Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 13 Απρ 2023 11:00

Εκδήλωση της Γραμματείας Αγροτικών Φορέων της ΝΔ
ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΤΕΤΑΡΤΗ

Την Τετάρτη 19 Απριλίου η Γραμματεία Αγροτικών Φορέων της ΝΔ θα πραγματοποιήσει εκδήλωση στα Φάρσαλα στις 19:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο της περιοχής, με θέμα «Τα πεπραγμένα της Ελληνικής Κυβέρνησης στον αγροτικό τομέα 2019-2023-Συλλογικά σχήματα και πληρωμές ΕΛΓΑ». Ομιλητές θα είναι οι Κώστας Μπαγινέτας, γενικός γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων, Χρήστος Γιαννακάκης, αντιπρόεδρος ΕΘΕΑΣ και Νίκος Δούκας, σύμβουλος ΥΠΑΑΤ, πρ. αντιπρόεδρος ΕΛΓΑ, ενώ την εκδήλωση θα συντονίζει ο γραμματέας Αγροτικών Φορέων Ανδρέας Καρασαρίνης.

 

Η Ακολουθία του Επιταφίου στο Κοιμητήριο

Η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου ενημερώνει τους πιστούς πως η Ακολουθία του Επιταφίου στον Ιερό Κοιμητηριακό Ναό Αναστάσεως του Λαζάρου θα τελεσθεί τη Μεγάλη Παρασκεύη στις 2.00 μ.μ.

 

Κλιμάκιο του ΚΚΕ στον «Αριστέα»

Κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής Λάρισας του ΚΚΕ με τον Γιώργο Λαμπρούλη, βουλευτή Λάρισας του ΚΚΕ, την Αγγέλα Τσιάτσιου, υποψήφια βουλευτή στον Ν. Λάρισας και στελέχη της Τομεακής Επιτροπής, σήμερα Πέμπτη θα περιοδεύσουν στο Γηροκομείο Λάρισας στις 11 π.μ. και στις 12.30 μ.μ. στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας «Αριστέα» στον Αμπελώνα.

 

Αναγγελία ζημιάς από παγετό στον Δήμο Αγιάς

Σε αναγγελία ζημιάς από παγετό, η οποία λήγει την ερχόμενη Τρίτη 18 Απριλίου, προέβη ο Δήμος Αγιάς. Οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί μπορούν να έρθουν άμεσα σε επικοινωνία με το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου, αλλά και με τους κατά τόπους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ, για τη δήλωσή τους. Τηλέφωνα ανταποκριτών ανά Κοινότητα: Γερακάρι, Αετόλοφος, Ανάβρα, Έλαφος, Αγιά (2494-024.513), Ανατολή, Δήμητρα, Καστρί, Μαρμαρίνη (2494-350.300), Αμυγδαλή (2494-350.117), Ομόλιο (2495-094.163), Νερόμυλοι, Ποταμιά (2494-024.513).

 

Συνέλευση Κυνηγετικού Συλλόγου

Την τακτική Γενική Συνέλευσή του θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 23 Απριλίου στις 9:00 π.μ. στo Επιμελητήριο ο Κυνηγετικός Σύλλογος Λάρισας. Τα θέματα της Συνέλευσης είναι τα εξής: Ανάγνωση έκθεσης πεπραγμένων, ανάγνωση έκθεσης Ελεγκτικής Επιτροπής, έγκριση απολογισμού έτους 2022 και προϋπολογισμού 2023, έκτακτη οικονομική εισφορά, διάφορα ζητήματα που θα τεθούν από τα μέλη.
Σε περίπτωση μη απαρτίας (που είναι το πιθανότερο), η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί οριστικά την Κυριακή 30 Απριλίου στον ίδιο χώρο και χρόνο και με αυτά τα θέματα. Για να παραστεί μέλος στη Γενική Συνέλευση πρέπει να έχει απαραίτητα μαζί του την άδεια κυνηγιού, περιόδου 2022-2023, και την αστυνομική ταυτότητα.

 

 Στη Λάρισα το Αγιο Φως

Με ειδική πτήση της AEGEAN στην Ελλάδα από τα Ιεροσόλυμα θα ταξιδέψει το Άγιο Φως. Στη Λάρισα το αεροσκάφος αναμένεται να προσγειωθεί στην 110 Π.Μ το Μεγάλο Σάββατο στις 8.55 το βράδυ και εν συνεχεία με προγραμματισμένες, αλλά και έκτακτες ειδικές πτήσεις σε ολόκληρη τη χώρα.
Συγκεκριμένα, το Άγιο Φως αναμένεται να φτάσει στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας με αεροσκάφος Α320neo της AEGEAN στις 18:00. Στη συνέχεια, θα μεταφερθεί με αεροσκάφη σε 8 προορισμούς, εντός της ελληνικής επικράτειας.

 

Συγκροτήθηκε Εκλογική Επιτροπή του ΜέΡΑ25 στη Λάρισα

Συγκροτήθηκε στη Λάρισα η Συντονιστική Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα του ΜέΡΑ25 – ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ, «με τη συστράτευση των δυνάμεων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας για ρήξη βαθιά ταξική, μεταξύ του παρελθόντος και του μέλλοντος για το οποίο αξίζει να παλεύουμε».
Όπως τονίζεται, μεταξύ άλλων, σε σχετική ανακοίνωση «συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές σπασίματος-απαξίωσης-ιδιωτικοποίησης των δημόσιων εταιρειών κοινής ωφέλειας. Συνεχίζουμε τον αγώνα για να μπει τέλος στην ακρίβεια, στην ενεργειακή φτώχεια, στο ξεσπίτωμα των φτωχών νοικοκυριών με πλειστηριασμούς και εξώσεις. Όλες και όλοι πια έχουμε αντιληφθεί με τον πλέον οδυνηρό τρόπο ότι οι «σωτήριες» πολιτικές των μνημονίων δολοφονούν. Απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα σε όσους και όσες θέλουν να σταθούν μαζικά και ενωτικά απέναντι στις καταστροφικές πολιτικές, να διεκδικήσουμε μαζί την προοπτική της ρήξης στο email:
mera25.simmaxia.larissa@
gmail.com».

 

Οι Ακολουθίες στην Παναγία Γλυκοφιλούσα

Στο Ιερό Ησυχαστήριο «Παναγία η Γλυκοφιλούσα» στη Ραψάνη Λαρίσης, οι Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδος συνεχίζονται με το εξής πρόγραμμα:
Σήμερα Μ. Πέμπτη πρωΐ: Θεία Λειτουργία 7.15-9.30, το βράδυ Ακολουθία των Παθών του Χριστού: 7.00-11.00. Μεγάλη Παρασκευή πρωΐ: Μεγάλες Ώρες και Αποκαθήλωση 9.00-11.30. Μεγάλη Πρασκευή βράδυ: Όρθρος Μ. Σαββάτου και Περιφορά του Επιταφίου: 7.00-10.30. Μεγάλο Σάββατο πρωΐ: Πρώτη Ανάσταση 10.00-12.00. Μεγάλο Σάββατο βράδυ: Ανάσταση, Θεία Λειτουργία: 11.30-2.30.

 

Η τελετή Αναστάσεως στα παράλια της Πιερίας

Το πρόγραμμα των τελετών Αναστάσεως στους ιερούς ναούς της Μητρόπολης Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος και ειδικότερα στη νότια Πιερία έχει ως εξής: Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Παλαιών Πόρων Μεγάλο Σάββατο 9:30 με 10:00 το βράδυ, Ιερός Ναός Αγίου Ραφαήλ Πλαταμώνα Μέγα Σάββατο 10-10:30 το βράδυ, Ιερός Ναός Αγίου Παντελεήμονος Παλαιού Παντελεήμονα Μέγα Σάββατο 9:30-10:00 το βράδυ, Κοιμητηριακός Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου Λιτοχώρου Μέγα Σάββατο 9:30 -10:00 το βράδυ.]

 

Αύριο η λαϊκή της Αγιάς

Η λαϊκή αγορά της Αγιάς θα λειτουργήσει αύριο Μεγάλη Παρασκευή μετά την ακολουθία των Μεγάλων Ωρών. Απαγορεύεται αυστηρά η τοποθέτηση εμπορευμάτων πριν τη 12η μεσημβρινή.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass