Τα μικρά και μεγάλα ποσοστά των χωριών της Λάρισας

ΤΑ ΑΞΙΟΠΕΡΙΕΡΓΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

Δημοσίευση: 27 Ιουν 2023 14:10

Του Κώστα Γκιάστα

Μπορεί λίγο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του Μαϊου το πρώτο

θέμα συζήτησης να ήταν η τεράστια διαφορά ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ, όμως σ’ αυτές τις εκλογές το ενδιαφέρον άλλαξε. Μετατοπίστηκε κυρίως στον αγώνα των μικρών κομμάτων και γύρω από την προσπάθεια που έκαναν να πάρουν το απαραίτητο 3% για να κερδίσουν κάποιες θέσεις στη Βουλή. Με δεδομένο αυτό λοιπόν διαμορφώθηκε ανάλογα και το αποτέλεσμα που έβγαλαν οι κάλπες στα χωριά του νομού της Λάρισας. Η «Ε» κατέγραψε κάποια από αυτά. Για τη Νέα Δημοκρατία τα καλύτερα ποσοστά καταγράφηκαν στην περιοχή των Φαρσάλων. Περιοχή άλλωστε από την οποία κατάγεται ο Χρήστος Καπετάνος. Στην Καλλιθέα για παράδειγμα πήρε ποσοστό 72,7%, ενώ στο 72,2% βρέθηκε το κόμμα στο χωριό Υπέρεια. Το ίδιο καλά τα πήγε και στο Ναρθάκι όπου κατέγραψε 66,8%. Από κει και πέρα εξίσου εντυπωσιακά ήταν και τα ποσοστά που πήρε η ΝΔ στην Αγναντερή του Κιλελέρ με 61,9%, όπως και στο Σωτήριο 63,3%. Στο 65,1% έφτασε στην Κλεισούρα της Ελασσόνας, κάτι που δείχνει πως είχε καθολική υπεροχή σε όλο τον νομό. Σε δύο χωριά ήταν που έχασε η Νέα Δημοκρατία από τον ΣΥΡΙΖΑ. Το ένα ήταν στα Νάματα του Δήμου Κιλελέρ. Εκεί πήρε 33%, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δύο ποσοστιαίες μονάδες περισσότερες. Στην Αγιά Σοφιά του Δήμου Τυρνάβου πάντως ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τη ΝΔ με δέκα μονάδες διαφορά (44%-34%).
Το ΠΑΣΟΚ πάντως σημείωσε ίσως το μεγαλύτερο ποσοστό του στο χωριό της Καρίτσας του Δήμου Αγιάς όπου το κοντέρ σταμάτησε στο 26,4%, περιοχή άλλωστε της πρώην βουλευτή, Βάσως Αλεξανδρίδου. Το ΚΚΕ παραδοσιακά τα πάει καλά σε χωριά του Δήμου Αγιάς και Ελασσόνας. Ενδεικτικά στη Μαρμαρίνη πήρε 26% όπως και στην Αετοράχη, ενώ στην Τσαριτσάνη έφτασε το 29,9%, στα Γεράνια άγγιξε το 33%. Σε όλα τα παραπάνω αναδείχθηκε 2ο κόμμα στις συγκεκριμένες περιοχές.
Το κόμμα Σπαρτιάτες στα χωριά των Φαρσάλων είχε πολύ καλά ποσοστά. Ενδεικτικά στη Ρευματιά πήρε 17,1% και αναδείχθηκε 3ο κόμμα, στη Σκοπιά πήρε 13,4%, ενώ στο Δίλοφο έφτασε το 14% και βγήκε 2ο κόμμα στο χωριό. Εξίσου καλά πήγε και στο χωριό Μικρό Βουνό του Δήμου Κιλελέρ όπου έφτασε το 11% και αναδείχθηκε πάλι 2ο κόμμα.
Η Ελληνική Λύση πάντως στο χωριό Αιγάνη του Δήμου Τεμπών είδε το ποσοστό της να είναι διψήφιο και να φτάνει στο 11,8%. Πρέπει να είναι από τις λίγες περιπτώσεις σε όλη την Ελλάδα. Πόσο μάλιστα όταν αναδεικνύεται και 3ο κόμμα στην περιοχή.  Το κόμμα Νίκη στο χωριό των πολυτέκνων της Βερδικούσιας έλαβε ποσοστό 8,1%, ενώ το ίδιο καλά τα πήγε και στο ομώνυμο χωριό... Νίκη του Δήμου Κιλελέρ φτάνοντας το 6,1%. Στο 6,3% βρέθηκε και στο χωριό Μικρό Βουνό Φαρσάλων.
Στο Μεγάλο Μοναστήρι του Δήμου Κιλελέρ η Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε καλές επαφές αφού έλαβε ποσοστό κοντά το 5%. Τέλος η Φωνή Λογικής της Λατινοπούλου μπορεί να μην μπήκε στη Βουλή, όμως στη Σκοπιά Φαρσάλων κατάφερε να κερδίσει πολλούς φίλους. Δεν εξηγείται διαφορετικά το ποσοστό 3,91% που έλαβε...

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
COFFEE SHOW DHMOS LARISAION 15-5-24

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass