Στο Εφετείο ζητά «θεραπεία» ο νευροχειρουργός Ν. Χαυτούρας

ΠΡΟΣΕΦΥΓΕ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΟ Γ.Ν. ΒΟΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΤΕΘΕΙ ΣΕ ΑΡΓΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΡΩΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ ΤΟΥ ΟΣΕ

Δημοσίευση: 08 Ιουν 2023 15:39

Την επιστροφή στην εργασία του στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου διεκδικεί δικαστικά ο νευροχειρουργός Νίκος Χαυτούρας, ο οποίος έχει τεθεί σε αργία από τις 7 Μαρτίου. Ο πρώην πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ και γιατρός στο Γ.Ν. Βόλου τέθηκε αρχικά σε διαθεσιμότητα και στη συνέχεια σε αργία, καθώς φέρεται να ενέκρινε την πολυήμερη αναρρωτική άδεια του προφυλακισμένου, για τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, Βολιώτη επιθεωρητή του ΟΣΕ.


Όπως είναι γνωστό, την επομένη της τραγωδίας όπου έχασαν τη ζωή τους 57 επιβαίνοντες των δύο αμαξοστοιχιών το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου στα Τέμπη, ο 62χρονος επιθεωρητής του ΟΣΕ απευθύνθηκε στη Νευροχειρουργική Κλινική του Γ.Ν. Βόλου και επικαλούμενος πρόβλημα υγείας, ζήτησε και έλαβε αναρρωτική άδεια 30 ημερών.
Άδεια την οποία φέρεται να ενέκρινε ο κ. Χαυτούρας, πράξη που ο ίδιος με δηλώσεις του στα ΜΜΕ αρνήθηκε, παραπέμποντας σε άλλον γιατρό. Η εξέλιξη προκάλεσε την παρέμβαση του τότε υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, ο οποίος διέταξε ΕΔΕ, με την ολοκλήρωση της οποίας ο νευροχειρουργός τέθηκε σε αργία ενός έτους.
Πριν από 15 ημέρες ο κ. Χαυτούρας και με απώτερο σκοπό να επιστρέψει στην εργασία του προσέφυγε στο Διοικητικό Εφετείο της Λάρισας, καταθέτοντας Αίτηση Ακύρωσης και Αίτηση Αναστολής. Ζητώντας με τον τρόπο αυτόν να ανακληθεί η απόφαση του διοικητή του Γ.Ν. Βόλου, Ιωάνν. Ντόκου, που εκδόθηκε με εντολή του Υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με την οποία τέθηκε σε δυνητική αργία για ένα έτος.
Η Αίτηση Ακύρωσης της απόφασης -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», δεν έχει προσδιορισθεί ακόμη- και χθες στο Διοικητικό Εφετείο συζητήθηκε το αίτημα του κ. Χαυτούρα να εκδοθεί απόφαση προσωρινής διαταγής.
Ο κ. Χαυτούρας ζητά να επιστρέψει στην εργασία του, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην εξυπηρέτηση των ασθενών από την απουσία του. Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass