Γαλάζιος ο Ν. Λάρισας με 3 βουλευτές

Συντριπτική κυριαρχία της ΝΔ - Μεγαλύτερο το ποσοστό από το 2019 - Πανηγυρικό κλίμα στο εκλογικό κέντρο - Τα ποσοστά ανά δήμους και η μάχη των υποψηφίων

Δημοσίευση: 22 Μαϊ 2023 6:25

Συντριπτική κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας στον Νομό Λάρισας, καθώς το κυβερνών κόμμα κατάφερε όχι μόνο να πετύχει μία μεγάλη νίκη έναντι του ΣΥΡΙΖΑ (40%-20%), αλλά και να αυξήσει κατά μία μονάδα το ποσοστό του σε σχέση με τις εκλογές του 2019.


Όσον αφορά τη μάχη των υποψηφίων, το κόμμα κράτησε τις τρεις έδρες, με αλλαγές όμως προσώπων. Ο Χρ. Κέλλας έκοψε πρώτος το νήμα, ενώ νέο πρόσωπο είναι ο Χρ. Καπετάνος, ο οποίος εκλέγεται στη Βουλή.ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΙ ΤΟΝΟΙ
Χειροκροτήματα, συνθήματα και επιφωνήματα χαράς κυριάρχησαν στο εκλογικό κέντρο της Νέας Δημοκρατίας επί της οδού Κύπρου, ενώ κατά διαστήματα υπήρξαν κορναρίσματα αυτοκινήτων και χοροί, εικόνες που έδωσαν έναν ξεχωριστό τόνο στη γαλάζια βραδιά νίκης. Στο πλαίσιο της κεντρικής κατεύθυνσης (από Αθήνα) να μην υπάρχουν υπερβολές στους πανηγυρισμούς, ενόψει και των νέων εκλογών, οι οπαδοί της Νέας Δημοκρατίας αρχικά ήταν συγκρατημένοι στις εκδηλώσεις τους, αλλά μετά την εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην τηλεόραση και τις δηλώσεις του, ακολούθησαν έξαλλοι πανηγυρισμοί.
Οι περισσότεροι παρακολούθησαν τα exit polls από τα σπίτια τους, με την κίνηση στο εκλογικό κέντρο να αυξάνεται λίγο μετά τις 9:30 (πιθανότατα έπαιξε ρόλο και το παιχνίδι του Ολυμπιακού στο μπάσκετ).

ΔΗΛΩΣΗ ΣΟΥΦΛΙΑ
Ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ ΝΔ Λάρισας Ηλίας Σουφλιάς ανέφερε: «Ο λαός επέλεξε σταθερότητα και σιγουριά. Επέλεξε η Ελλάδα να πάει μπροστά με οδηγό τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο ελληνικός λαός ωριμότερα από ποτέ, ψήφισε το τέλος του ΣΥΡΙΖΑ των πειραματισμών και της ανεύθυνης ξεγνοιασιάς. Η ΝΔ έχει την ευθύνη να διαχειριστεί την τύχη της χώρας και ο ΣΥΡΙΖΑ να διαχειριστεί την τύχη του και την ύπαρξή του. Η επιπολαιότητα και η τυχοδιωκτική στρατηγική της απλής αναλογικής έπεσε στο κενό, από την απόφαση του ελληνικού λαού. Η Νέα Δημοκρατία έχει σαφή εντολή να ηγηθεί της χώρας. Έχουμε μπροστά μας τις επιταγές του συντάγματος και την πρόκληση των επόμενων εκλογών. Μαζί θα συνεχίσουμε ακόμα μία φορά για την επόμενη νίκη που θα δώσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία στη Νέα Δημοκρατία. Ως πρόεδρος της ΔΕΕΠ ΝΔ Λάρισας θέλω να ευχαριστήσω όλα τα μέλη και τους φίλους για τον αγώνα τους και να δεσμευτώ ότι θα συνεχίσω να πορεύομαι μαζί τους. Φίλοι ΝεοΔημοκράτες και αυτή η Νίκη σας ανήκει. Πορευόμαστε μαζί, πορευόμαστε δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη για να πάει η Ελλάδα μπροστά. Σας ευχαριστώ ακόμα μία φορά που ο νόμος μας συμβάλλει στο να γίνει η Ελλάδα μπλε».

ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ
Όσον αφορά τη γεωγραφική παρουσία της Νέας Δημοκρατίας στον νομό, τα Φάρσαλα παρέμειναν σταθερά το γαλάζιο προπύργιο με ποσοστό 51,1% και ακολούθησαν οι Δήμοι Κιλελέρ (45%), Ελασσόνας (44%), Τεμπών και Αγιάς (40%), Τυρνάβου (38%) και Λάρισας (36,7%).
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η μάχη των υποψήφιων βουλευτών με τους κ. Κέλλα, Καπετάνο, να παίρνουν από νωρίς κεφάλι και το ενδιαφέρον να εστιάζεται στην τρίτη έδρα, με τον Μάξιμο Χαρακόπουλο να έχει βραχεία κεφαλή από τους Ρένα Καραλαριώτου, Σάκη Παιδή, Στέλλα Μπίζιου, που ακολουθούσαν μέχρι αργά το βράδυ από κοντά.

Του Γιώργου Ρούστα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass