Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 03 Ιουν 2023 14:22

Δεν θα γίνει η λαϊκή αγορά της Πέμπτης στο Αβέρωφ

Δεν θα πραγματοποιηθεί η λαϊκή αγορά της Πέμπτης 8 Ιουνίου στη συνοικία Αβέρωφ,

στην οδό Καλλισθένη, λόγω πανελληνίων εξετάσεων. Αυτό ανακοινώθηκε από το Τμήμα Λαϊκών Αγορών του Δήμου Λαρισαίων, αυτό αποφασίστηκε μετά από αίτημα του 12ου Λυκείου Λάρισας, το οποίο έγινε δεκτό.


Υποβάλλονται δηλώσεις ζημιών στον ΕΛΓΑ

Οι αγρότες του Δήμου Κιλελέρ των οποίων οι καλλιέργειες (ψυχανθή, σανοδοτικά, βαμβάκια επανασποράς κ.α.) έχουν υποστεί ζημιά από βροχοπτώσεις στις 30-5-2023 μπορούν να υποβάλουν δήλωση ζημιάς ΕΛΓΑ στους αρμόδιους ανταποκριτές ως και την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αντιδημαρχίας Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Κιλελέρ, για τις Δημοτικές Ενότητες Νίκαιας, Πλατυκάμπου και Αρμενίου οι δηλώσεις των αγροτών γίνονται στο παλιό Δημαρχείο της Νίκαιας (τηλ. 2410-921.214).  Για τη Δημοτική Ενότητα Κιλελέρ οι δηλώσεις γίνονται στο παλιό Δημαρχείο στο Κιλελέρ (τηλ. 2413-505.800).


Αναγγελίες ζημιάς από τον Δήμο Φαρσάλων για πληττόμενες
καλλιέργειεςΤηλεφωνική επικοινωνία είχε ο αντιδήμαρχος Φαρσάλων, αρμόδιος για θέματα πρωτογενούς τομέα, κ. Δημήτρης Γούσιας, με τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ στον Νομό Λάρισας, κ. Σπύρο Σπυρόπουλο, προκειμένου να ζητηθούν οι πρωτοβουλίες που πρέπει να ληφθούν για τις καταστροφές που προκλήθηκαν σε καλλιέργειες από τις καιρικές συνθήκες το τελευταίο διάστημα. Αποφασίστηκε να γίνουν από τον Δήμο Φαρσάλων αναγγελίες ζημιάς (όπου δεν έχουν γίνει ήδη) στις περιοχές όπου λόγω των βροχοπτώσεων κρίνεται αναγκαία η επανασπορά στο βαμβάκι, αλλά και για καταστροφές σε καλλιέργειες φακής και βίκου.

 

Εθελοντικός καθαρισμός παραλίας Μεσαγγάλων

Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Μεσαγγάλων διοργανώνει εθελοντικό καθαρισμό αύριο Κυριακή, και ώρα 8 το πρωί, στην παραλία Μεσαγγάλων. Τα σημεία συνάντησης των εθελοντών θα είναι τα εξής: 1) οδός Ποσειδώνος, συνοικία Καράβια 2) θέση Ακρωτήρι τέρμα Ιπποκράτους στην παραλία μπροστά από το «friends cafe» και 3) στην ταβέρνα «Αγνάντι». Στις συγκεκριμένες περιοχές θα βρίσκονται επικεφαλής -μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου, οι οποίοι θα συντονίσουν τις δράσεις καθαρισμού.

 

 Αγρυπνία για την εορτή του Αγίου Πνεύματος στον Αγιο Αχίλλιο

Αύριο Κυριακή 4 Ιουνίου, στις 9.30 το βράδυ, θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία για την εορτή του Αγίου Πνεύματος, στον Ι.Μ.Ν. Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης. Η Αγρυπνία θα περιλαμβάνει την Ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου, τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία, κατά την οποία οι πιστοί χριστιανοί θα έχουν την ευκαιρία να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων. Μεθαύριο Δευτέρα 5 Ιουνίου το πρωί ΔΕΝ θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στον Άγιο Αχίλλιο.

 

Θεία Λειτουργία του Αγίου Πνεύματος στο «Χαρίσειο» Ιδρυμα

Μεθαύριο Δευτέρα 5 Ιουνίου (Αγίου Πνεύματος), το πρωί, θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων, που βρίσκεται εντός του «Χαρισείου» Ιδρύματος, ημέρα κατά την οποία εορτάζει ο Άγιος Δωρόθεος ο ιερομάρτυρας και άγει τα ονομαστήριά του ο π. Δωρόθεος, ο οποίος εγκαταβιεί εντός του Ιδρύματος.

 

Παράκληση και κήρυγμα στον Αγ. Αχίλλιο, κάθε Τετάρτη

Με την ευλογία του σεβασμιότατου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου, συνεχίζονται τα εσπερινά κηρύγματα στον Ι.Μ.Ν. Αγίου Αχιλλίου. Κάθε Τετάρτη, στις 7.00 μ.μ., τελείται Παράκληση σε κάποιον Άγιο (διαφορετικό κάθε φορά) και στη συνέχεια ο π. Ραφαήλ πραγματοποιεί κήρυγμα με θέμα: «Ανάλυση της Θείας Λειτουργίας». Την Τετάρτη 7 Ιουνίου θα τελεστεί η παράκληση στον Άγιο Ευμένιο Σαριδάκη.

 

Το Ψυχοσάββατο της Πεντηκοστής στον Αγιο Αχίλλιο

Σήμερα 3 Ιουνίου πέφτει φέτος το Ψυχοσάββατο της Πεντηκοστής και θα διαβαστεί το Τρισάγιο για τα κόλλυβα των κεκοιμημένων αδερφών μας στον Άγιο Αχίλλιο. Χθες Παρασκευή διαβάστηκε μετά την ακολουθία του Εσπερινού, ενώ σήμερα το πρωί στο τέλος της Θ. Λειτουργίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass