Νηπιαγωγοί εκπαιδεύτηκαν να σώζουν ζωές παιδιών

Σεμινάριο βασικής υποστήριξης ζωής σε παιδιά και βρέφη στο προσωπικό των βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Λαρισαίων *Από την ΕΠΙ.ΖΩ.

Δημοσίευση: 03 Ιουλ 2023 15:08

Η «Επιμόρφωση Ζωής» (Επι.Ζω.) σε συνεργασία με τον Δήμο Λαρισαίων,

το Πανεπιστήμιο Πολιτών και άλλων φορέων της πόλης, διοργάνωσαν και υλοποίησαν για πρώτη φορά στον Νομό Λάρισας πιστοποιημένο σεμινάριο «Βασικής υποστήριξης ζωής, σε παιδιά και βρέφη (PBLS, ERC)».
Το σεμινάριο αφορούσε στην παροχή πιστοποιημένης εκπαίδευσης σε βασικές, αλλά σωτήριες γνώσεις και δεξιότητες, για την εφαρμογή Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ), χρήσης Απινιδωτή (ΑΕΑ) και αντιμετώπισης πνιγμονής σε παιδιά και βρέφη από ξένο σώμα, σύμφωνα με τις νεότερες κατευθυντήριες οδηγίες του ERC (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης). Υλοποιήθηκε στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας. Στη διάρκεια του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες/-ουσες είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν και να αποκτήσουν πρακτικές δεξιότητες στην εκτίμηση και την αντιμετώπιση επειγουσών καταστάσεων που απειλούν την υγεία, αλλά και τη ζωή παιδιών και βρεφών.
Το σεμινάριο PBLS είχε συνολική διάρκεια 6 ωρών και στη λήξη του χορηγήθηκαν στους επιτυχόντες εκπαιδευόμενους πιστοποιήσεις επάρκειας γνώσεων τριετούς διάρκειας (διεθνούς αναγνώρισης) από το ERC.
Η «Επι.Ζω.» συνεχάρη τον Δήμο Λαρισαίων και ειδικότερα τον κ. Δεληγιάννη Δημήτριο, αντιδήμαρχο Διοίκησης, Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης και τη διευθύντρια της Διεύθυνσης Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου Λαρισαίων, κ. Σταυρούλα Μπαξεβάνου, για την πρωτοβουλία, την υποδειγματικά άψογη και εξαιρετική οργάνωση, η οποία έδωσε την ευκαιρία στους/στις συμμετέχοντες/-ουσες, να αποκτήσουν νέες σημαντικές γνώσεις και δεξιότητες. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης είναι το πρώτο που υλοποιείται στη χώρα μας για προσωπικό Βρεφονηπιακών Σταθμών αρμοδιότητας του Δήμου Λαρισαίων.
Θερμές ευχαριστίες εκφράστηκαν και στους πιστοποιημένους εκπαιδευτές της «Επι.Ζω.», οι οποίοι/-ες συνέβαλλαν στην επιτυχή διοργάνωση και υλοποίηση των σεμιναρίων, καθώς και στους εξαιρετικούς εκπαιδευόμενους.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass