Ευφορία για το αποτέλεσμα στο τοπικό ΠΑΣΟΚ

Αύξησε την εκλογική του επιρροή σε όλους τους Δήμους της εκλογικής περιφέρειας -Γ. Μαλάκος: Μεγάλη νίκη συνεχίζουμε τον αγώνα για να γίνει το ΠΑΣΟΚ κυρίαρχο στην πολιτική σκηνή

Δημοσίευση: 22 Μαϊ 2023 6:45

Του Δημ. ΚατσανάκηΚλίμα ευφορίας και έκδηλης ικανοποίησης επικρατεί από χθες το βράδυ στο τοπικό ΠΑΣΟΚ, με τον γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Γιάννη Μαλάκο σε ευθεία γραμμή με τον πρόεδρο του Κινήματος Νίκο Ανδρουλάκη να κάνει λόγο για μεγάλη νίκη ΠΑΣΟΚ.


«Το αποτέλεσμα δείχνει τη μεγάλη νίκη του ΠΑΣΟΚ, οι πολίτες αγκάλιασαν τις προγραμματικές θέσεις μας…» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μαλάκος για να προσθέσει: «Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για να γίνει η δημοκρατική παράταξη ξανά κυρίαρχη στο πολιτικό σκηνικό και να επανέλθει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σε ρόλο πρωταγωνιστή».
Ο κ. Μαλάκος εκτίμησε ότι το ποσοστό του κόμματος υπήρξε αποτέλεσμα μιας επιτυχημένης προεκλογικής εκστρατείας στην οποία συμμετείχαν όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές, τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής, αλλά και άλλα στελέχη, που κατέγραψαν  όλα τα προβλήματα και τις ανεπάρκειες των πολιτικών που εφαρμόζονται εδώ και χρόνια και απλώς λειτουργούν ως ημίμετρα. «Σε αυτές τις τόσο κρίσιμες εκλογές, μόνο εμείς ως ΠΑΣΟΚ βάλαμε στην προεκλογική συζήτηση κρίσιμα θέματα για τον λαό και φυσικά για την τοπική κοινωνία» τόνισε χαρακτηριστικά.
Το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ με το 11,90%, ποσοστό πολύ κοντά στο πανελλαδικό του ποσοστό αύξησε τις πολιτικές του δυνάμεις κατά 3,13%. Αναλυτικά ανά Δήμο κινήθηκε ως εξής:
Δήμος Αγιάς 13,40%, αυξημένο κατά 4,29% συγκριτικά με το 2019 (9,11%)
Δήμος Ελασσόνας 14,55%, αυξημένο κατά 3,99% συγκριτικά με το 2019 (10,56%)
Δήμος Κιλελέρ 13,78%, αυξημένο κατά 3,65% συγκριτικά με το 2019 (10,13%)
Δήμος Λαρισαίων 10,40%, αυξημένο κατά 3,10% συγκριτικά με το 2019 (7,30%)
Δήμος Τεμπών 13,52%, αυξημένο κατά 4,49% συγκριτικά με το 2019 (9,03%)
Δήμος Τυρνάβου 10,66%, αυξημένο κατά 2,24% συγκριτικά με το 2019 (8,42%)
Δήμος Φαρσάλων 13,75%, αυξημένο κατά 1,47% συγκριτικά με το 2019 (12,28%).
ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ
Από νωρίς το απόγευμα με το κλείσιμο της κάλπης και την ανακοίνωση των exit polls, υπήρξε διάχυτη η ικανοποίηση στελεχών και μελών του ΠΑΣΟΚ, παρά την επιφυλακτικότητα της πλειοψηφίας για ανακοινώσεις και εκτιμήσεις εν αναμονή των τελικών αποτελεσμάτων με τα ακριβή ποσοστά και τη διαφορά των δύο σχηματισμών του δικομματισμού.
Ωστόσο, τα πρώτα συμπεράσματα από το exit poll ήταν ενδεικτικά στο εκλογικό κέντρο του κόμματος στην Τρίγωνη πλατεία: το διψήφιο ποσοστό, που εξασφάλισε το Κίνημα αποτελεί σημαντική επιτυχία, καθώς πέτυχε να αυξήσει την εκλογική του επιρροή και σε συνδυασμό με τη στρατηγική, όπως τη χαρακτηρίζουν, ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, να εξυπηρετήσει τον κεντρικό του στόχο να επιστρέψει με πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις.
Υπό την έννοια αυτή κατέτασσαν το ΠΑΣΟΚ στους νικητές των χθεσινών εκλογών αν και δεν έλειπαν και οι προβληματισμοί για την επόμενη ημέρα: ποιος ακριβώς είναι ο πρωταγωνιστικός ρόλος και τι θα περιλαμβάνει; Και πώς θα υλοποιηθεί η δήλωση του γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας Γιάννη Μαλάκου όταν προχθές αποτιμώντας την προεκλογική περίοδο και στέλνοντας μήνυμα μπροστά στις κάλπες διαβεβαίωνε ότι «ισχυρό ΠΑΣΟΚ σημαίνει προγραμματικές συγκλίσεις…»;
«Για το ΠΑΣΟΚ ο πραγματικός στόχος είναι ο διπλασιασμός των εκλογικών του ποσοστών και ως εκ τούτου με το χθεσινό αποτέλεσμα πέτυχε τον στόχο του κατά το ήμισυ» σημείωνε χθες το βράδυ ο πρώην βουλευτής του Κινήματος Έκτορας Νασιώκας, για να προσθέσει ότι το συνολικό αποτέλεσμα των εκλογών διαμορφώνει τις συνθήκες για να πετύχει τον στόχο του στον επόμενο γύρο των εκλογών εάν δεν σχηματιστεί κυβέρνηση.
Κληθείς να σχολιάσει τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας, ο έμπειρος πολιτικός τη χαρακτήρισε αναμενόμενη, καθώς όπως είπε ήταν το μόνο πολιτικό κόμμα με ξεκάθαρη πολιτική στόχευση, που δεν ήταν άλλη από την αυτοδυναμία του κόμματος, αν και θεώρησε μικρή έκπληξη το εύρος της νίκης και τη διαφορά της από τον ΣΥΡΙΖΑ.
ΣΥΓΚΛΙΣΗ Ή ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ
Ο σχηματισμός κυβέρνησης πάντως φαίνεται ότι αποτελεί το σημείο έντονου προβληματισμού, καθώς δεν είναι λίγοι όσοι εκτιμούν ότι μια πιθανή προγραμματική σύγκλιση με τη Νέα Δημοκρατία προκειμένου να μη μείνει η χώρα ακυβέρνητη, όπως άφηναν χθες να εννοηθεί κεντρικά στελέχη του κόμματος στα τηλεοπτικά πάνελ, θα ανέκοπτε την ανοδική πορεία του κόμματος και θα είχε μεσομακροπρόθεσμα ολέθριες συνέπειες στην εκλογική του επιρροή. Αντίθετα αυτόνομη πορεία, εκτιμούν, θα διαμόρφωνε ευνοϊκές συνθήκες για αύξηση των εκλογικών του ποσοστών δεδομένου ότι στις επόμενες εκλογές του Ιουλίου ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα κατέλθει με σοβαρά εσωκομματικά προβλήματα και κλίμα αμφισβήτησης που αναμένεται να ανοίξει από σήμερα το χθεσινό απογοητευτικό εκλογικό ποσοστό.
Σε κάθε περίπτωση, συμφωνούν στελέχη και μέλη, τα συγκεκριμένα θέματα αναμένεται να αποτελέσουν το επίκεντρο του απολογισμού των εκλογών, αλλά και του προγραμματισμού των πολιτικών από τα ανώτερα καθοδηγητικά όργανα του Κινήματος τις προσεχείς ημέρες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass