οδηγού του τουριστικού λεωφορείου, αλλά και κατά παντός ενεχομένου, με αφορμή το τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε το μεσημέρι της 23ης Δεκεμβρίου 2022 στο Βουκουρέστι, ζητούν Λαρισαίοι επιβάτες του λεωφορείου.


Λαρισαίοι ταξιδιώτες που τραυματίστηκαν στο δυστύχημα που σημειώθηκε παραμονές των Χριστουγέννων στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας κατέθεσαν προχθές μήνυση στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λάρισας. Μήνυση που λόγω αρμοδιότητας -σύμφωνα με πληροφορίες της «ΕτΔ»- διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Βόλου προκειμένου να συσχετιστεί με έτερη μήνυση που φέρεται να έχουν καταθέσει επιβάτες καταγόμενοι από άλλη πόλη.
Πρόκειται για την πρώτη μήνυση που καταθέτουν επιβάτες μεταξύ 24 κατοίκων της Λάρισας που ξεκίνησαν για μια Χριστουγεννιάτικη εκδρομή μαζί – σύμφωνα με το τουριστικό γραφείο της Λάρισας – με άλλους 6 που επιβιβάστηκαν από τον Βόλο και άλλους 17 που επιβιβάστηκαν από τη Θεσσαλονίκη (σ.σ. 48 συνολικά επιβαίνοντες με τον οδηγό).
Χριστουγεννιάτικη εκδρομή, η οποία προσέλαβε τραγική κατάληξη, όταν ο Βολιώτης οδηγός του τουριστικού λεωφορείου παραβίασε προειδοποιητική αψίδα σχετική με το όριο ύψους, με την οροφή του λεωφορείου να προσκρούει στην αψίδα σήμανσης ύψους, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας 55χρονος Λαρισαίος και να τραυματιστούν άλλοι 24 επιβαίνοντες, τρεις εκ των οποίων σε σοβαρή κατάσταση.
Οι Λαρισαίοι επιβάτες ζητούν από τις εισαγγελικές αρχές να διερευνήσουν τυχόν ευθύνες και άλλων υπευθύνων πέραν του οδηγού, κάνοντας τέλος αναλυτική αναφορά στις βαριές σωματικές βλάβες, τα τραύματα και την ψυχική ταλαιπωρία που υπέστησαν από το ατύχημα.

 

ΠΡΟΣΕΚΡΟΥΣΕ ΣΤΗΝ ΑΨΙΔΑ
Το τουριστικό λεωφορείο είχε μισθώσει ταξιδιωτικό γραφείο της Λάρισας και σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά από την Αστυνομία της Ρουμανίας, το δυστύχημα σημειώθηκε στην είσοδο της οδού Pasajul Unirii, με κατεύθυνση από το Bd. Tineretului προς την πλατεία Πανεπιστημίου, όταν το λεωφορείο προσέκρουσε στην πύλη του περάσματος Unirii και η μεταλλική μπάρα έπεσε στην οροφή, με τον 55χρονο Λαρισαίο να χάνει ακαριαία τη ζωή του.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, τις πρώτες ώρες του δυστυχήματος ο οδηγός φέρεται να απέδωσε την πρόσκρουση σε σύγχυση από τις πληροφορίες που έλαβε από το σύστημα εντοπισμού γεωγραφικής θέσης (gps) σχετικά με τη διαδρομή που έπρεπε να ακολουθήσει για να φθάσει στον προορισμό του, επιλέγοντας τελικά διαδρομή που δεν προβλεπόταν με βάση το ύψος τουριστικών λεωφορείων σαν αυτό του δυστυχήματος.
Ο οδηγός φέρεται να έχει δηλώσει στις Ρουμανικές Αρχές ότι δεν πρόλαβε να αντιδράσει βλέποντας τον περιοριστή ύψους, ενώ η πρόσκρουση έχει καταγραφεί. Το οπτικοακουστικό υλικό επιβεβαιώνει ότι ο οδηγός δεν αντιλήφθηκε έγκαιρα τη λάθος διαδρομή που ακολούθησε, με αποτέλεσμα η κίνηση του λεωφορείου να διακοπεί βίαια όταν η οροφή του προσέκρουσε στην αψίδα σήμανσης ύψους, με τη μεταλλική αψίδα να καταπλακώνει την οροφή του λεωφορείου με τα γνωστά αποτελέσματα.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass