Κίνδυνος τα εγκαταλελειμμένα και τα ασυντήρητα εξωτερικά κτίρια

ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝΤΑΙ - Η ΡΑΓΔΑΙΑ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΜΑΣΤΟΡΩΝ

Δημοσίευση: 26 Μαϊ 2023 14:00

Μεγάλος εμφανίζεται ο αριθμός των κτιρίων στη Λάρισα, τα οποία δεν έχουν συντηρηθεί εξωτερικά,

με αποτέλεσμα να παρατηρείται πτώση σοφάδων και να κινδυνεύουν με τραυματισμό οι περαστικοί. Η συντήρησή τους αποτελεί φυσικά υποχρέωση των ιδιοκτητών τους, οι οποίοι είτε αδιαφορούν είτε δεν μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά στο κόστος μιας τέτοιας συντήρησης, όταν, μάλιστα, τόσο τα οικοδομικά υλικά όσο και το κόστος εργασίας των μαστόρων έχουν φτάσει στα ύψη.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, πρόκειται για σπίτια που έχουν μισθωθεί και ο ιδιοκτήτης τους δεν μπαίνει στη διαδικασία να προχωρήσει σε εργασίες, όταν μάλιστα δεν του το ζητά και ο μισθωτής.
Σε άλλες περιπτώσεις, πρόκειται για ακατοίκητα κτίρια, τα οποία φαίνεται να έχουν εγκαταλειφθεί από τους ιδιοκτήτες τους. Σε αυτά τα κτίσματα το πιο πιθανό είναι να μη γίνουν ποτέ εργασίες συντήρησης, καθώς δεν υπάρχει ενδιαφέρον να κατοικηθούν.
Υπάρχουν φυσικά και οι περιπτώσεις των ασυντήρητων εξωτερικά πολυκατοικιών, στις οποίες οι ένοικοί τους δεν συμφωνούν να χρεωθούν τις εργασίες, είτε λόγω του υψηλού κόστους, είτε γιατί κάποιοι από τους ενοίκους είναι κακοπληρωτές, είτε γιατί δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους για να πάρουν μια οριστική απόφαση. Από την άλλη, αυτήν ειδικά την περίοδο, είναι πολύ δύσκολο να βρει κάποιος συνεργεία για οικοδομικές εργασίες, όταν στο μεγαλύτερο ποσοστό τους απασχολούνται στην κατασκευή νέων πολυκατοικιών στην πόλη της Λάρισας και όχι μόνο.
Η ραγδαία ανοικοδόμηση που παρατηρείται τους τελευταίους μήνες στη Λάρισα, η εκπληκτική ταχύτητα της ανέγερσης νέων πολυκατοικιών και ο μεγάλος αριθμός τους, σε κάθε άκρο της πόλης, έχει δεσμεύει για πολύ καιρό πολλούς επαγγελματίες που ασχολούνται με οικοδομικές εργασίες, καθώς και πολλές άλλες ειδικότητες ελεύθερων επαγγελματιών, που εμπλέκονται με τον κατασκευαστικό κλάδο, όπως ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, πλακατζήδες, σιδεράδες κ.ά.
Εκτός όλων των παραπάνω, το φαινόμενο της μεγάλης φθοράς που παρουσιάζουν πολλά κτίρια εμφανίζεται πιο έντονο αυτήν την περίοδο, καθώς δεν έχουν ξεκινήσει οι εργασίες συντήρησής τους, εξαιτίας των άστατων καιρικών συνθηκών.
Άλλωστε, τέτοιες εργασίες προγραμματίζονται και ενδείκνυται να γίνουν σε καλές καιρικές συνθήκες.
ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass