Γιατί πέφτουν τα «υγιή» δέντρα;

ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΥΜΒΑΝ ΜΕ ΠΤΩΣΗ ΛΥΚΙΔΑΜΒΑΡΗΣ

Δημοσίευση: 28 Ιουν 2023 13:36
«Υγιές» έδειχνε το δέντρο που έπεσε  στη συμβολή των οδών  Ηρ. Πολυτεχνείου  και Φαρσάλων «Υγιές» έδειχνε το δέντρο που έπεσε στη συμβολή των οδών Ηρ. Πολυτεχνείου και Φαρσάλων

Την παρέμβαση του διευθύνοντα την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λάρισας, Απόστ. Τζαμαλή, προκάλεσε το δεύτερο περιστατικό πτώσης δέντρου σε διάστημα λίγων ημερών, που φαινομενικά έδειχνε υγιές, σύμφωνα και με προχθεσινό δημοσίευμα της «Ε».

Το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε στα τέλη του περασμένου Μαΐου και στην πολυσύχναστη διάβαση στη συμβολή των οδών Ηρ. Πολυτεχνείου και Φαρσάλων, όπου έπεσε ένα μεγάλο φυλλοβόλο δέντρο, μια λυκιδάμβαρη. Από την πτώση του δέντρου προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε σταθμευμένο Ι.Χ., ενώ ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κάποιος διερχόμενος πολίτης ή οδηγός αυτοκινήτου, αφού το δέντρο λόγου του όγκου του από την άκρη του μικρού πάρκου πέφτοντας σκέπασε το πεζοδρόμιο, ενώ τα κλαδιά του κάλυψαν τη μία λωρίδα κυκλοφορίας στην οδό Ηρ. Πολυτεχνείου.
Η Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου Λαρισαίων εξετάζει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έπεσε (σ.σ. αν προηγήθηκαν ισχυροί άνεμοι κ.λπ.) το μεγάλο δέντρο, ο κορμός του οποίου εξωτερικά έδειχνε υγιής, ωστόσο η πτώση του αποκάλυψε το σαθρό ριζικό σύστημα.
Το δεύτερο περιστατικό αφορά, επίσης, σε λυκιδάμβαρη, που βρισκόταν σε πεζοδρόμιο της οδού Αγιάς και προχθές, έπειτα από ισχυρούς ανέμους, κατέπεσε προκαλώντας υλικές ζημιές σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα.
Την ίδια ημέρα, λόγω των ανέμων, καταγράφηκαν πτώσεις δέντρων και σε άλλες περιοχές. Όπως, μεταξύ άλλων, σημειωνόταν στο δημοσίευμα της «Ε», «ένας μεγάλου ύψους σφένδαμος έπεσε μέσα σε παιδική χαρά στην Αμυγδαλέα, μία λυκιδάμβαρη που βρισκόταν σε πεζοδρόμιο της οδού Αγιάς έπεσε πάνω σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα, ενώ ένας μικρός πλάτανος που βρίσκεται σε πλατεία της Φιλιππούπολης πήρε επικίνδυνη κλίση.
Για όλες τις παραπάνω περιπτώσεις ειδοποιήθηκε η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Λαρισαίων, η οποία έσπευσε άμεσα με συνεργεία της να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν», ενώ «σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λαρισαίων, Γιάννη Αλεξούλη, οι ιδιοκτήτες των σταθμευμένων αυτοκινήτων όπου έπεσε το δέντρο θα αποζημιωθούν».
Οι πτώσεις δέντρων και κλαδιών γενικότερα θεωρούνται συνηθισμένες έπειτα από έντονα καιρικά φαινόμενα, ωστόσο ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός με τα δύο περιστατικά με δέντρα όπως η λυκιδάμβαρη, ο κορμός των οποίων δεν πρόδιδε το σάπιο ριζικό σύστημα που τα κατέστησε επικίνδυνα με τους ισχυρούς ανέμους.
Με αφορμή και το δημοσίευμα της «Ε» ο κ. Τζαμαλής παρήγγειλε χθες προκαταρκτική εξέταση, στο πλαίσιο της οποίας ο αντιδήμαρχος Πρασίνου θα κληθεί να δώσει διευκρινίσεις σχετικά με τον εάν έχει γίνει έλεγχος για να διαπιστωθεί η κατάσταση των δέντρων, όπως και για τα μέτρα που λαμβάνονται για τον έλεγχο.
Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass