ΠΑΡΚΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Συντήρηση πριν να είναι αργά...

ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΑΡΚΕΤΑ ΣΗΜΕΙΑ

Δημοσίευση: 01 Απρ 2023 13:46

Το πάρκο του Αγίου Αντωνίου αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα πράσινα σημεία ολόκληρης της πόλης και ίσως το πιο κεντρικό απ’ όλα. Καθημερινά εκατοντάδες πολίτες το επισκέπτονται με σκοπό να περάσουν λίγες ανέμελες στιγμές - αποφεύγουν με αυτόν τον τρόπο τη φασαρία και την

πολυκοσμία. Εξυπηρετεί τις ανάγκες μεγάλων συνοικιών που βρίσκονται γύρω από αυτό όλες τις εποχές.
Ωστόσο, από τη στιγμή που μπαίνει η άνοιξη, κάθε χρόνο παρατηρείται μια μεγάλη αύξηση στον αριθμό των θαμώνων και ειδικά στην κατηγορία των παιδιών που εκμεταλλεύονται το ατελείωτο γρασίδι. Το καλοκαίρι ο αριθμός γίνεται ακόμα μεγαλύτερος, αφού αποτελεί ανάσα δροσιάς σε συνδυασμό και με τη λειτουργία του κυλικείου.
Όμως, δεν λείπουν τα προβλήματα και οι ανάλογες παρατηρήσεις από τους κατοίκους. Αποδέκτης μερικών έγινε η «Ε», που βρέθηκε και στο σημείο για να καταγράψει μερικά από αυτά.
Το πρώτο και ίσως το βασικότερο είναι το γεγονός πως σε δύο από τις κεντρικές εισόδους του πάρκου υπάρχει ζήτημα με τις πλάκες του εδάφους. Κάποιες απουσιάζουν από τη θέση τους, άλλες είναι σπασμένες και πολλές βρίσκονται στον αέρα εξαιτίας και των μεγάλων ριζών των δέντρων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να σημειώνονται πολλές πτώσεις και μικροτραυματισμοί, τόσο ηλικιωμένων όσο και μικρών παιδιών. Ειδικά τις βραδινές ώρες που η ορατότητα είναι μειωμένη.
Το δεύτερο σημείο που καταγράφεται ως ανάγκη παρέμβασης είναι οι τρύπες στην περίφραξη. Σε διάφορα σημεία η περίφραξη είναι τρύπια και υπάρχει ο κίνδυνος κάποιο παιδί να ξεφύγει από την επιτήρηση του γονέα, που πίστευε ότι υπάρχει αυτό το πλαίσιο ασφαλείας. Επίσης, υπάρχει και ο κίνδυνος τραυματισμού από σιδερένια πλέγματα που είναι στον αέρα, ενώ κάποια έχουν σκουριάσει. Κάποιες κολώνες φωτισμού δεν έχουν καπάκια, με αποτέλεσμα να κρέμονται τα καλώδια στο έδαφος. Οι κάτοικοι ελπίζουν να μην έχουν ρεύμα, καθώς δεν είναι καν μονωμένα. Ένα μικρό παιδί μπορεί ανά πάσα στιγμή να τα αγγίξει, όπως υποστηρίζουν.
Επίσης σημαντικό είναι πως έχουν ξεκολλήσει τμήματα από τα πέτρινα παγκάκια σε όλο το μήκος του πάρκου. Οι επισκέπτες αναφέρουν πως δεν μπορούν να καθίσουν με ασφάλεια, καθώς οι πέτρες χρειάζονται να επανακολληθούν με κάποιον τρόπο.
ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass