ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΤΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΑΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Μαθήματα παιδείας... στις όχθες του Πηνειού

Δημοσίευση: 13 Οκτ 2014 10:00 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 18:17

 

Στις όχθες του Πηνειού ποταμού, χθες, δεκάδες Λαρισαίοι έδωσαν μαθήματα παιδείας... Μικροί και μεγάλοι, φόρεσαν τα γάντια τους, πήραν τις σακούλες απορριμμάτων που τους πρόσφερε η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων και καθάρισαν τους χώρους της διαμορφωμένης περιοχής στις όχθες του.

Ήταν εκεί, στην ώρα τους και έτοιμοι για δράση, όταν κλήθηκαν να αποδείξουν ότι νοιάζονται για το περιβάλλον, ότι νοιάζονται για μια καθαρή πόλη και ότι θα είναι πάντα εκεί όταν χρειαστεί να βοηθήσουν.

Πάνω από 200 ήταν οι πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου Λαρισαίων, να συμμετέχουν σε μια συμβολική δράση καθαρισμού στον Πηνειό, στο πλαίσιο ενός γενικότερου μηνύματος που επιθυμεί να περάσει η δημοτική αρχή, για συνεργασία, συνέργεια και εθελοντισμό στα θέματα της πόλης.

"Ενεργοί Πολίτες", ομάδες μαθητών σχολείων της πόλης, Πρόσκοποι, μέλη του Συλλόγου Φίλων του Πηνειού, του Συλλόγου "ΔΡΥΑΣ", ομάδα παιδιών από το Ενωμένα Φροντιστήρια, ευαισθητοποιημένοι πολίτες "'όργωσαν" χθες, την εσωτερική κοίτη του Πηνειού και δίπλα τους για να τους προσέχουν, υπήρχε το Σώμα Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, μέλη της Ομάδας Διάσωσης και η Πυροσβεστική.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απ. Καλογιάννης, καλωσορίζοντας τους πολίτες, πριν την έναρξη της δράσης, τους ευχαρίστησε για τη μεγάλη συμμετοχή τους, εξηγώντας ότι πρόκειται για μια συμβολική ενέργεια ενίσχυσης του εθελοντισμού στην πόλη, που εκφράζει παράλληλα το σκεπτικό της δημοτικής αρχής για συνέργεια των πολιτών στις δράσεις προς όφελος της πόλης.

"Μέσα από τη μαζική συμμετοχή θα στείλουμε όλοι μαζί το μήνυμα ότι είμαστε αποφασισμένοι και μπορούμε, Δήμος και κάτοικοι, να διατηρήσουμε καθαρό το περιβάλλον της πόλης μας και να αναδείξουμε τις φυσικές ομορφιές της», δήλωσε ο κ. Καλογιάννης.

Το χθεσινό κάλεσμα της δημοτικής αρχής έγινε η αφετηρία των προσπαθειών της για μία ανθρώπινη, καθαρή και αειφόρο πόλη, όραμα που φαίνεται ότι στηρίζεται από όλο και περισσότερους πολίτες.

Η συγκέντρωση των εθελοντών έγινε στις 9 το πρωί στην κεντρική γέφυρα του Αλκαζάρ και σε αυτή τη δράση πρωτοστάτησαν βέβαια οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι κ. Δέσποινα Αράπκουλε (Πρασίνου και Περιαστικής Αγροτικής Πολιτικής) και ο κ. Νικ. Καλτσάς (Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας). Το "παρών" βέβαια έδωσαν και όλοι οι αντιδήμαρχοι, επίσης ο περιφερειακός σύμβουλος των Οικολόγων Πράσινων κ. Νικ. Πουτσιάκας, μέλη των Οικολόγων Πράσινών κ.ά.

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass