Ανεπίδοτες κλήσεις μελών Εφορευτικών Επιτροπών

ΜΕ ΕΛΛΙΠΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΩΝ

Δημοσίευση: 11 Μαϊ 2023 14:16

Έχοντας ελλιπή στοιχεία επιστρέφονται ως ανεπίδοτες, από Αστυνομικά Τμήματα,

στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λάρισας δεκάδες αποφάσεις ορισμού μελών Εφορευτικών Επιτροπών. Με αφορμή τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών της 21ης Μαΐου, τα οικεία Πρωτοδικεία προχώρησαν αυτές τις ημέρες στην κλήρωση τακτικών και αναπληρωματικών μελών των Εφορευτικών Επιτροπών, με τους πρώτους Λαρισαίους να έχουν λάβει ήδη την κλήση. Ωστόσο από παραλείψεις στους καταλόγους του Υπουργείου Εσωτερικών που στάλθηκαν στο Πρωτοδικείο Λάρισας, διαπιστώνεται ότι σε επιλεγέντα μέλη Εφορευτικών, ενώ αναγράφονται τα ατομικά τους στοιχεία, δεν αναφέρονται τα στοιχεία της διεύθυνσης (οδός και αριθμός) παράλειψη που καθιστά αδύνατη την επίδοση της κλήσης στον πολίτη. Μέχρι χθες έντονο ήταν το πρόβλημα που είχε καταγραφεί από το Αστυνομικό Τμήμα Λάρισας και σε δημοτικές ενότητες της Λάρισας, όπως η Γιάννουλη, ενώ σε άλλα Αστυνομικά Τμήματα διαπιστώθηκαν μικρότερης έκτασης προβλήματα, όπως για παράδειγμα με περιπτώσεις πολιτών οι οποίοι κατοικούν πλέον σε άλλες περιοχές της χώρας ή και στο εξωτερικό. Η εξέλιξη έχει προκαλέσει πρόσθετο φόρτο εργασίας, ενώ εκτιμάται πως υπάρχουν ακόμη τα χρονικά περιθώρια έτσι ώστε το Πρωτοδικείο Λάρισας να επαναλάβει τις κληρώσεις, να συμπληρώσει τις Εφορευτικές Επιτροπές και Εισαγγελία και Αστυνομικά Τμήματα να επαναλάβουν την αποστολή κλήσεων σε νέα μέλη.

ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΈΣ
Υπενθυμίζεται πως για την κάλυψη των αναγκών των 531 εκλογικών τμημάτων του Νομού Λάρισας θα κληθούν να απασχοληθούν 4.248 μέλη (συνολικά 8 μέλη σε κάθε επιτροπή). Τα μέλη των Εφορευτικών Επιτροπών θα πρέπει να βρίσκονται στις θέσεις τους, μία ώρα πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας (στις 6 π.μ.) της 21ης Μαΐου 2023, για την εκτέλεση των καθηκόντων τους. Ενώ στην ειδοποίηση που λαμβάνουν επισημαίνεται ότι «η αμέλεια ή η απείθεια στην έγκαιρη εκπλήρωση των καθηκόντων σας τιμωρείται από τις διατάξεις του άρθρου 118 παρ. 3 Π.Δ. 26/2012 με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών μέχρι δύο χρόνια, καθώς και με στέρηση των αξιωμάτων και θέσεων που προβλέπονται στο άρθρο 63 του Ποινικού Κώδικα, από έξι μήνες μέχρι δύο χρόνια».                   

  Β.Κ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΗΝΕΙΟΥ 2024
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass