Το πρόσωπα πίσω από τους «πρωταγωνιστές»

ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ «ΤΡΕΧΟΥΝ» ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 11 Μαϊ 2023 14:18

Του Κώστα Γκιάστα

Γράψιμο, τηλέφωνα, περιοδείες, ομιλίες, σχεδιασμός και επαφές.

Πολλές επαφές. Αμέτρητες επαφές και ξανά τηλέφωνα, γράψιμο... και πάλι από την αρχή. Αυτά και άλλα πολλά περιλαμβάνει μια συνηθισμένη ημέρα για έναν υποψήφιο βουλευτή ενόψει της 21ης Μαΐου. Σ’ αυτόν τον αγώνα, ωστόσο, που έχουν επιδοθεί οι δεκάδες υποψήφιοι στον Νομό Λάρισας δεν είναι μόνοι. Ορισμένοι έχουν ολόκληρες ομάδες για να υποστηρίζουν τον αγώνα τους και η «Ε» ήρθε σε επαφή με κάποιους εξ αυτών, θέλοντας να καταγράψει λίγη από την καθημερινότητά τους.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ – ΕΛΕΝΗ ΓΚΑΡΕΛΗ
Η ομάδα της βουλευτή και εκ νέου υποψήφιας με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, Στέλλας Μπίζιου, αποτελείται από αρκετά άτομα. Δύο εξ αυτών είναι η Ελένη Γκαρέλη και ο Βασίλης Παπαδημητρίου, που μιλώντας εκ μέρους όλων τονίζουν πως ο δικός τους «αγώνας» είχε πάντα ένταση και τρέξιμο. «Από τον Ιούλιο του 2019 ξεκίνησε ένα υπέροχο ταξίδι με τη Στέλλα και τώρα ο στόχος μας είναι να συνεχιστεί, καθώς μπορεί να έχουν γίνει πολλά πράγματα μέχρι τώρα, όμως υπάρχουν άλλα τόσα και ακόμα περισσότερα που μπορούν να συνεχιστούν» λένε χαρακτηριστικά. Οι ίδιοι δεν το θεωρούν «εργασία» με την αυστηρή έννοια, καθώς η συνεχομένη και ασταμάτητη επαφή με τον κόσμο τούς κάνει να το επιθυμούν ολοένα και περισσότερο. Σαν να παίρνουν δύναμη από αυτό ένα πράμα. «Αρχίζουμε από πολύ νωρίς το πρωί και σε κάποιες περιπτώσεις φτάνουμε ακόμη και μετά τα μεσάνυχτα και πάντα δίπλα μας σ’ αυτό είναι η ίδια η Στέλλα» σημειώνουν και εξηγούν πως μια ημέρα περιλαμβάνει μεταξύ τους συναντήσεις, συζητήσεις, επαφές με κόσμο, περιοδεία σε χωριά και υπηρεσίες, προετοιμασία για εμφανίσεις σε τηλεοπτικά κανάλια, συνεντεύξεις σε ραδιόφωνα, έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, και πάντα προγραμματισμό για τις επόμενες ημέρες. «Το δύσκολο κομμάτι αυτών των ημερών είναι πως ο όγκος των εργασιών μεγαλώνει και πρέπει να γίνονται πολλά πράγματα ταυτόχρονα», όμως ο καθένας έχει και τον τομέα του, έτσι ώστε να προχωράνε όλα γρήγορα.

ΜΑΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ
Η Μαρίνα Μαραγγού ανήκει στην ομάδα της βουλευτή και εκ νέου υποψήφιας με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Ευαγγελίας (γνωστή σε όλους Λίτσα) Λιακούλη. Βρίσκεται στο πλευρό της νομικού όχι μόνο τώρα, αλλά τα τελευταία 23 χρόνια. «Είναι για μένα οικογένεια και ποτέ δεν με πειράζει αν πάω στις 7 το πρωί και φεύγουμε τα μεσάνυχτα. Με τη Λίτσα και με όλη την ομάδα έχουμε ως στόχο κάτι μεγάλο και σπουδαίο» εξηγεί και τη ρωτάμε πρακτικά ζητήματα.«Ο καθένας έχει έναν τομέα. Εγώ έχω το οργανωτικό κομμάτι της περιοδείας. Μένω πάντα πίσω και υπάρχουν άλλοι που βρίσκονται συνέχεια μαζί της». Να ετοιμαστούν Δελτία Τύπου, να γίνουν τα ατελείωτα τηλεφωνήματα, να υπάρχουν οι αμέτρητες συνεννοήσεις, να κλειστούν τα ραντεβού και στο τέλος της ημέρας μετά τον απολογισμό να ετοιμαστεί και η επόμενη πρωινή κίνηση. «Το δύσκολο είναι πως δεν μας φτάνουν οι ώρες» λέει με χιούμορ, καθώς γνωρίζει από πρώτο χέρι πως «η Λίτσα είναι άνθρωπος εργασιομανής και φυσικά τελειομανής. Όταν η ίδια είναι συνεχώς στις επάλξεις, εμείς δεν μπορούμε να μην ακολουθούμε». «Το ωραίο κομμάτι της δουλειάς μας είναι η επαφή με τον κόσμο. Μας μιλάνε μέσα από την καρδιά τους τις περισσότερες φορές και αυτό μας κάνει καλύτερους μέρα με την ημέρα».

ΧΡΥΣΑ ΚΟΘΡΑ
Η Χρύσα Κοθρά είναι συνεργάτιδα του Βασίλη Κόκκαλη από το 2008 μέχρι και σήμερα και φυσικά ανήκει στην ομάδα του, που «τρέχει» για όλα τα θέματα των εκλογών. «Ξεκινάμε, όπως όλοι, από πολύ νωρίς και καταλήγουμε να τρέχουμε μέχρι αργά το βράδυ. Αυτές οι ημέρες είναι πολύ δύσκολες, γιατί πάντα φροντίζουμε τόσο να υπάρχει η δραστηριότητα εκτός, αλλά και πάντα να υπάρχει κάποιος άνθρωπος στο γραφείο για να υποδέχεται τον κόσμο» εξηγεί στην «Ε». «Το δύσκολο είναι πως πρέπει να κάνεις πολλά πράγματα ταυτόχρονα» λέει και σταματάει για να δώσει μια οδηγία στην άλλη γραμμή και να στείλει ένα mail που εκκρεμεί και να απαντήσει στη δεύτερη γραμμή… Φυσικά την πιστεύουμε. «Αυτοί που κάνουν τη μεγαλύτερη υπομονή αυτές τις ημέρες είναι οι οικογένειές μας, αλλά γνωρίζουν εξ αρχής πως αυτή είναι μια περίεργη περίοδος», διευκρινίζοντας πως έχουν την απόλυτη στήριξη των ανθρώπων τους. Τόσο η ίδια όσο και όλη η ομάδα περιμένουν την 22α Μαΐου για να πάρουν μια ανάσα και μόλις ανακοινωθούν τα αποτελέσματα δηλώνουν έτοιμοι να ξανασηκώσουν τα μανίκια για τον καλύτερό τους εαυτό.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΙΑΝΟΣ
Ο Ανώνης Λιάνος προέρχεται από τον χώρο των ΜΜΕ της περιοχής. Εδώ και αρκετά μεγάλο διάστημα βρίσκεται στο επιτελείο του υποψήφιου με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Καριπίδη. «Δεν νομίζω κάποιος να είναι σε επιτελείο υποψηφίου και να ξεκουράζεται» λέει μεταξύ σοβαρού και αστείου, αλλά περισσότερο… εννοεί το πρώτο. «Σηκωνόμαστε το πρωί και αφού δώσουμε έναν ολοήμερο αγώνα επιστρέφουμε αργά το βράδυ» λέει και εξηγεί πως ένα καθημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει διάβασμα, γράψιμο, διορθώσεις, τοποθετήσεις, ραντεβού, συνεννοήσεις και προγραμματισμό για τις επόμενες ημέρες. «Το καλό είναι πως είμαστε σε διαρκή επαφή με τον κόσμο». Ο ίδιος δεν το αισθάνεται ως εργασία, καθώς το βλέπει ως «ένα όμορφο ταξίδι».

ΕΥΑ ΚΗΠΑ
Η Εύα Κήπα έχει εμπειρία από παλαιότερες εκλογικές διαδικασίες με τον Νίκο Φλώρο. Πλέον βρίσκεται στο επιτελείο του Θωμά Παπαλιάγκα, που, όπως λέει χαρακτηριστικά, της θυμίζει κάτι από τα πρώτα χρόνια του ΠΑΣΟΚ. Τονίζει πως μπορεί να έχουν αλλάξει πολλά στον τρόπο επικοινωνίας του κόσμου με τα social media, όμως εκείνη επιλέγει να χρησιμοποιεί παράλληλα και τον παλιό τρόπο με το χαρτί και το στυλό. «Όσα κι αν αλλάξουν, η προσωπική επαφή, το τηλέφωνο και οι σημειώσεις σε χαρτί δεν πρόκειται να χάσουν την αξία τους» λέει στην «Ε» και εξηγεί πως εδώ και μερικές εβδομάδες ο όγκος εργασίας είναι μεγάλος. Τόσος που είναι καλύτερα να εργάζονται σερί για να μην αποσυντονίζονται. «Ξεκινάμε την ημέρα μας με ενημέρωση, επεξεργαζόμαστε το πρόγραμμα, κλείνουμε τις συναντήσεις» λέει για το τι κάνουν καθημερινά πριν ξεκινήσουν τα τηλεφωνήματα και τον σχεδιασμό. «Το πιο δύσκολο κομμάτι είναι η ένταση των τελευταίων ημερών που πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα μαζί ταυτόχρονα, ενώ το ευχάριστο είναι η επαφή με τον κόσμο».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass