ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

«Στο συνεργείο μόνο για τα απαραίτητα»

Δημοσίευση: 20 Οκτ 2014 12:40 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 18:30

«Από στοιχεία καταστημάτων ανταλλακτικών, σε ανταλλακτικά όπου υπήρχε μεγάλη κινητικότητα και αφορούν σε θέματα ασφάλειας, όπως τα τακάκια φρένων, τα αμορτισέρ, τα ελαστικά κλπ., φαίνεται ότι σήμερα σε αυτά τα ανταλλακτικά, οι πωλήσεις έχουν “πατώσει”. Δηλαδή οι καταναλωτές απευθύνονται στα συνεργεία μόνο για τα απολύτως απαραίτητα και συνεπώς τίθεται σοβαρό θέμα ασφάλειας» τόνισε στην «ΕτΔ» ο τεχνολόγος Οχημάτων του Ινστιτούτου Διαρκούς Επιμόρφωσης Επιχειρήσεων Αυτοκινήτου (ΙΔΕΕΑ) Γ. Καπετανάκης με αφορμή ημερίδα που διοργάνωσε το ΙΔΕΕΑ, με επαγγελματικούς συλλόγους στο χώρο του αυτοκινήτου χθες στη Λάρισα με θέμα «το συνεργείο ως επιχείρηση, ευκαιρίες και τρόποι ανάπτυξης στην οικονομική κρίση».

Εκατοντάδες μέλη συλλόγων του χώρου των αυτοκινήτων, όπως των Συλλόγων, Πτυχιούχων Ιδιοκτητών Συνεργείων Αυτοκινήτων, Μηχανικών, Φανοποιών, Ηλεκτρολόγων Αυτοκινήτων ν. Λάρισας, των Συλλόγων Συνεργείων Βόλου, Ελασσόνας, Καρδίτσας, Λαμίας και του Συλλόγου Επισκευαστών Τρικάλων, βρέθηκαν χθες στο «Ιμπέριαλ» όπου παρακολούθησαν σειρά εισηγήσεων που ήταν ενταγμένες στις θεματικές ενότητες που αφορούσαν, στις εναλλακτικές μορφές ενέργειας ως επιχειρηματική έρευνα, στην ηλεκτροκίνηση και τις τεχνολογίες που έρχονται, αλλά και στο συνεργείο ως επιχείρηση.

Η ημερίδα άνοιξε με τον πρόεδρο του Συλλόγου Πτυχιούχων Ιδιοκτητών Συνεργείων Αυτοκινήτων ν. Λάρισας Δημήτρη Παληογιάννη να σημειώνει την ανάγκη της επιμόρφωσης αλλά και τα βήματα προόδου του κλάδου με αφορμή και την τεχνολογική εξέλιξη του αυτοκινήτου. Για να ακολουθήσουν χαιρετισμοί που απηύθυναν ο αντιπεριφερειάρχης Λάρισας Δημ. Παπαδημόπουλος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας Δημ. Αδάμ, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων Βασ. Γιαγιάκος, ο πρόεδρος της ΕΟΒΕΑΜΜ Αθαν. Νικολόπουλος και ο πρόεδρος της ΟΕΒΕ Λάρισας Φαίδ. Ζάμπουρας.

Αναφερόμενος στη θεματολογία της ημερίδας, ο κ. Καπετανάκης τόνισε στην «ΕτΔ» ότι «ο πρώτος άξονας αφορά στα καύσιμα, όπως το φυσικό αέριο κίνησης και το υγραέριο» χαρακτηρίζοντας «καύσιμο του μέλλοντος το φυσικό αέριο κίνησης. Ηδη η ΔΕΠΑ σχεδιάζει 13 πρατήρια καυσίμων κατά μήκος της ΠΑΘΕ, προβλέποντας πρατήρια ανεφοδιασμού σε Λάρισα και Βόλο. Τα αέρια και τα εναλλακτικά καύσιμα είναι τα καύσιμα στα οποία θα οδηγηθούν αναγκαστικά οι αυτοκινητοβιομηχανίες.

Ο δεύτερος άξονας των εισηγήσεων αφορούσε στην ηλεκτροκίνηση, με τον κ. Καπετανάκη, να σημειώνει πως «το νομοθετικό πλαίσιο έχει πλέον ξεκαθαρίσει και στη χώρα μας, ενώ υπάρχουν εταιρίες που ήδη κυκλοφορούν οχήματα στη χώρα μας. Εξέλιξη που επιτρέπει πλέον στα συνεργεία να διαθέτουν φορτιστές, με την αγορά να ανοίγει πλέον. Τέλος ο τρίτος άξονας αφορούσε στο συνεργείο, ως επιχείρηση».

Ερωτηθείς για τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στο αυτοκίνητο, ο κ. Καπετανάκης σημείωσε «από στοιχεία καταστημάτων ανταλλακτικών, σε ανταλλακτικά όπου υπήρχε μεγάλη κινητικότητα και αφορούσαν σε θέματα ασφάλειας, όπως τα τακάκια φρένων, τα αμορτισέρ, τα ελαστικά κλπ., φαίνεται ότι σήμερα σε αυτά τα ανταλλακτικά οι πωλήσεις έχουν “πατώσει”.

Δηλαδή οι καταναλωτές απευθύνονται στα συνεργεία μόνο για τα απολύτως απαραίτητα και συνεπώς τίθεται σοβαρό θέμα ασφάλειας. Ηδη φαίνεται και από την κίνηση των οχημάτων στις εθνικές οδούς όπως η μειωμένη ταχύτητα δεν αφορά μόνο στην εξοικονόμηση βενζίνης αλλά και στο γεγονός ότι ο οδηγός γνωρίζει πως το αυτοκίνητό του έχει πλέον αδύνατα σημεία.

Η κακή συντήρηση των αυτοκινήτων πέραν του θέματος της ασφάλειας, θέτει και θέμα προστασίας, ρύπανσης του περιβάλλοντος με την κρίση να ευνοεί τέλος και τα παράνομα συνεργία» κατέληξε ο κ. Καπετανάκης.

Η πανθεσσαλική ημερίδα ολοκληρώθηκε το απόγευμα με παρουσίαση προϊόντων διαφόρων εταιριών αλλά και δράσεων της Ομοσπονδίας και Σωματείων, σχετικά με τα προβλήματα που απασχολούν τους επισκευαστές.

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass