«Μάγεψαν» με τις υποκριτικές τους ικανότητες

ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «Η ΔΕ ΓΥΝΗ ΝΑ ΦΟΒΗΤΑΙ ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ»

Δημοσίευση: 28 Ιουν 2023 14:00

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Νίκου Γουργιώτη

Μια καθόλα εξαιρετική θεατρική παράσταση είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι μπόρεσαν να χωρέσουν το βράδυ της Δευτέρας στην κατάμεστη αίθουσα «Αλέξανδρος Αλεξούλης» του Πολιτιστικού Κέντρου «Χρυσαλλίδα» στην Αγιά,

όπου μαθητές και μαθήτριες του τοπικού Γενικού Λυκείου παρουσίασαν το περίφημο έργο του Γιώργου Τζαβέλλα «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα».
Τα παιδιά που συμμετείχαν πραγματικά ξεπέρασαν τους εαυτούς τους. Με τον νεανικό τους ενθουσιασμό και το επαγγελματικό τους παίξιμο κατάφεραν να ξεσηκώσουν το πολυπληθές κοινό, να του χαρίσουν στιγμές γέλιου και συγκίνησης και να εισπράξουν ουκ ολίγες φορές το ζεστό και παρατεταμένο χειροκρότημά του.
Εμφανώς έκπληκτοι από το αποτέλεσμα, ο διευθυντής του σχολείου Νίκος Ντάβας, η περιφερειακή διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βασιλική Ζιάκα, ο δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας, στους σύντομους χαιρετισμούς τους με το πέρας της παράστασης εξέφρασαν τον θαυμασμό τους προς τους μικρούς ηθοποιούς και απέδωσαν τα εύσημα στους υπεύθυνους καθηγητές Αποστόλη Ματράκη και Ανδρονίκη Σακελλαρίου.
Τους ρόλους του θεατρικού αυτού έργου, που έχει αφήσει εποχή και στον κινηματογράφο, ενσάρκωσαν οι: Αναστάσης Λάγγας (Αντωνάκης Κοκοβίκος), Δέσποινα Μαρούδα (Ελένη Κοκοβίκου), Λοροσίτα Πρένι (Μπεμπέκα), Μαρκέλλα Ντανταλή (Παγώνα), Σταύρος Καρνάβας (Θεμιστοκλής, μάστορας), Έντρι Χάμζα (συν/χης Χαράλαμπος, αστυφύλακας), Γιώργος Διαμαντής (Ιάσων Παγκιναρόπουλος, δικηγόρος), Φλόρενς Μεζίου (Μικές, φαρμακοποιός), Ραφαέλλα Μπαλογιάννη (Κατίνα, σύζυγος του Χαράλαμπου), Αλέσια Σινάνι (Κλάρα Παγκιναροπούλου), Χαρά Γκαλιάκη (Μάρω, σύζυγος του Μικέ-Φωφώκα) και Κατερίνα Κερμελή (Αγλαΐα Παπαμήτρου). Στα τραγούδια ήταν οι: Λάλα Έντζι και Παφίλη Αντωνία. Υπεύθυνος ήχου ήταν ο Γιώργος Αμπελακιώτης.
Σημαντική ήταν η βοήθεια στην πραγματοποίηση της παράστασης των: Έλενας Κούκα (δημοτικής υπαλλήλου), Ιωάννη Μαρούδα (κατασκευή σκηνικών) και Φωκίωνα Γεωργοβίτσα (φωτισμός, τεχνική υποστήριξη). Επίσης, του αντιδημάρχου Παιδείας Νικολάου Τσιαγκάλη, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, της θεατρικής ομάδας του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αγιωτών «Μιλτιάδης Δάλλας» και του σκηνοθέτη αυτής Αχιλλέα Αρχοντή.
Την παράσταση παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, πλην των προαναφερόμενων ομιλητών, ο αντιδήμαρχος Παιδείας Νίκος Τσιαγκάλης, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Νίκος Ντάγκας, η δημοτική σύμβουλος Σοφία Σοφολόγη – Μπαλταγιάννη, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αγιάς Γεώργιος Κούκας, η πρώην δήμαρχος Αγιάς Χριστίνα Χριστούλα, η νέα διευθύντρια του Γενικού Λυκείου από την ερχόμενη σχολική χρονιά και μέχρι πρότινος διευθύντρια του Γυμνασίου Αγιάς Βικτώρια Δημητρίου, πολλοί εκπαιδευτικοί, και φυσικά γονείς, κηδεμόνες, συγγενείς και φίλοι των μαθητών – ηθοποιών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass