Εριξαν χειροβομβίδα και εμπρηστικό μηχανισμό σε πιλοτή οικοδομής

«ΣΤΑ ΤΥΦΛΑ» Η ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ - ΕΚΠΛΗΚΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΗΛΩΝΕΙ ΤΟ ΖΕΥΓΟΣ 39ΧΡΟΝΩΝ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Δημοσίευση: 25 Ιουν 2023 13:08
Σημάδια από τα θραύσματα της χειροβομβίδας  κάτω από το μπαλκόνι του διαμερίσματος,  του μοναδικού κατοικήσιμου στην τριώροφη οικοδομή Σημάδια από τα θραύσματα της χειροβομβίδας κάτω από το μπαλκόνι του διαμερίσματος, του μοναδικού κατοικήσιμου στην τριώροφη οικοδομή

«Στα τυφλά» κινούνται προς το παρόν οι έρευνες αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας για τον εντοπισμό των δραστών της επίθεσης σε βάρος ζεύγους Λαρισαίων που εκδηλώθηκε χθες τα ξημερώματα, όταν άγνωστοι δράστες έριξαν χειροβομβίδα και πέταξαν εκρηκτικό, εμπρηστικό μηχανισμό στην πιλοτή τριώροφης οικοδομής, στην οποία διαμένει μόνο το ζευγάρι των 39χρονων Λαρισαίων.


Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας της ΕΛ.ΑΣ., στις 3.23’ χθες τα ξημερώματα άγνωστοι δράστες που κατόπτευαν τον χώρο και θέλοντας προφανώς να μην υπάρξουν τραυματισμοί ή εκτεταμένες ζημιές από την ενέργειά τους, πέταξαν μια χειροβομβίδα -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε»- αμυντικού τύπου και παράλληλα έριξαν ένα πλαστικό μπουκάλι με έναν αυτοσχέδιο εμπρηστικό, εκρηκτικό μηχανισμό, με τα πρώτα ευρήματα να παραπέμπουν σε δυναμίτιδα.
Χειροβομβίδα και εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγησαν σχεδόν ταυτόχρονα, με διαφορά μερικών δευτερολέπτων, προκαλώντας μικρής έκτασης υλικές ζημιές στην πιλοτή της οικοδομής, σε συνοικία της Λάρισας. Η χειροβομβίδα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, από τη ρήψη της «σφηνώθηκε» στο κενό του τοιχίου του αυλόγυρου με τον διάδρομο της συρόμενης πόρτας, με αποτέλεσμα τα θραύσματα να αφήσουν σημάδια κάτω από το μπαλκόνι του πρώτου ορόφου της τριώροφης οικοδομής, του μοναδικού κατοικήσιμου ορόφου.
Από την έκρηξη δεν τραυματίστηκε κάποιος, ενώ προκλήθηκαν, επίσης, φθορές στο Ι.Χ. αυτοκίνητο του ζεύγους των 39χρονων Λαρισαίων που εκείνη την ώρα κοιμόντουσαν στο σπίτι τους.
Παρότι εκτιμάται πως πρόκειται για στοχευμένη επίθεση, το ζευγάρι των ιδιωτικών υπαλλήλων, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», έδειχνε, επίσης, να απορεί με την επίθεση σε βάρος του, ενώ από τα πρώτα, επίσης, στοιχεία της έρευνας δεν φαίνεται να προκύπτει κάποιο κίνητρο ή τυχόν διαφορές που να «δικαιολογούν» την επίθεση.
Αστυνομικοί περισυνέλαξαν από την πιλοτή της οικοδομής έναν μοχλό απελευθέρωσης (περόνη) της χειροβομβίδας, όπως και υπολείμματα αυτοσχέδιου μηχανισμού, τα οποία θα εξεταστούν εργαστηριακά. Η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας που αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, βρίσκεται σε εξέλιξη.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass