Εντυπωσίασε η Δημοτική Χορωδία Αγιάς

ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗ ΒΕΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΑΚΗ ΠΑΝΟΥ

Δημοσίευση: 14 Ιουλ 2023 15:10

Μια πολύ όμορφη βραδιά έζησαν όσοι και όσες επέλεξαν να βρεθούν το βράδυ της Τετάρτης στο Ανοιχτό «Θέατρο Θάλασσας» στη Βελίκα. Εκεί όπου η Δημοτική Χορωδία Αγιάς «Δημήτρης Τζιτζιλέρης» πραγματοποίησε ένα εξαιρετικό αφιέρωμα στον αείμνηστο συνθέτη και στιχουργό, Άκη Πάνου.


Το πολυπληθές κοινό, που γέμισε ασφυκτικά το θέατρο, άκουσε με προσοχή τα όσα ο φιλόλογος Οδυσσέας Τσιντζιράκος είπε στην ομιλία του για τη ζωή και το έργο του σπουδαίου τραγουδοποιού. Ενός μουσικού αντισυμβατικού, αντιφατικού, δυναμικού, αυστηρού, ιδιόρρυθμου και χαρισματικού που έγραψε τη δική του ιδιαίτερη προσωπική ιστορία και έβαλε την ξεχωριστή του σφραγίδα στο ελληνικό τραγούδι.
Ενός συνθέτη που κέρδισε την αγάπη του κόσμου με τα τραγούδια του, ενός ανθρώπου που δίχασε αυτόν τον ίδιο κόσμο με το έγκλημα που τον στιγμάτισε.
Στο αφιέρωμα ακούστηκαν 32 τραγούδια. Τα μέλη της Δημοτικής Χορωδίας, υπό τη διεύθυνση της κ. Μπουρντένα Δήμητρας, καταχειροκροτήθηκαν. Στις ερμηνείες ήταν οι Χρήστος Καββαδίας, Σπύρος Μαγαλιός, Δήμητρα Γκέκα, Βίκυ Τολιάτου, Νίκος Γρίβας, Δημήτρης Καλαμπάκας, Νίκος Ντάβας, Σταυρούλα Γκέκα και Έλενα Ζουμπουρλή. Στα κείμενα και στην παρουσίαση ήταν οι κυρίες Έφη Κουφού και Έλενα Ζουμπουρλή. Την χορωδία πλαισίωσαν κατ’ άψογο τρόπο οι μουσικοί Σδράλης Παναγιώτης (στο μπουζούκι), Τσιμπανούδης Βαγγέλης (στα πλήκτρα), Μαγαλιός Γιώργος (στα τύμπανα) και Μαγαλιός Σπύρος (στην κιθάρα και στο τραγούδι).
Συμμετοχή είχε και το ενήλικο τμήμα χορευτών του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αγιωτών «Μιλτιάδης Δάλλας» υπό την καθοδήγηση του χοροδιδάσκαλου Παναγιώτη Καραβιδέ. Χορηγός της εκδήλωσης ήταν το Τεχνικό Γραφείο του κ. Μιλτιάδη Περιστέρη.
Παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννης Αργυρούλης, οι αντιδήμαρχοι Ευάγγελος Κρανιώτης, Νίκος Ντάγκας και Βασίλης Σμυρλής, η δημοτική σύμβουλος Σοφία Σοφολόγη - Μπαλταγιάννη, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αγιάς Γιώργος Κούκας, οι κοινοτάρχες Μελιβοίας και Μεγαλοβρύσου Βασίλης Τσιντζιράκος και Ευάγγελος Λάμπρου αντίστοιχα.

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass